anne
Fanka BB :)
Myślę,że problem tkwi własnie najbardziej w tym,że ciągle skupiasz się na swojej nadwadze,jeśli Twój mąż mówi,że mu to nie przeszkadza to już jest duży plus,bo akceptacja bliskiej osoby to bardzo ważna rzecz,ale jeśli Tobie samej to tak bardzo prtzeszkadza to pomysl,czy rzeczywiście wystarczająco i wytrwale się starasz zrzucić zbędne kilogramy,czy tylko podejmujesz walkę,a po krótkim czasie poddajesz się,nie wierząc ,że tak naprawde Ci się to uda.Powiem Ci,że problem z nadwagą lezy w 1szej kolejności w psychice-musisz się nastawić ,że zrzucisz te zbędne kilogramy i ,że na pewno Ci sie to uda-ale to wymaga pracy i systematyczności i samozaparcia-silnej woli-a na końcu czeka Cię nagroda.Postaraj się zmodyfikowac swoją dietę,licz kalorie,ogranicz tłuszcze i słodycze,nie wiem ,czy karmisz piersią,jesli tak,to wiadomo,że Twoja dieta nie może być drastyczna,bo musisz zjeść odpowiednią ilosc kalorii,ale przecież mozesz starać się odżywiać zdrowo,karmić,a karmienie pomaga w zrzuceniu zbędnych kilogramów-choc w wydłużonym czasie-za to ciało wolniej wraca do formy i jest piękniejsze ,jędrniejsze niż po szybkiej utracie wagi.Bardzo ważna rzecz-ruch,jeśli nie lubisz cwiczyć,to postaraj się choćby codziennie spacerować-na mnie to działa bardzo nawet w ciąży-nie przybieram na wadze zbyt szybko ,a nawet na początku sporo schudłam wogóle się nie odchudzając-codzienny ,regularny spacer,najlepiej wieczorem po wytyczonej trasie-można codziennie dalej iść-czyni cuda,na brzuszek warto robic brzuszki na podłodze z zgietymi nogami w kolanach i rękami założonymi za głowę unosić górną częśc tułowia-zresztą na pewno to wieszGłowa do góry! ale musisz coś z siebie dać-samo nie przyjdzie.Dbaj o siebie,staraj się wyglądać ładnie,z kilkoma zbednymi kilogramami również podobamy się mężczyznom-wystarczy,ze o siebie dbamy i staramy się ładnie wyglądać:-)ja czuje sie nie atrakcyjna ale i zamknieta w domku mojemu mezowi to nie przeszkadza ze po ciazy z 110 kilo spadłam tylko na 86 kilo ale wagowo spadłam ale duzo mi brzucha zostałąo i mojemu mezowi to nie przeszkadza ale ja czuje sie włansie nie atrakcyjna i i staram sie to spalic ale nie wychodzi mi to i czuje sie taka jakas gruba a moj maz uwaza ze duzego ciała nigdy za wile ale mi to przeszkadza co ja moge zrobic prosze o pomoc
A ten spacer działa również na dusze-wycisza,uspokaja,dotlenia. I uwierz w siebie!,posłuchaj tez męża,bo dobrze Ci mówi,ale walcz!