reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziewczynki..

Właśnie wróciłam z Polski. jak zwykle szybko i krótko:tak: córunia ma prawie 17 cm od główki do pupki czyli w sumie ok 25 cm:-) wazy 450g i absolutnie wszytskie narządy rozwijaja sie jak najbardziej prawidłowo:-) Moja szyjka jest długa i zamknieta wodły plodowe OK wiec mozna by rzec idealnie gdyby nie za niska hemoglobina..:-(i ...nieprawidłowa dieta - za szybko tyję a hemoglobina za szybko w dół ..Wiec na razie lekarz na słowo honoru zalecil mi min 1 talerz warzyw dziennie zamiast tabletki a w czerwcu do kontroli..
No i zaczęłam dzidziołkowe szaleństwo zakupowe :tak: nigdy nie sadziałam że to moze być taaakie przyjemnie:-D

Kajduś gratulacje synusia!!!

Buziaki dla was wszystkich:happy:

reklama
Wcięło mi całego posta:angry:
Majeczko cieszę się, że z córcią wszystko w najlepszym porządku:tak:Co do talerza warzyw dziennie, chyba dasz radę. Może spróbuj również zakisić sobie czerwony barszczyk. Mi w przy anemii bardzo pomógł.
Carioca napisz czasem słówko.
Najeczko co u Was słychać?
Ewuniu ostatnio coś rzadko się odzywasz.Czekamy na zdjęcie pierścionka:happy:
Vonko zaczynam się martwć:-(
Esch jakie plany na długi weekend,może jakiś rajd:confused:
Monik minęły Ci już całkiem mdłości? Ja wczoraj miałam lepszy dzień i nawet na chwilę zapomniałam, że mnie muli:-D
Sensi może w niedzielę uda Ci się trochę odpocząć:tak:
Anusieńko :-)
Alek jeżeli posiew będzie ok to od kiedy będziesz brać zastrzyki:confused:

Wczoraj odebrałam wyniki mojego psa. Wszysko jes dobrze oprócz prób wątrobowych. Pojechałam od razu do weterynarza. Doktor powiedział, ze to nie jest aż tak wysoko, ja mogłoby się wydawać ( u człowieka byłaby to poważna sprawa).
No i psina ma przez 10 dni antybiotyk a przez trzy tygodnie Essentiale Forte i Heparegen.
Dodatkowo dietka wątrobowa. Wczoraj kupiliśmy na próbę u doktora specjalną karmę.
1,5 kg kosztuje 50 zł:baffled:Bardziej opłaca się większe opakowania, ale nie byliśmy pewni, czy psina będzie jadła. Na szczęście smakuje mu:-DCzyli w przyszłym tygodniu trzeba wziąć 250 zł w garść, auto z dużym bagażnikiem i kupić 14 kg jedzonka:rofl2:
Miłej niedzieli Kobietki:-)

Witajcie,

Ja wlasnie wrocilam z Zakopca!! Bylo super, piekna pogoda, opalilo mnie niezle. Bylismy w dolinie koscieliskiej i przy smreczynskim stawie!!

Antila powiadasz arbuz??? hmmm.... a ja wczoraj wcielam litr lodow sorbetowych z brzoskwini... a dlugi weekend wybywam na konferencje informatyczna kolo Brodnicy...

Majeczko super ze z corcia wszystko w porzadku!!

Hej Dziewuszki:-D
Sorry, że tak długo milczałam ale siła wyższa - problemy z netem:wściekła/y:
Sensi Ty nasza Herioczna Matko, Żono i Szefowo:tak: Podziwiam Cię na wszystkich frontach:tak::tak: Ciesze sie że budowa idzie w tempie błyskawicznym. Gratuluję "układu" z mamą-opikunką, to rzeczywiście najlepsze rozwiazanie. Ja mam mame 300 km od siebie wiec raczej bede musiała szukać innego wyjscia....ale mam na to jeszcze duzo czasu. Trzymaj się Kochana i nie zapominaj że Ty tez czasem musisz odpoczywać. Buziaki dla Smyka:-D

Kajdo gratuluję Synusia:happy::-D:happy::-D wreszcie wątpliwości sie rozwiały.

Alek kciuki cały czas zacisniete. Bardzo, baaaaaaardzo Ci kibicuję.:tak:

Esch Słonko, nie ma problemu, fluidków ci u nas dostatek, więc na Twój sygnał przygotuję cos specjalnego;-):-D
A swoją drogą to czasem cholery mozna dostac z tymi facetami:baffled::angry::baffled:
Ja wczoraj tez sie poklóciłam z moim pięknym. Wyprowadził mnie z równowagi a potem wydedukował ze to ja mam go przeprosić:wściekła/y:, a tak wogóle to stwierdził że nie powinnam sie denerwowac bo to szkodzi dziecku - ODKRYWCA! Och, szkoda słów! Jeszcze mnie troche trzęsie na samo wspomnienie.Ale tez nie zamierzam się uginać, nie tym razem.

Majeczko ciesze sie, że córcia wzorcowo sie rozwija, musisz tylko zadbac o siebie.....warzywka dobra rzecz.:tak: Pozdrawiam serdecznie.

Antilko no to sutuacja z psiurkiem opanowana:-) Ufffff. Czytałam o Twoich zakupach ciuszkowych:tak: ja tez zaczełam.....kupiłam sobie spodnie w Happy mum, bo moje jeansy jakos sie.....skurczyły w pasie:zawstydzona/y:
Teraz brykam w wygodnych porteczkach z wyluzowanym brzuszkiem:laugh2:

Załączniki

• t098.jpg
    t098.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 30
No i za wczesnie skończyłam posta..........

Dziewczyny na piatkowym badaniu prenetalnym pan doktor stwierdził, ze wszystko ok:-)
Prawidłowa ciąża wewnątrzmaciczna, akcja serca 154 ud/min.
Uwidoczniono prawidłową budowę płodu, Nie stwierdzono o badaniu usg odwyzszonego ryzyka zaburzeń chromosomalnych. Pobrano mi krew na test podwójny. Wynik za jakies 2-3 tygodni. Potem rekalkulacja ryzyka na podstawie przebytego usg i tego testu podwójnego. Doktor mówi, że wg niego test tylko potwierdzi prawidłowość budowy z obrazu usg.

Generalnie to było miłe przezycie, obejrzelismy doładnie Dzidziolka, lekarz wszystko tłumaczył i pokazywał. Maluszek ma 61mm, machał raczkami i nózkami.
Dostalismy 5 kolejnych fotek:happy:

Vonko super wieści z usg:tak::-DTest podwójny chciałaś robić, czy doktor zalecił?
Fajne te Twoje spodenki. Mi też jakoś ciasnawo w dżinsach zapinanych w pasie z biodrówkami jeszcze nie mam problemu.Zauważyłam również dobowe wahania w wielkości brzuszka:rofl2:Dzisiaj wybieram się do H&M zobaczę, co tam mają dla przyszłych mam.

witajcie:)
vonko, majeczko ciesze sie z tak pieknych wiesci po wizytach:)
Antilko, udanych zakupow w HM
a ja jakos wymeczona po wekkendzie, wczoraj tesciowe byli u nas na obiedzie, potem bylismy na dlgim spacerze w okolicach naszej dzialeczki i tak jakos caly dzien zlecial... z jednej strony ciesze sie, ze jest cieplo, ale czuje ze powoli zaczyna mi sie odzywac moja wstretna alergia:baffled: i troche mnie to martwi... poza tym poluje za jakas fajna spodniczka i bluzeczka na lato na allegro;-)
milego dzionka i pozdrawiam;)

Witajcie :-)

Vonko fajne spodenki. Ja się też przymierzałam do jakiś ciuszków ciążowych, ale na razie to mnie totalnie ceny odstraszyły. Ale i tak trzeba będzie coś kupić. Jeszcze raz gratuluję dużego i zdrowego dzidziusia :-)
Kajduś i ja się zaczynam martwić co to będzie z alergią. Już kichanie się zaczęło :baffled: Oby nas to jakoś łagodnie obeszło.
Antilko udanych zakupków :-) Mój brzuszek też w ciągu dnia zmienia swoje proporcje ;-):-D Mdłości od czasu do czasu się jakieś pojawią, ale jet to już rzadkość. Tobie też się pomału skończą :tak:
Esch ale Ci fajnie że byłaś w zakopcu. Może jakieś foteczki nam pokażesz?
Majeczko warzywka na pewno pomogą:-) Najważniejsze że dzidzia jest zdrowa :tak: Fajnie że już dzieciowe zakupki robisz. ja się już doczekać nie mogę :-)

Na naszym zdjątkowym wątku wkleiłam parę foteczek z sobotniego spacerku :happy:

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :-)

No i wróciłam z zakupów. Zamiast spodni ciążowych kupiłam sobie buty:-D
Spodnie mierzyłam, jedne nawet idealnie na mnie leżały.Kosztowały 149 zł minus 20%.Nie zdecydowałam się jednak, bo może dostanę coś do ubrania od kuzynki mojego M. Jeżeli nie to pójdę jeszcze raz do C&A:-D
Monik piękne zdjęcia na zamkniętym:happy:

reklama
witajcie Kobitki:-)
mam wyniki posiewu- wszystko ok, bakterie wyleczone:tak:, niestety czystość nie wyszła mi dobra, prawdopodobnie przez to, że tak długo brałam ten antybiotyk w globulkach:baffled::wściekła/y: jutro dzwonię do gina i zobaczymy? póki co wznowiłam kurację lactovaginalem, łykam probiotyk, piję kefir, a najdziwniejsze jest to, że zupełnie nie odczuwam, że coś jest nie tak:baffled:

Monik widziałam fotki Twoje i Twojej psinki:-) no ja myślałam, zupełnie nie wiem czemu, że jesteś blondynką:confused::-D wyglądasz rewelacyjnie, a psineczka jest przesłodka:tak:
Antilko a jakie buciki zakupiłaś?:-) ja też muszę kupić sobie jakieś nowe:baffled: a co do psinki, to nasz też brał te leki na wątrobę, dokładnie te same, bo wyniki miał kiepskie, ale tak to chyba już jest u piesków w tym wieku:-( a jaką karmę polecił Wam lekarz? bo nasz je suchą, taką dla seniorów;-) i różnych firm mu kupujemy, żeby mu się nie nudziła:-)
Vonko bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze, no i że z Maluszkiem ok:happy::happy::happy: i dziękuję:happy::happy:
Kajduś no i ja coś kichać zaczęłam..:baffled: chyba zaczęło coś pylić:confused:
Esch ale Ci fajowo z tym Zakopcem:tak: fotki, fotki prosimy..:-):tak:
Majeczko:-)
Anusia, Moniś co u Was? jak zdrówko?:-)
Sensi uściski:-)

miłego wieczoru:-)

Do góry