reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

5 miesieczne dziecko budzi się co godzinę w nocy

u nas tez bez zmian. Teraz doszły jeszcze nocne płacze po 1,5 godziny. Ale rano sprawdziłam lewa dolna czwórka się przebiła. jeszcze tylko prawa.... (potem trójki, piątki i pośpimy)

reklama
u Mnie wczorajsza nocka super mały o 21 poszedł spać przebudził się o 23:10 dałam mu herbatki i wstał dopiero o 6 jestem ciekawa dzisiejszej nocki.. :) mam nadzieję że będzie również taka super jak wczoraj.. i mam nadzieję że już będzie przesypiał a nie budził się co pół lub co godzinkę.. bo za dwa tygodnie do pracy więc nie mogę chodzić jak zombie :)
Pozdrawiam a jak u was dziewczyny nocki?mam nadzieję że się poprawiły

U nas też super - chyba się nie obudził - albo ja nie usłyszałam :)) Ja często chodzę do pracy jak zombi - kwestia przyzwyczajenia:)

No to fajnie że u Ciebie Karolina jest z nockami super u mnie mały budzi się o 1 na butlę potem wstaje o 6 i śpi ze mną do 10:D

Niestety naleze tez do tych co dzieciaki lubia sie budzic w nocy. Jak byl na cycu wstawla czaem nawet co 1,5godz, teraz jak juz je normalne obiadki i pije mleko z butelki dalej sie budzi ale juz ze dwa razy. Dzis bylo pieknie bo sie tylko raz obodzil na mleczko..ale zato poszedl spac po 23.00 :( Wiekszosc uwaza ze jak dziecko przejdzie na stale jedzonko to bedzie przesypiac cale noce... Nie ma co sie tym kierowac. Ja juz probowlam dac wiecej na noc.. i nic nie dziala. Moj Nati jest ponadprogramowy:) ALe nie przejmuje sie tym absolutnie:) Wstawanie do niego w nocy to dla mnie rzecz normalna, fajnie go tak ululac ponownie w nocy heheh:) no..ale nie powiem ze bym sie cieszyla jakby spal cala noc...

Dla Mnie wstawanie co godzina nie jest fajne i moim zdaniem nie jest normalne!!! dla mnie i dla niego to jest męczące.. od 2 miesięcy praktycznie mało co śpię.. bo jak wbije się w sen to słyszę płacz.. i tak co godzinę.. więc napiszę że musimy to przetrwać bo innego wyjścia nie widzę..

u mnie była inaczej niż piszecie - póki Wiki była na piersi (na poczatku wiadomo, ze budziła sie czesto, ale jak juz załapała co to dzin co noc, to bylo ok) to budziła się raz w nocy - karmiłam ja przed położeniem się 23-24 i ona spała gdzies do 4, jadła i spała do 7.30.
Gorzej było, jak miała około 7-8 miesięcy, bo wtedy się nie najadała i budziła się częściej, żeby jesc. Od 11 miesiąca była juz butla na noc, wiec spała do rano i się nie budzila.

reklama
Dla Mnie wstawanie co godzina nie jest fajne i moim zdaniem nie jest normalne!!! dla mnie i dla niego to jest męczące.. od 2 miesięcy praktycznie mało co śpię.. bo jak wbije się w sen to słyszę płacz.. i tak co godzinę.. więc napiszę że musimy to przetrwać bo innego wyjścia nie widzę..

mam identycznie:dry: Najgorsze jest to,że jak się obudzi o 5 to już nie śpi do 10 jak padnie przy jedzeniu. Z resztą wtedy też nie pośpi-trwa to max15 minut. Ledwo widzę na oczy,bo w nocy nie śpi i w dzień też nie.

Do góry