reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża czy jednak coś innego?

reklama
Beta bodajże do 500.000 występuje przy kosmówczaku.

Ja się zastanawiam czy lekarz mógł na USG pomylić go z krwiakiem.
Wybaczcie że dopiero teraz ale potrzebowałam chwili żeby ochłonąć... jednak ciąża i to już całkiem duża szacowany koniec 14t poczatek 15t więc tymbardziej mi to ciężko przychodziło że nie miałam najmiejszych objawów.. no nic będę mamą rok po roku a synek będzie miał braciszka 😊

Ja tylko chciałam Ci napisać, że o synka staraliśmy się ponad rok, nie miałam owulacji, nie pękały pęcherzyki, niedomogą lutealna... Brałam clo, ovitrelle, duphaston...
A jak synek miał 2 latka to mimo, że uprawialiśmy tylko raz seks w tamtym cyklu, zero leków itd, to nagle zaszłam w ciążę. 🙃
Czyli fakt, że się miało problem z zajściem w poprzednia ciążę nie oznacza od razu, że z kolejną będzie to samo... Tym bardziej, że po porodzie hormony inaczej pracują itd i "coś" może się naprawić.
Widocznie i u Ciebie tak było. :)
14/15 tc, to już masz 1/3 ciąży za sobą. ;) Pamiętaj, że teraz prenatalne I i II trymestru są darmowe na NFZ (ze skierowaniem od prywatnego lekarza też).
No i gratulacje :) Widzę, że już chyba się z tym trochę godzisz... Łatwo nie będzie, ale za to będzie mała różnica wieku i za jakiś czas dzieciaki będą się fajnie razem bawić. ;)
Nudnej i spokojnej ciąży. :)

Wybaczcie że dopiero teraz ale potrzebowałam chwili żeby ochłonąć... jednak ciąża i to już całkiem duża szacowany koniec 14t poczatek 15t więc tymbardziej mi to ciężko przychodziło że nie miałam najmiejszych objawów.. no nic będę mamą rok po roku a synek będzie miał braciszka 😊
No to gratulacje ❤️ Życzę zdrowej ciąży 🙂

I powiedz bo mnie nurtuje, jak się zabezpieczaliście? 🙈

Jakoś sporo tu ostatnio ciąż przy zabezpieczeniach 🫣

ani razu nie zdarzyło się wam się bez ? Ale złożyliście dopiero w połowie stosunku ?

Ani razu... ze względu na moją szyjkę i badania onkologiczne które musiałam przejsć czekałam na założenie wkładki...

Spike Lee What GIF by NETFLIX

To jak zabezpieczaliscie sie to jakim cudem wyszła ciąża i to już taka wysoka ?

reklama
gratulacje! Widzę, że już przetrawiłaś nowinę! 🙂😉 Pierwszy trymestr za Tobą 🙂

Do góry