reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej Kobitki..
kiepsko się dziś czuję.., brzuch mnie boli, rano byłam u gina- zaczynam 3 cykl pod jego bacznym okiem:tak: no..i mam nadzieję, że ostatni..:tak:
Antilko Twoje zaklęcie musi zadziałać:-D
Sensi fajowe spodenki:-)
Najka jak pierwszy dzień po feriach?:-)
Kaczusia cieszę się, że u lekarza wszystko ok:tak:
Kajduś a co u Ciebie??:-)

miłego wieczorku..:-)

reklama
Witam wieczorkiem!
Kaczusiu gratulacje, fajnie, że wszystko OK i nic dziwnego, że sie popłakałaś!:tak:

Carioca dobrze, że juz jesteś bezpiecznie w domku i z lepszym samopoczuciem!:-) U mnie testowanko około 14 marca.

Ewo u nas rzeczywiście nie widac jeszcze tak ludzi innych kultur, może w Wawie już bardziej, ale i tak jeszcze takie kłopoty raczej daleko od Polski.

Alek to zadbaj o brzuszek i do łózeczka wypoczywać! To ten trzeci szczęśliwy cykl zaczynasz?!:yes: U mnie w pracy całkiem dobrze jak na pierwszy dzień po feriach!:-)
Za to zaczęło mi być trochę dołkowato, bo zauważyłam krew w śluzie:-(, już drugi raz dzisiaj, tłumaczę sobie jako okołoowulacyjne plamienie, bo owu prawie na pewno dziś (ból w jajniku i piersi zaczęły kilka godzin temu boleć). Miałam takie plamienia już w tamtym cyklu, ale w innym czasie (tamten prawdopodobnie był bezowulacyjny). I oczywiście rózne przyczyny mi do gowy przychodzą i nie wiem czy w związku z tym dziś staranka kontynuować, może wczorajsze wystarczą?
Dobrze, ze mam usg w czwartek to wykluczy lekarz może jakieś wredne przyczyny tych plamień.Biorę w tym cyklu castagnus, ale on ma raczej właśnie też przeciwdziałać dodatkowym krwawieniom!

Najeczko póki co nie martw się na zapas, szczególnie że idziesz niebawem do gina, no to sprawdzi czy wszystko jest ok:tak: a na pewno jest! a czy Ty badałaś sobie prolaktynę? czy tak sama sobie zaaplikowałaś castagnus?

Najko- ja ci na temat leku nic nie powiem,ale staranka kontynuuj... moze to rzeczywiscie okolo owulacyjen plamienie... najgorzej zaczac szukac przyczyn... wtedy czlowiek zaczyna glupiec i wszystko widzi w czarnych kolorach.... ja sobie postanowilam,ze wszystko co dotyczy dziecka i mam juz w domu ladnie sobie w pudeleczka z Ikei popakuje i na miesiac zrobie sobie szlaban do ich zagladania czy chodzenia do jakichkolwiek sklepow dzieciecych i mysleniu na temat maluszka.... jeszcze nie "dojrzalam" do zastosowania sobie szlabanu na bb ale i to moze nastapic.... na razie jestem raczej lekko wyluzowana i w stanie "co ma byc to bedzie".... bede bardziej napieta blizej daty testowanka.... jak zawsze zreszta..... ale w miedzyczasie nie ma co sie zameczac,bo i tak nie mamy na wiekszosc rzeczy zbytnio wplywu... wiem,ze moje slowa niewiele ci w tej chwili pomoga,ale wiedz,ze mysle o tobie i mam nadzieje,ze nam sie tym razem w koncu uda....

Carioca - dzięki, u mnie wszystko ok, przynajmniej fizycznie, trochę słabsza forma psychiczna, ale trzeba to zwalić na ciążę i już. W 9 miesiącu będę chyba nie do zniesienia ;-).
Ostatnio po wejściu do wanny wyskakuje mi wysypka - jeszcze zanim użyję jakichkolwiek kosmetyków - chyba ta nasza woda to nawet do mycia się nie nadaje:no:. Zobaczymy jak dziecko będzie reagować :confused:.

Dziś na poprawę humoru ulepiłam ponad 100 uszek wielkości naparstka i jutro będziemy pałaszować.:tak:

Kaczusia - wiem co czułaś - jak pierwszy raz na monitorze zobaczyłam wierzgające nóżki mojej córeczki w ok 17 tygodniu (wtedy jeszcze nie wiadomo było ze to dziewczynka) to łzy mi ciurkiem płynęły.

Ewo - nie dziwię się że denerwują cię zachowania muzułmanów. Tym bardziej że oni w swoich ojczystych krajach są o wiele mniej ortodoksyjni niż na obczyźnie. W Turcji jak byłam to na czarno ubranych widziałam tylko kilka kobiet w Stambule, ale w innych rejonach ubierają się na kolorowo - modnie jak na tą swoją kulturę, zakrywają włosy, ale nie wszystkie - widziałam na plaży małżeństwo z dzieckiem gdzie kobieta siedziała w rozpuszczonych włosach i w topiku odsłaniającym brzuch. A w Ankarze to już w ogóle trudno zobaczyć taka poubieraną od stóp do głów Turczynkę.
A jak byłam u kuzyna w Niemczech ( tam sporo emigracji Tureckiej) to nie mogłam się nadziwić - wszystkie kobiety poubierane i pozakrywane i na dodatek w ciemnych kolorach.

Pozdrawiam Wszystkie 30 - steczki

Dzięki dziewczynki za ciepłe słowa!:-) Wiem, że niepotrzenie zaraz coś wymyślam i sie stresuje, spróbuję sie uspokoić.
Aluś castagnus sama zaczęłam brać(mam duże napięcie przedmiesiączkowe, bardzo bolesne piersi i ostatnio jakoś te cykle nieregularne, podobno bardzo prawdopodobne, że powodem jest za dużo prolaktyny). Moja ginka jeszcze nie kazała mi do kwietnia badać hormonów. Ale może rzeczywiście to nie do końca dobry pomysł z samoleczeniem (chociaz to lek roślinny i chyba nie powinien zaszkodzić?), może na własną rękę tą prolaktynę sobie zbadam?
Ewo niech nam sie uda!Ale byłoby cudnie, jakby w tym cyklu!:tak:

Lastrada- zgadzam sie bardzo.... ostatnio to jakby zapanowala wsrod nich moda na zakrywanie glowy i demonstrowanie przynaleznosci do religii... w Kanadzie jest tolerancja i prawo zabrania dyskryminacji m.in. ze wzgledu na religie,plec czy pochodzenie... ale powinny byc tego pewne granice.... ja uwazam,ze jesli sie decyduje na emigracje do danego kraju to ja powinnam sie dostosowac do tradycji i obyczajow wybranego przeze mnie kraju czy nauczyc sie jezyka,a nie odwrotnie... pamietam kilka lat temu Turcy w Niemczech chcieli,zeby w urzedach i dokumentach poslugiwac sie ich jezykiem zamiast niemieckim... we Francji Muzulmanie sa glownie z Maroka i Algierii... ja mialam okazje poznac ich troche od srodka,bo moja wielka milosc byla jednym z nich,a moja najblizsza przyjaciolka wyszla za maz za jednego z nich.... niestety albo na szczescie oba zwiazki nie przetrwaly proby czasu.... a z mojego doswiadczenia to oni chca aby wszyscy sie do nich dostosowywali,a od siebie nie chce dac nic albo prawie nic....

Najko- koniecznie konsultuj z lekarzem wszystkie leki jakie bierzesz... mojego Joe ojciec bierze wszystko co wyczyta,ze jest dobre i na okraglo choruje.... przez dluzszy czas mi mowil,ze powinnismy brac codziennie jedna tebletke aspiryny,ja biore leki tylko i wylacznie jesli lekarz mi je zapisze.... ostatecznie on od tego jest i sie na nich zna... a ostatnio sluchalam w radio ( duzo jezdze samochodem i notorycznie slucham radia) audycji na temat wlasnie aspiryny... u kobiet nieodpowiednio dawkowana moze narobic wiecej zlego niz dobrego... i jeszcze jedno czego tez nie wiedzialam,to nie wolno podawac aspiryny dzieciom ponizej 12 roku zycia... nie pamietam dlaczego...
a co do wymyslania sobie i sie zameczania tym to to jest nasz podstawowy starankowy "rytual"... nic na niego nie pomoze... on sie tylko zacznie zmieniac ... ale juz zostanie....;-)

Najka - spokojnie - pierwszy raz Ci się zdaża plamienie okoloowulacyjne? (u mnie czesto bywało, ale ja to plamię chyba przy kazdej okazji...). Przy castangusie też, a on wzmaga owulacyjne odczucia. A zapobiega dodatkowym plamieniom wynikającym z braku progesteronu. Ja akurat jestem zwolenniczka castangusa. Przy najblizej okazji koniecznie zapytaj lekarza co o tym sądzi (moja ginka była przychylna). Jak długo bierzesz? Moze szkoda przerywac kurację? Ale jesli zle sie z nim czujesz - to napewno mozna przerwac w kazdej chwili bez konsekwencji.

Lastrada - współczuję rozrywkowych akcji podczas kąpieli... Ciekawa sprawa, ze od niedawna masz reakcje uczuleniowe. Moze jednak to kwestia przechodzenia ciazy i dzidziołek nie bedzie mial takich reakcji? A moze masz nowe mydelko, albo plyn do kąpieli i to są sprawcy wysypki?

Alek - życzę jaknajprzyjemniejszego cyklu, rewealacyjnej reakcji na leki i żadnego chodzenia po ścianach. No i by trwał 9 miesięcy ;-)

Kaczusia - ja tam tez sie nie dziwie, ze sie poplakalas :-) Masz zdjęcie dzidziołka?

Musze sobie poszukać w necie czegos o planowaniu płci, ciekawe czy noszę Stasia czy Malwinkę?
Po miesiacu nieobecności mdłości powróciły:baffled: i dziś wielce zdziwiona wykonałam za przeproszeniem pawika.

reklama
Carioca dzięki za uspokojenie! Może kiedyś plamienie okołoowulacyjne miałam, ale wtedy nie przejęłam się tym zbytnio. A w tamtym cyklu jakieś plamienia miałam, ale raczej nie okołowulacyjne:confused:.
A castagnus biorę 15sty dzień, do tej pory było wszystko OK, jak będe u gina spytam, ale na usg będe u innego i to tylko usg nie wizyta.
Szkoda, ze mdłości u Ciebie wróciły, ale pewnie na krótko już!Juz niedługo przed Tobą najprzyjemniejszy czas w ciąży (tak mówią o drugim trymestrze)!:-)
Dobrej nocy wszystkim!:tak:

Do góry