reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak zmęczyć dziecko w domu, jakie zabawki dla 1,5 rocznego dziecka

Ja uderzę z trochę innej strony 🙈 bałagan : krochmal (bezbarwny, sama dobierasz gęstość, jadalny bo to woda i mąka ziemniaczana), galaretka, rewelacyjnie robi się plaże (mielisz herbatniki na piasek), galaretka niebieska borówkowa jako woda i np. jakieś żelki utopione w tej galaretce albo owoce 🙂 można zrobić galaretkę na swoim kompocie i wtedy będzie bez cukru (zależy jak u dziecka z jedzeniem....mój wszystko wkłada do buzi) i wiele innych sensorycznych. Zrobię sobie kawkę i wypisze więcej. Wszelkie zabawy sensoryczne karmią układ nerwowy naszych maluszków i w spokojnej atmosferze można zaspokoić potrzeby maluszka 🙂
Super 💪 u nas też górują takie zabawy. Dziecko brudne, dziecko szczęśliwe ❤️❤️ Kochana rób kawkę i napisz więcej 😀

reklama
Też posiadamy tunel. Świetna sprawa. Mały po stokroć wchodzi i wychodzi z niego 😁 co do tej maty to masz może zdjęcie? Jak wygląda?? Bo może to być świetną alternatywą w domu jak i na zewnątrz...zaciekawiłaś mnie ta matą. Tym bardziej że wydaje dźwięki a syn jest na etapie dźwieków, odgłosów, światełek, przycisków i pilotów hahaha
u nas dzis od rana akurat zabawa bo tez chwilowo musimy troche posiedzieć w domu, więc jak widac młody już grzebie przy przyciskach 😄 a po zabawie sobie to tylko rolujesz i za duzo miejsca to ona nie zajmuje 😀

Załączniki

• 63d59d8c-4b44-4aaf-80e8-fd3d2b7abfb4.jpeg
    63d59d8c-4b44-4aaf-80e8-fd3d2b7abfb4.jpeg
    72,2 KB · Wyświetleń: 81
u nas dzis od rana akurat zabawa bo tez chwilowo musimy troche posiedzieć w domu, więc jak widac młody już grzebie przy przyciskach 😄 a po zabawie sobie to tylko rolujesz i za duzo miejsca to ona nie zajmuje 😀
Bardzo fajna ta mata do gry w klasy z Chicco. Jako dziecko pamiętam uwielbiałam grać w klasy 😁 ta jest mega kolorowa widzę. Nie to co u nas, że rysowało się kreda. Mimo to miało to swój urok. Mój mały lubi jak coś się świeci, miga i gra muzyka. Poczytałam trochę o tej macie i producent pisze że mata ma dwa tryby. Prawda? Czym one się dokładnie różnią?? Taka mata może zachęcić do aktywności fizycznej malucha i nie tylko bo i mamie może pomóc się poruszać haha

Bardzo fajna ta mata do gry w klasy z Chicco. Jako dziecko pamiętam uwielbiałam grać w klasy 😁 ta jest mega kolorowa widzę. Nie to co u nas, że rysowało się kreda. Mimo to miało to swój urok. Mój mały lubi jak coś się świeci, miga i gra muzyka. Poczytałam trochę o tej macie i producent pisze że mata ma dwa tryby. Prawda? Czym one się dokładnie różnią?? Taka mata może zachęcić do aktywności fizycznej malucha i nie tylko bo i mamie może pomóc się poruszać haha
w pierwszym trybie dziecko gra w takie klasyczne klasy i jak doskaczy do końca to jest cos a'la aplauz 😃 w drugim trybie tym bardziej sportowym pokazuje sie kolor i trzeba na niego wskoczyć i jak dobrze wyskoczy od razu jest kolejny kolor, wiec i troche sportu i troche nauki kolorow 😃 ale ogólnie dla maluchow to taki plus ze gdzie by nie skończyło zawsze bedzie jakis dźwięk , a dla starszych to juz można wytlumaczyc zasady i tez jest radocha :)

Do góry