reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Aluś czyli nie jest źle:-)Może uda się już zacząć procedurę:confused:
Co do karmy to weterynarz polecił nam Hepatic Royal Canin.
Kupiłam sobie zielone sandałki i czarne zamszowe buty na wiosnę i jesień. Jak się uda to wkleję fotki:happy:

reklama
Witajcie!

Moj humor - bez zmian od kilku dni :-(
Co do fotek zerknijcie na zamkniety....

Vonko tak to bywa z tymi chlopami... moj chyba dalej sadzi ze nic sie nie stalo....
:wściekła/y::crazy::-:)angry: I nie denerwuj sie kochana bo to dziecku szkodzi :tak:... A o fluidki upomne sie pewnie w stosownym czasie ;-)

Monik zerknij do zamknietego....

Alek mam nadzieje ze szybko uporasz sie z tymi problemami... i teraz te skumulowane fliudki.... czas na Ciebie!!!!

Antila to zakupy udane?? Ja sobie wypatrzylam fajny kostium w Reserved ale torche za drogi.... :-(

Leyna kobitko odezwij sie?

Carioca co u Was??

Esch nadal humorek nie taki:confused::-(Przed Tobą parę pięknych dni bez pracy tak więc głowa do góry:-)

Vonko super wieści z usg:tak::-DTest podwójny chciałaś robić, czy doktor zalecił?
............

Antilko właściwie to był pomysł doktora. Usg zrobił bardzo dokładnie, nawet jak Dzidzia pod koniec badania sobie chwilowo zasnęla to kazał mi wstac połazic po gabinecie żeby Maleństwo zmieniło pozycję....bo oglądał je po kilka razy z kazdej strony. Za każdym razem wszystkie markery w normie więc mysle że jest ok. Ale sądzę, że z uwagi na mój wiek (39) doktor woli dmuchac na zimne. Stąd decyzja o teście podwójnym.

Alek dobrze będzie, tu cały wątek trzyma kciuki.

AAAAAA właśnie wysłałam wiadomość na zamkniętym i zauważyłam, że wskoczyłam w 7 okienko, jupi :-):-)

poza tym dzień dobry :-D

Majeczko ja aplikuje sobie pluss + witaminy, cieszę się, że z dzidzią w porządku - a talerz warzyw dziennie na pewno nie zaszkodzi :tak:

Antilo widzę, że dobre wiadomości o psinie, ale ta cena karmy :szok:. A masz jakiś sprawdzony przepis na zakiszenie barszczu?

Vonko super wieści, wszystko w porządku a spodnie fajne
nie wiem czy można umieszczać takie rzeczy, ale zaryzykuję, fajne są promocje np. w sklepie internetowym happymum
musiałam edytować posta bo mi wcięło część wiadomości :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Oluś - znowu musisz czekać na zielone światło :-(

Kajda - współczuję alergii

Anuś buziaki

Monik, Sensi, Ewa, Leyna - pozdrowienia

Co u nas - przede wszystkim jutro ostatni dzień w pracy i dłuuugi weekend, poza tym zaczęły mi puchnąć nogi - wczoraj miałam po raz pierwszy zlaną kostkę ze stopą, dzisiaj jest zdecydowanie lepiej.

:-)

Antilko tak to jest z zakupkami :-D Ja ostatni jak chciałam sobie też kupić jakiś ciuszek ciążowy to kupiłam letnią kurteczkę i to wcale nie ciążową :-D O nowych butach też myślę. Ale na pewno będą takie wsuwane bo są najwygodniejsze w obsłudze z brzuszkiem ;-)
Aleczku świetnie że wyniki są już ok. A tą priobiotykami na pewno szybciutko poprawisz resztę. Będziemy trzymać mocno kciuki. A fluidki już są zarezerwowane.
Moniolku i ja zaglądnę do tego sklepu internetowego :-) Gratuluję początku siódmego miesiąca :-)
Esch... ach te piękne góry :-):-):-)
Ewuś a gdzie Ty :confused:;-) Zapracowana kobieto odezwij się do nas :blink:

witajcie :-)

to ja dziś nareszcie mam dobrą wiadomość- ZACZYNAM 2 MAJA:tak::happy: gin kazał brać lactovaginal i zaczynać, zaczynać..:-D więc w piątek zapodam sobie pierwszy zastrzyk z wyciszacza, 16 maja idę na pierwszą wizytę do ,,szefa'';-):-D
Kochane to wszystko dzięki Waszym kciukom:tak::happy: DZIĘKUJĘ :happy::happy::happy: tylko proszę- NIE PUSZCZAJCIE;-):happy:

Monik fluidków nigdy za wiele:-D
Antilko dzięki za info o karmie, spróbuję teraz taką kupić naszemu staruszkowi;-)
Esch a na fotkach wyglądałaś na całkiem zrelaksowaną:tak: ;-)
Moniś gratuluję 7-go okienka:-)
Vonko:happy:
Anusia czekamy na ujawnienie Twojego brzuszka;-):-)

uściski Kobitki:-)

Alus, swietnie, super wiesci:) teraz nam tu zdawaj codziennie relacje:) a sama bedziesz sie klula?
moniolek, wspolczuje puchniecia kostek, mnie jeszcze to nie dopadlo, ale podejrzewam, ze w upaly to bedzie na porzadku dziennym
Antila, tak to jest z zakupami:) a mi tez by sie przydaly jakies wygodne sandalki na lato
ciekawe co z nasza Ewa?? znow nam ucichla...
a mi sie jakas infekcja przypaletala bakteryjna chyba:baffled:dzwonilam do gina i na razie mam clotrimazolum stosowac no i kefirki i jogurciki, nie spytalam tylko czy trilac albo lacibios moge wziac... pofolgowalam sobie ostatnio ze slodyczami i pewnie od tego....wrrr :baffled: do tego czasem twardnieje mi brzucho, niby tak sie moze zdarzac na tym etapie ciazy, dr kazal mi polegiwac.. nastepna wizyta 12 maja, jakos chyba dotrwam
przed chwilka licytowalam fajna spodniczke na alegro i w ostatniej minucie jakas babka mnie przebila... ech:wściekła/y:
spokojnego wieczoru, pozdrawiam cieplo:)

reklama
witajcie... wybaczcie,ze nie pisze,ale ostatnio na prawde nie mam kiedy... rano tylko czytam i do pracy... dzis mialam wolne,bo musialam zrobic test na glukoze ( czy jak to sie nazywa) i wcale nie bylo takie straszne jak wszyscy o tym pisza... ten plyn do picia przypomina mi Fante lub oranzade polska o smaku pomaranczowym i przyznam sie,ze byla ok ... moze nie moj wybor na codzien,ale zdazylo mi sie pic duzo gorsze rzeczy,ktore niby mialy byc takie dobre:tak::-D... potem musialam pojechac do szpitala na usg zeby sprawdzic moje lozysko i przesunelo sie na 6cm w gore- nie mam pojecia czy to znaczy ze juz nie mam pacenta previa czy tylko jej lzejsza forme-dowiem sie dopiero we wtorek na wizycie u lekarza... poza tym widzialam moja kruszyne i potwierdzila sie byc dziewczynka-moge zaczac prac dziewczece ciuszki ;-):-D:-D:-D... techniczka mi nawet pokazala jej "klejnoty",ale ja tam nic nie widzialam.... poza tym tak ladnie sie ulozyla,ze jakbym robila 3d to bysmy mieli sliczna pamiatke... oczywiscie moje dziecko nie potrafi przejsc badania usg na spiaco i sie ruszala,ale wygladalo to cudnie, takie sliczne nozki i raczki i tak skulona ladnie,och..... no i mam fotke jej buzki :-)... no i wyglada na duza dziewczynke,a wazy juz ok ponad 3 funty co odpowiada chyba ponad 1.5kg... czyli jak na 28tc to chyba duzo- nic dziwnego,ze moje zycie teraz krazy juz doslownie wokol toalety ;-):-D obie wizyty mi zajely pol dnia,a potem moim zwyczajem wybralam sie na zakupy :zawstydzona/y:... juz dawno sama nie bylam,bo mamy jeden samochod i zwykle jezdze z Joe w weekendy... kupilam kilka smakolykow typu polska szyneczka itp... w polskim sklepie,paczusie zjadlam dwa-jeden w drodze,ktorego popilam Kubusiem marchewkowo-truskawkowym - mowie wam pysznosci! dobrze,ze ten sklep tak daleko i zupelnie nie po drodze :-D:-D:-D... a jak wrocilam do domu to znalazlam aviso i polecialam na poczte odebrac paczke - oczywiscie z ciuszkami dla malej :zawstydzona/y:... wrocilam wykonczona i mialam zamiar posiedziec na internecie,ale jak na zlosc nie dzialal... jutro jest ostatni dzien rozliczania sie z podatkow i chyba bylo przeciazenie sieci....
poza tym mamy wreszcie piekna wiosne-choc kilka ostatnich dni bylo chlodniejszych... no i oczywiscie zastanawiam sie nad slubem.... bedzie to praktycznie "rejestracja" w USC i to jeszcze zanim mala sie urodzi - czyli bede wygladac olbrzymie i nie mam pojecia co ubrac.... Joe mama stwierdzila,ze powinnismy sie pobrac wlasnie zanim mala sie urodzi - chyba z moim ojcem sie telepatycznie i nie wiem po jakiemu zgadala,bo nie mowia w jednym jezyku! zobaczymy.... zdjecie pierscionka wkleje moze w weekend,bo najpierw musze "zrobic" paznokcie....
Kajda-
gratulacje synka! brzunio trwardnieje i jest to normalne to chyba sa braxton hicks - oczywiscie nie mam pojecia jak to sie nazywa po polsku.... ja dostalam podobnych w czwartek w zeszlym tygodniu i spanikowana zwolnilam sie z pracy i w domku przelezalam caly wieczor... nabawilam sie strachu,a one tak szybko zniknely jak sie pojawily :tak::-D
Alek- o tobie nie zapomnialam i czekalam na wiadomosc,ze juz mozecie zaczac i oto fluidki ode mnie - tylko dziewczece,ale moze podwojnie sie zalapiesz :-)
##################################################
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
#################################################
Moniolek-gratulacje 7 okienka! mnie jeszcze nogi nie puchna,ale brzuch mi "wywalilo" niemilosiernie i nikt kto mnie widzi juz nie myli tuszy z ciaza ;-):-D
Monik- kupuj buty tylko na teraz... czytalam,ze czasami zdaza sie,ze stopa w cizy potrafi urosnac o jeden rozmiar i to permanentnie.... a ja mam takie ladne butki na jesien,nowki.....
Vonko-ja tez robilam te testy.... wszystko bedzie ok.... czy bedziecie chcieli znac plec maluszka? czy moze raczej miec niespodzianke? no i gratulacje zakonczenia pierwszego trymestru!
Esch- trzymaj fluidki! mam jeszcze kilka tygodni do rozdawania,wiec starczy dla wszystkich :tak::-D... a co do braku humorku i cichych dni- to nie da sie ich uniknac.... jedyne dobro w nich,ze pozniej nastepuja super dni ! one sa juz blizej niz dalej....
Majeczko-super wiesci...
Antilko-mam nadzieje,ze z psina juz lepiej.... nie wiem czy ppisalam juz czy tylko mi sie wydawalo,ze pisalam,bo o tym myslalam... w kazdym badz razie bardzo mi sie podoba twoja sypialka....
Sensi-podziwiam twoja organizacje i wielopodzielnosc uwagi ( troche nie po polskiemu,ale nie mam pojecia jak inaczej to napisac!)
reszte 30-tek pozdrawiam :-)
a oto moja kruszyna - teraz dopiero zaczynam rozumiec powiedzenie: "milosc matki jest slepa".... moja kruszyna wydaje mi sie taka sliczniutka ,chociaz za duzo na tym zdjeciu to nie widac i zdaje sobie z tego sprawe,ale i tak mi sie podoba i serce raduje:tak:;-):-D:-D:-D,teraz czekam na Joe zeby tez mogl sie zachwycac :tak::-D:-D

Do góry