reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża czy jednak coś innego?

reklama
Uff... Całe szczęście!
A zrobiła Ci lekarka badania prenatalne? Czy już za późno?
Niestety na I badania prenatalne jest już za późno ale tak jak w poprzednią ciąże tą również będę prowadziła w tym samym miejscu więc będe miała przeprowadzone chociaż samo badanie USG przez najlepszego lekarza w moim mieście w poprzedniej ciąży konsultował mnie kilka razy uspokajał i wszystko skończyło się dobrze więc mam nadzieje że i tym razem tak będzie a tak naprawde to już mam skierowanie na II badania prenatalne bo to w sumie za chwilkę... na pierwszy rzut "oka" wszystko jest w porządku synek bardzo aktywny jak jego poprzednik, serduszko bije, siusia -nerki pracują więc jest dobrze 😊

A skąd na tym etapie pewność, że synek? Jeszcze wszystko może się zmienić ;-)
Będzie dobrze. Los ma na Was plan. Niech zdrowo rośnie :)

U mnie w 11tc nub był tak wysoko, że byłabym w szoku gdyby opadł.
W mniej więcej 15tc byłam na USG gdzie w tych USG 3/4/5D czy ile to teraz jest widać było wyraźnie jądra.

Nie mogło być tu cudu, że zostanie dziewczynką (mieliśmy potwierdzenie jeszcze NIFTY) - ale moja córka twardo liczyła na to nawet w 39tc :D

w poprzedniej ciąży syn był bardzo nieśmiały natomiast tutaj pierwsze co zobaczyłyśmy w weekend to siusiak wczoraj bylam juz na prywatnej wizycie u mojej lekarki prowadzacej na lepszym sprzęcie i również zostało to potwierdzone 😉 w 16tc to już raczej nic nie odpadnie tymbardziej że narządy wewnętrzne również to potwierdzają 😊

Do góry