reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam z rana mój ulubiony wątek:-)

Ewo fajnie że sie odezwałaś, brakowało tu Ciebie:tak::tak: Twoja Córeczka ślicznie pozuje, a co do matczynej miłości to własnie taka jest: bezgraniczna :happy:
Widze, że slub tuz tuz:tak::tak: Macie juz wyznaczony termin?

Kajdo do wizyty wszystko przejdzie, poleguj sobie spokonie zgodnie z zaleceniem pana doktora:-)

Alek bardzo się ciesze, że zaczynacie :laugh2::happy::-D Kciuki mocno zaciśnięte i ciepłe mysli cały czas wysyłam w Twoją stronę:tak::tak:. Poza tym maj to bardzo dobry miesiąc na takie sprawy;-) Kochana rób swoje, będzie dobrze:tak:.

Maniolku gratuluje 7 okienka:happy::laugh2::happy: alez ten czas leci.
Współczuje dolegliwości z opuchnietymi nogami:-( niestety to podobno czesta przypadłosc szczególnie w 3 trymestrze. Miejmy nadzieję ze w Twoim przypadku to był jednorazowy incydent:tak:

Antila, Monik, Esch, Sensi, Majeczka, Najka.....pozdrawiam.

reklama
Dzień Dobry :-)
Ewuniu śliczna córunia:tak:Może teraz łożysko masz już dobrze położone:confused:
Rozumiem, że nie czekacie ze ślubem do świąt, jaki termin macie w planach?
Dziękuję za pochwałę sypialni:tak:
Vonko widzę, ze Ty już po 8 na nóżkach. Ja od kiedy jestem na L4 wstaję o 10:-DCzy mdłości nadal Cię męczą?
Monik czy, gdy dotkniesz brzuszek wyczuwasz macicę? Ja szukałam, ale czuję tylko mięśnie i tłuszczyk:-(
Kajda no to odpoczywaj mamuśku:happy:
Majeczko ja korzystam z takiego przepisu na barszczyk
Buraki obrać, wypłukać i pokroić w plastry lub paski.
Włożyć do dużego wyparzonego słoja, dodać obrane ząbki czosnku i zalać letnią przegotowaną wodą. Można włożyć skórkę razowego chleba (dzięki temu proces kiszenia zostanie przyśpieszony). Słoik przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Po kilku dniach zdjąć pleśń, która może pojawić się na powierzchni. Kwas przelać do czystych butelek i zakorkować.
Używać do przygotowania barszczu.

Witam :)

to ja dziś nareszcie mam dobrą wiadomość- ZACZYNAM 2 MAJA:tak::happy:

oj Oluś ja nie puszczam i coś nie doczytałam :zawstydzona/y: bo myślałam, że znowu pod górkę. Drugiego myślami będę blisko Ciebie

Antila dzięki za przepis na pewno wypróbuję, ostatnio kupiłam sobie Pluss z żelazem zobaczymy czy coś drgnie moja hemoglobina w górę.

Ewo piękny profil córci - no to może pokaż nam ten brzuszek :tak:

Kajduś mnie też bunio twardnieje szczególnie jak długo chodzę a ponieważ powoli nie umiem chodzić więc dystanse mi się skracają ;-) dużo odpoczynku

A ja wczoraj dostałam od mojej koleżanki ubranka dla dzidzi - normalnie siedziałam i ryczałam w sumie nie wiem czy ze strachu czy z zachwytu, ale rozmiar 56 naprawdę jest niewielki. Body śliczniutkie, skarpeteczki miodzio. Poza tym zauważyłam ostatnio, że wszystko leci mi z rąk - jeżeli trafi na kafle w kuchni robi się z tego miazga. Jak tak dalej pójdzie nie będę miała żadnego kompletu szklanek. W sobotę przed parapetówką stłukłam butelkę Karmi - szkło skaleczylo mi nogę - masakra nie dość, że krew tryskała to kuchnia cała w ulepku z piwa, meble opryskane, mój mąż tylko kiwał głową. Co jeszcze - jutro robimy pierwszego grilla a w piątek mam urlop więc będe leniuchować + pojadę na wizytę do lekarza, już nawet nie mam nadziei na poznanie płci ;-)

Udanego dłuuugiego weekendu i pozdrowienia dla wszystkich trzydziestek

Bryy :-)

Aluś kciuków nie puszczamy :-) Świetnie że zaczynacie w piątek. Będzie dobrze :tak:
Ewuś fajnie że się odezwałaś. Ale Twoja dzidzia już duża :-) Cieszę się że dziewuszka została potwierdzona. A z tymi stopami to faktycznie już gdzieś słyszałam że rosną podczas ciąży:szok::happy:
Antilko coś tam czuję pod dotykiem. Ale ja nie mam mocnych mięśni i to pewnie dzięki temu. Nic się nie martw, jeszcze troszkę i brzusio wyskoczy :blink:
Kajduś jak trzeba to trzeba sobie poleżeć;-) Zobaczysz, że odpoczniesz i wszystko wróci do normy :-)

Miłego dnia trzydziesteczki :-)

Dobry wieczór kobitki:happy: Kuba już śpi, męża jeszcze nie ma, więc wpadłam do Was. Tak bardzo mi brak rozmów z Wami..... i czuję się jakoś dziwnie czytając tylko, co napisałyście:zawstydzona/y:.

Widzę, że wątek przepełniony dzidziolami. Wróciły mi wspomnienia o moim brzuszku-tak niedawne, a już tak odległe. Bardzo bałam się tego, jak to będzie po porodzie, a muszę Wam powiedzieć, że te pierwsze dni/tygodnie z dzieckiem, to naprawdę magiczny czas-trudno uwierzyć, że taka doskonałość jest częścią nas samych..

Moniolku Kuba urodził się w rozmiarze;-) 57 cm, więc ubranka 56 były przydatne dosłownie kilka dni .

Aluś kciuki zaciśnięte:tak:

Ewo jakie ciuszki kupiłaś

Monik
ja przechodziłam ciążowe lato w skórzanych klapkach-masz rację tak najwygodniej.

Antilko nie gorączkuj się kochana-niedługo nie tylko macicę, ale i nóżkę wyczujesz:-D

Esch czekam na Twój pozytywny teścik;-)

Wszystkie trzydziesteczki całuję ;-)

Witajcie 30steczki!
Co za miły czas, długi weekend ,4 dni z mężykiem, w końcu nie będziemy na niego oczekiwać:)
Sensi a jak Kubuś?
Moniolku bardzo wzruszające są te malutkie ubranka.:tak: Nam 56 za to długo się przydało, teraz dopiero 62 Ewunia nosi. A jaka przyjemność takie ubranka prasować i układać:-)
Vonko bardzo bardzo się ciesze z wieści o twoim maluszku!:-)
Ewuś śliczna ta Twoja Kruszynka!:tak:To kiedy planujecie ślub?
Kajduś odpoczywaj dużo, jak Ci brzuszek twardnieje to najlepiej od razu na trochę do łóżeczka i spokojnie pooddychaj. Będzie dobrze:blink:
Aluś :-):-):-)kciuki wciąż trzymane!
Dołączam do grona czynnych alergików od kilku dni. A też tylko chyba wapno mogę brać karmiąc. A w nocy rozpoczęła mi sie atrakcja zwana zastojem pokarmu. Mam nadzieję, ze liście kapusty i masaże pomogą.
Monik Antilko Esch Leyna Majeczko Anusieńko Carioca i inne Niewymienione pozdrawiam! Weekendujcie się miło:)

dzień dobry:happy:

Najeczko
Kuba swoją żywiołowością zadziwia:rofl2:. Ostatnio moja znajoma-mająca 2 dzieci-po 2-godzinnej obserwacji Kuby stwierdziła, że jeżeli wszystkie dzieci byłyby takie, to kobiety nie chciałyby mieć więcej niż jedno dziecko:szok:. Kuba w dzień sypia max. 2 razy po 40 minut-przez resztę czasu nie spocznie na sekundę-skąd on ma tyle energii:baffled:. Zasypia ok. 19.30, budzi się o 5. Przez ostatnie 2 miesiące nie budził się dodatkowo w nocy, a od tygodnia ma ochotę na wypicie 200ml. mleka o godz. 3.30. Przed snem wypija 250ml.. Napisz coś o Ewci.

Dzień Dobry:-)
No i popsuła się nam pogoda:-(Na szczęście w tv powtarzają cały sezon mojego ulubionego serialu:-)
Sensi podejrzewam, że Kubuś tę energię odziedziczył po mamusi:tak::happy:
Najeczko fajnie, że się odezwłaś :tak:Może jeszcze jakieś fotki Ewuni poprosimy.
Wczoraj kupiłam sobie wagę i teraz włażę na nią trzy razy dziennie:-D

Witam:-)
Coś mi sie wydaje ze większość korzysta z uroków długiego weekendu:-D
Najko fajnie że sie odzywasz, uściski dla Ewuni. Słodka ta Twoja kruszynka:happy:

Sensi Antilama rację, tez uważam, ze Kuba ma Twój temperament.

Monik jak samopoczucie?

Alek dzisiaj START:tak::tak:....łap:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*************************************************************************************************
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*************************************************************************************************

Esch pamietaj że czekam w pełnej gotowosci:tak::-D:-D:-D. Pozdrawiam.

Ja wczoraj zostałam "wyprowadzona"(jak mawia mój mąz:-p) na dłuuugi spacer. Tak mnie przeciągnął po okolicy ze nogi prawie odmówiły posłuszeństwa:tak:, a wszystko w ramach dotleniania podwójnego organizmu:laugh2::laugh2:. Po powrocie do domu padłam.

Antilo z waga tez mam niezłą zabawę. Mąz kupił taką z pomiarem kg, zawartości tłuszczu i wody w organiźmie:baffled: I to był błąd z jego strony, bo teraz ważę sie bez przerwy i otwieram szeroko oczy jak szybko zmieniaja sie moje parametry:szok:
Dopiero niedawno doczytałam, że ten pomiar tłuszczu i wody nie dotyczy kobiet w ciązy.....uffffff.
Od początku ciązy jem mniej, bo mdłosci robia swoje, a i tak przybyło mi jakieś 2 kg.
Co do ogólnego samopoczucia to przyznam, że od tygodnia jest lepiej, bo mam przerwy w "zamuleniu". W zamian, jako dodatkowe urozmaicenie na stałe dołączyły porane pawie.:baffled: Ale co tam, nie ma co narzekać, byle dzidzia była zdrowa :tak:

Pozdrawiam cały wątek i zyczę pogodnego weekendu.

reklama
Witam po majówce :-):-D

jednym dniu -----------wczoraj pogoda nie dopisała a dziś piekne słonko....

Oluś - jak poszła CI pierwsza iniekcja? sama, maz czy pielęniarka?
specjalnie dla Was:
****************************************************************************************
****************************************************************************************

Esch - też jestem do dyspozycji - w kwestii chłopczaka :tak:

Monia- czy Ty wekendujesz w nowym ogódeczku? ja też chciałabym już ciuszki kupować ale w końcu jaki ten rozmiar rozpatrywać ? dziecko rodzi sie w rozmiarze 54-56 cm ale na jak długo wystarcza ten rozmiar?

Vonko- spcerki jak najbadziej wskazane ale nie za długie-ja tak przeholowałam miesiac temu i pamietasz - 3 tyg. leżenia.

Monik , Antilko - buziak

Najeczko ,Sensi - mamusie odpocznijcie troszkę w ten wekend - chociaż od pracy

pozdrawiam wszystkich - takze od mojego skarba któy właśnie podkopuje :-);-):tak:

Do góry