reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

wiatj Najka... juz zadzwonilam i powiedzialam,ze sie zle czuje i dzis nie przyjde.... moja szefowa jeszcze byla bardzo senna,czyli dopiero co sie obudzila.... nie mam zbyt wyrzutow,bo spedzam u nich mnostwo czasu i sa teraz dziadkowie i ciotka to na pewno im pomoga.... jedynie glupio mi,ze sobie wymyslam.... no ale nie na codzien..... tak dzialalismy caly weekend i dzis jeszcze podzialamy zanim Joe pojdzie do pracy... na razie jeszcze mu pozwole ciut pospac.... super,ze w pracy minal ci dzionek milo...

reklama
To miłych działań Ewa! My też na tym etapie, wszystko wskazuje na czas odpowiedni!:tak:

i bedziemy razem testowac! mam nadzieje,ze tym razem dobrne chociaz do testowania z wynikiem pozytywnym.....:tak:

Hej Kobietki, jak obiecalm pisze juz po wizycie u lekarza :-):-):-) powiedzial ze moja dzidzia ma 17 mm idealnie umiejscowiona i wszystko jest oki :-D
Termin mam na 6.10
Dostalam jakies ekstra witaminki i cigle jeszcze nie moge w to uwiezyc, ze widzialam moje malenstwo a nawet slyszalam to miniaturowe serduszko :szok:

Podróż mineła bez przygód (nie licząc podwinięcia się spódnicy w toalecie i paradowania z okrągłymi czterema literami na wierzchu:biggrin2: ). Plamienie nie pojawiło się już od wczoraj i mam nadzieję, że już nigdy się nie pojawi :-)
Wiecie co, ja jak tak naopowiadam takie najczarniejsze wersje, to tak jakbym odczarowywała.

Kaczusiu - no to kawał chłopa/baby! Wspaniałe przeżycie - byłaś z przyszłym tatusiem na usg? Bo mój chciałby zobaczyć dzidziołka, a i mnie by było nawet raźniej, ale nie jestem pewna czy przy usg transwaginalnym praktykuje sie opcję osoby towarzyszącej.

Ewa - a jak się czujesz? u nas jest niesamowicie chorowity okres, strach nos z domu wyściubić. Z moich znajomych to w każdym domu któś chory :baffled:

Najka, Ewa - działajcie dziewczyny! Testowanko za 2 tygodnie?

Antilko - dzielna jestes babeczka i cieszę sie naprawde, ze jestes w dobrej formie - ale powiedz no - nie pracujesz po nocach?

Arabella - hop hop!

Sensi - fajne spodenki! Pewnie bedziesz w nich super wygladac, ciekawe jaki masz juz brzuszek - widać juz, prawda? Sensi, a propos wyrobow pochodzenia zwierzecego - to mam pytanko - jaki jogurt naturalny cenisz sobie najbardziej? Ja uwielbiam Bakomę, ale ciekawa jestem opinii fachowca :-) A te aktimele - to uwazasz, ze warto? Bo ja jakos mysle, ze jak sie jogurt naturalny je to na jedno wychodzi.

Vonka, Alek, Anusienka, Lastrada - :-) co u Was dziewczyny?

No i pozdrowionka dla wszystkich niewymienionych!

Carioca- ja to nie poszlam do pracy z lenistwa dzisiaj.... po prostu chcialam posiedziec w domu i troche ogarnac.... w czesci mi sie juz udalo.... wlasnie usiadlam sobie zerknac w tv na wiadomosci i jest wielka afera,bo 11-to letniej dziewczynce nie pozwolono grac w pilke nozna,gdyz miala na sobie chuste i chyba suknie muzulmanska i robia wielki alarm o dyskryminacje ..... nie moglam sie do nich dodzwonic,wiec chcialam wyslac e-maila co o tym mysle,ale nie moge znalezc odpowiedniego linka....
a po prostu juz nie moge sluchac na temat Muzulmanow.... ciagle sa jakies problemy i ciagle oni sa pokrzywdzeni a caly swiat niedobry i niesprawiedliwy..... zygac sie chce.... ciagle tylko oni i oni.... jak im tak zle w Kanadzie czy innym cywilizowanym kraju to po kiego grzyba tu siedza.... ja nauczylam sie nietolerancji i dyskryminacji jak rowniez poczulam jak te kobiety sie traktuje wlasnie od samych Muzulmanow...... jesli oni wymagaja zebysmy ich tu dobrze traktowali to niech zaczna nas u nich traktowac z takim samym szacunkiem jakiego oni od nas oczekuja.... rany jak mnie zawsze takie afery wzburzaja.... to samo mam z napasciami na Zydow... dla mnie nie jest istotne jego wyznanie tylko,ze jeden czlowiek napadl na drugiego... a dziennikarze zawsze z tego zrobia afere.... nie wiem czy w Polsce juz tez sa kobiety chodzace po ulicach z zaslonietymi twarzami,ale tutaj czy we Francji jest ich na prawde sporo i szczerze mowiac napawaja mnie strachem... wedlug Koranu powinny kobiety byc skromnie ubrane i nie zwracac na siebie uwagi,a nie straszyc dzieci i ludzi tymi czarnymi szatami... och chyba jestem okrutna... ale uwazam,ze jak sa u siebie to niech sie tak ubieraja,jak im tak wygodnie,bo w Koranie nie ma slowa o takim stroju ( przynajmniej nigdy mi zadna z nich nie potrafila zacytowac odpowiedniego wersetu...) ; a u nas one wlasnie takim strojem wzbudzaja zainteresowanie....
bardzo przepraszam wszystkie was za tak dramatyczna zmiane tematu....

Ewa - a to takie buty :) No ale leń lepszy niż choróbsko :)
Co do różnych kultur/ras/releligii - nie wypowiadam się, bo mało mialam do czynienia z taką różnorodnością. Wiem jedno nikt nie jest z tych powodów ani lepszy, ani gorszy ode mnie.
Trochę a propos - dzis w newsweeku zaskoczyla mnie jedna informacja - jest wielkie halo, że Korea robi próby jądrowe i ma broń atomową - ale ja się dopiero w tym artykule dowiedziałam, że przodwnikiem w próbach jądrowych i broni atomowej są Indie!! Szok!! W zyciu bym na to nie wpadła, no a pozniej jest Izrael, ale na to to bym wpadła.

ja to az sie boje na takie tematy czytac.... u nas bylo duzo na temat Korei niedawno.... nigdy tez nie uda mi sie zrozumiec jakim sposobem ci przywodcy znajduja pieniadze na bron a brak im na podstawowe rzeczy dla ludzi do godnego zycia... pewnie to sie nazywa wladza... ale i tak nigdy tego nie pojme...

a tak wracajac do "forumowej tematyki" Carioca ciesze sie,ze juz minely plamienia... dalej dbaj o siebie i niedlugo moze uda ci sie dopatrzec plci maluszka... mojej kolezance wyszlo,ze bedzie miala chlopca w lipcu... ma juz 15 miesieczna dziewczynke...

reklama
Cariocia niestety bylam sama wizyte mialam na rano a mezus pracuje, ale bardzo bym chciala by byl ze mna nastepnym razem. Wiecie ja sie poryczalam jak mi lekarz pokazywal to male bijace serduszko ochhh

Do góry