reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

10 miesieczne dziecko budzi sie w nocy

Też tak myślałam o swoim, że spadnie. Ma barierkę do połowy łóżka, bo jest to łóżko typowo dziecięce i nigdy nie wypadł. Zmieniliśmy mu zaraz po roku, jak jeszcze nie chodził. Miał więcej miejsca na obroty i przestał się tak często budzić 🙂 na kilka nocy...
Moja jeszcze nie chce zbytnio zasypiać i często wala się po łóżeczku, wstaje kładzie sie. Wiec jakby miała bez szczebelek to miała by w nosie spanie i by uciekła 🤣

reklama
Jak skończyłaś nocne karmienie ? Bo u nas histeria na maksa i nie wiem jak to skończyć :)
A maly juz odstawiony w dzien? Mi bylo latwiej najpierw zrezygnowac z dziennego karmienia jak mial potora roku bo mozna bylo szybko zastapic czyms innym, zajac zabawą itd, nocne dopiero na dwa latka kiedy juz rozumiał o co chodzi, przed nocą naklejalam plasterki na sutki😅 widzial, tlumaczylam ze jest ała i mleko nie poleci, wsumie trwalo to max 3 dni kiedy przestal sie calkowicie budzic a mial zegarek w dupce i nie opuszczal zadnego karmienia wczesniej, rowniutko co 2h:p tylko pierwszy dzien przy pobudkach troche poplakal czy pomarudzil, pozniej juz z gorki.
Moze przy ciut mlodszym dziecku tez sie sprawdzi taki sposob. Ja juz bylam poprostu zmeczona i potrzebowalam sie wysypiac bez tych nocnych przerw zeby w pracy dac rade, bo ogolnie dziecko do karmienia to mialam idealne, cyc i spać, zadnego świrowania, zabaw, zlosci itp.

A maly juz odstawiony w dzien? Mi bylo latwiej najpierw zrezygnowac z dziennego karmienia jak mial potora roku bo mozna bylo szybko zastapic czyms innym, zajac zabawą itd, nocne dopiero na dwa latka kiedy juz rozumiał o co chodzi, przed nocą naklejalam plasterki na sutki😅 widzial, tlumaczylam ze jest ała i mleko nie poleci, wsumie trwalo to max 3 dni kiedy przestal sie calkowicie budzic a mial zegarek w dupce i nie opuszczal zadnego karmienia wczesniej, rowniutko co 2h:p tylko pierwszy dzien przy pobudkach troche poplakal czy pomarudzil, pozniej juz z gorki.
Moze przy ciut mlodszym dziecku tez sie sprawdzi taki sposob. Ja juz bylam poprostu zmeczona i potrzebowalam sie wysypiac bez tych nocnych przerw zeby w pracy dac rade, bo ogolnie dziecko do karmienia to mialam idealne, cyc i spać, zadnego świrowania, zabaw, zlosci itp.
No ja jestem już zmęczona karmieniem, ale tylko w nocy, natomiast w dzień mogę go jeszcze z pół roku pokarmic, nie chcę mu dawać mm. Niestety gdyby to były lekkie płacze, albo naruszenie, to bym to przetrwała, a tu się zaczyna walka o przetrwanie, bo je się że sąsiedzi nas zgłoszą, bo on się aż zanosi jak mi w nocy nie dam piersi.

No ja jestem już zmęczona karmieniem, ale tylko w nocy, natomiast w dzień mogę go jeszcze z pół roku pokarmic, nie chcę mu dawać mm. Niestety gdyby to były lekkie płacze, albo naruszenie, to bym to przetrwała, a tu się zaczyna walka o przetrwanie, bo je się że sąsiedzi nas zgłoszą, bo on się aż zanosi jak mi w nocy nie dam piersi.
No wlasnie dlatego w dzien jest łatwiej, bo sie nie trzeba martwic sasiadami:p no i ogolnie zawsze mozna uwage odwrocic, zabawic czyms, a wnocy maluch jest rozespany, zmeczony to tez nie rozumie o co chodzi, czemu nie moze sie napic. Mi w opisany sposob poszlo super, bez histeri, bez poczucia winy i bezsilnosci. Nieraz czytalam ze moge w ten sposob mącic dziecku, ze raz wolno a raz nie, ze jak odstawic to odrazu calkiem ale robilam po swojemu i na dobre nam wyszlo. Ty tez musisz znalezc swoj sposob tak zeby jeszcze bardziej sie nie dobić.

Do góry