reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

wiatj Najka... juz zadzwonilam i powiedzialam,ze sie zle czuje i dzis nie przyjde.... moja szefowa jeszcze byla bardzo senna,czyli dopiero co sie obudzila.... nie mam zbyt wyrzutow,bo spedzam u nich mnostwo czasu i sa teraz dziadkowie i ciotka to na pewno im pomoga.... jedynie glupio mi,ze sobie wymyslam.... no ale nie na codzien..... tak dzialalismy caly weekend i dzis jeszcze podzialamy zanim Joe pojdzie do pracy... na razie jeszcze mu pozwole ciut pospac.... super,ze w pracy minal ci dzionek milo...

reklama
To miłych działań Ewa! My też na tym etapie, wszystko wskazuje na czas odpowiedni!:tak:

i bedziemy razem testowac! mam nadzieje,ze tym razem dobrne chociaz do testowania z wynikiem pozytywnym.....:tak:

Hej Kobietki, jak obiecalm pisze juz po wizycie u lekarza :-):-):-) powiedzial ze moja dzidzia ma 17 mm idealnie umiejscowiona i wszystko jest oki :-D
Termin mam na 6.10
Dostalam jakies ekstra witaminki i cigle jeszcze nie moge w to uwiezyc, ze widzialam moje malenstwo a nawet slyszalam to miniaturowe serduszko :szok:

Podróż mineła bez przygód (nie licząc podwinięcia się spódnicy w toalecie i paradowania z okrągłymi czterema literami na wierzchu:biggrin2: ). Plamienie nie pojawiło się już od wczoraj i mam nadzieję, że już nigdy się nie pojawi :-)
Wiecie co, ja jak tak naopowiadam takie najczarniejsze wersje, to tak jakbym odczarowywała.

Kaczusiu - no to kawał chłopa/baby! Wspaniałe przeżycie - byłaś z przyszłym tatusiem na usg? Bo mój chciałby zobaczyć dzidziołka, a i mnie by było nawet raźniej, ale nie jestem pewna czy przy usg transwaginalnym praktykuje sie opcję osoby towarzyszącej.

Ewa - a jak się czujesz? u nas jest niesamowicie chorowity okres, strach nos z domu wyściubić. Z moich znajomych to w każdym domu któś chory :baffled:

Najka, Ewa - działajcie dziewczyny! Testowanko za 2 tygodnie?

Antilko - dzielna jestes babeczka i cieszę sie naprawde, ze jestes w dobrej formie - ale powiedz no - nie pracujesz po nocach?

Arabella - hop hop!

Sensi - fajne spodenki! Pewnie bedziesz w nich super wygladac, ciekawe jaki masz juz brzuszek - widać juz, prawda? Sensi, a propos wyrobow pochodzenia zwierzecego - to mam pytanko - jaki jogurt naturalny cenisz sobie najbardziej? Ja uwielbiam Bakomę, ale ciekawa jestem opinii fachowca :-) A te aktimele - to uwazasz, ze warto? Bo ja jakos mysle, ze jak sie jogurt naturalny je to na jedno wychodzi.

Vonka, Alek, Anusienka, Lastrada - :-) co u Was dziewczyny?

No i pozdrowionka dla wszystkich niewymienionych!

Carioca- ja to nie poszlam do pracy z lenistwa dzisiaj.... po prostu chcialam posiedziec w domu i troche ogarnac.... w czesci mi sie juz udalo.... wlasnie usiadlam sobie zerknac w tv na wiadomosci i jest wielka afera,bo 11-to letniej dziewczynce nie pozwolono grac w pilke nozna,gdyz miala na sobie chuste i chyba suknie muzulmanska i robia wielki alarm o dyskryminacje ..... nie moglam sie do nich dodzwonic,wiec chcialam wyslac e-maila co o tym mysle,ale nie moge znalezc odpowiedniego linka....
a po prostu juz nie moge sluchac na temat Muzulmanow.... ciagle sa jakies problemy i ciagle oni sa pokrzywdzeni a caly swiat niedobry i niesprawiedliwy..... zygac sie chce.... ciagle tylko oni i oni.... jak im tak zle w Kanadzie czy innym cywilizowanym kraju to po kiego grzyba tu siedza.... ja nauczylam sie nietolerancji i dyskryminacji jak rowniez poczulam jak te kobiety sie traktuje wlasnie od samych Muzulmanow...... jesli oni wymagaja zebysmy ich tu dobrze traktowali to niech zaczna nas u nich traktowac z takim samym szacunkiem jakiego oni od nas oczekuja.... rany jak mnie zawsze takie afery wzburzaja.... to samo mam z napasciami na Zydow... dla mnie nie jest istotne jego wyznanie tylko,ze jeden czlowiek napadl na drugiego... a dziennikarze zawsze z tego zrobia afere.... nie wiem czy w Polsce juz tez sa kobiety chodzace po ulicach z zaslonietymi twarzami,ale tutaj czy we Francji jest ich na prawde sporo i szczerze mowiac napawaja mnie strachem... wedlug Koranu powinny kobiety byc skromnie ubrane i nie zwracac na siebie uwagi,a nie straszyc dzieci i ludzi tymi czarnymi szatami... och chyba jestem okrutna... ale uwazam,ze jak sa u siebie to niech sie tak ubieraja,jak im tak wygodnie,bo w Koranie nie ma slowa o takim stroju ( przynajmniej nigdy mi zadna z nich nie potrafila zacytowac odpowiedniego wersetu...) ; a u nas one wlasnie takim strojem wzbudzaja zainteresowanie....
bardzo przepraszam wszystkie was za tak dramatyczna zmiane tematu....

Ewa - a to takie buty :) No ale leń lepszy niż choróbsko :)
Co do różnych kultur/ras/releligii - nie wypowiadam się, bo mało mialam do czynienia z taką różnorodnością. Wiem jedno nikt nie jest z tych powodów ani lepszy, ani gorszy ode mnie.
Trochę a propos - dzis w newsweeku zaskoczyla mnie jedna informacja - jest wielkie halo, że Korea robi próby jądrowe i ma broń atomową - ale ja się dopiero w tym artykule dowiedziałam, że przodwnikiem w próbach jądrowych i broni atomowej są Indie!! Szok!! W zyciu bym na to nie wpadła, no a pozniej jest Izrael, ale na to to bym wpadła.

ja to az sie boje na takie tematy czytac.... u nas bylo duzo na temat Korei niedawno.... nigdy tez nie uda mi sie zrozumiec jakim sposobem ci przywodcy znajduja pieniadze na bron a brak im na podstawowe rzeczy dla ludzi do godnego zycia... pewnie to sie nazywa wladza... ale i tak nigdy tego nie pojme...

a tak wracajac do "forumowej tematyki" Carioca ciesze sie,ze juz minely plamienia... dalej dbaj o siebie i niedlugo moze uda ci sie dopatrzec plci maluszka... mojej kolezance wyszlo,ze bedzie miala chlopca w lipcu... ma juz 15 miesieczna dziewczynke...

reklama
Cariocia niestety bylam sama wizyte mialam na rano a mezus pracuje, ale bardzo bym chciala by byl ze mna nastepnym razem. Wiecie ja sie poryczalam jak mi lekarz pokazywal to male bijace serduszko ochhh

Do góry