reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Ja dziś rano nic nie widziałam to stwierdziłam, ze z tą beta poczekam, a kiedy już na kolejnym po kilku godzinach zobaczyłam to było za późno bo zjadłam śniadanie… ja dodatkowo wciąż biorę duphaston 2x1 tab i prolutex… wypadają święta a betę dla kliniki mam umówioną na zaraz po świętach. Wiecie może jak to później wygląda? Faktycznie do 12 tygodnia zalecają branie tych leków dalej? Prolutex to najgorsze dla mnie co może być xd
Tu Ci dziewczyny na wątku IVF więcej powiedzą raczej, ale wiem na pewno, że progesteronu nie powinno się całkowicie odstawiać z dnia na dzień.
Ja mam Accofil przepisany do końca 12 tyg, więc jak będzie dobry przyrost w czwartek, to się skontaktuję z lekarką czy zostawiamy dawkowanie jak jest, bo z Accofilu też się jakoś umiejętnie schodzi…

Tak zupełnie przypadkowo chciałam sprawdzić czy moje zlecenie zostało już zarejestrowane, a tu takie coś 😅

Załączniki

• IMG_4122.jpeg
    IMG_4122.jpeg
    90,9 KB · Wyświetleń: 103
Ja dziś rano nic nie widziałam to stwierdziłam, ze z tą beta poczekam, a kiedy już na kolejnym po kilku godzinach zobaczyłam to było za późno bo zjadłam śniadanie… ja dodatkowo wciąż biorę duphaston 2x1 tab i prolutex… wypadają święta a betę dla kliniki mam umówioną na zaraz po świętach. Wiecie może jak to później wygląda? Faktycznie do 12 tygodnia zalecają branie tych leków dalej? Prolutex to najgorsze dla mnie co może być xd

To progesteron. Wychodzi w badaniach, ale skoro go bierzesz to raczej dobrze, żeby lekarz wiedział jaki jest poziom i czy nie trzeba zwiększyć dawki. Szczególnie jeżeli był to np cykl sztuczny (wybacz nie śledzę zbyt na bieżąco).
To nieprzyjemne zastrzyki, cenowo z tego co kojarzę też kiepsko, ale to jeden z najlepszych progesteronów i na pewno będziesz musiała odstawiać go późno i stopniowo (jak już będzie łożysko)

Ja byłam tak pozytywnie nastawiona na ten cykl po tych waszych serduszkach. Pełna energii na te starania…
Owu miała być jutro wg apki i tak też z historii zwykle jest… owu ok 17/18dc. testowałam od sob/ndz bo dopiero wróciłam z wakacji a na wyjazd nie wzięłam testów. Wtedy najciemniejsza kreska ale to jeszcze nie pik zdecydowanie. Byłam przekonana że w pon już coś ściemnieje czy coś. A tu zdecydowanie blade kreski.. ciekawe czy przegapiłam owu np w pt/sob czy jednak coś tu jeszcze ściemnieje.
Kurde a miałam takie nadzieje na ten cykl.
Niby w piątek były 🥰 ale nie sądzę żeby się udało bo specjalnie nie ‚trzymałam Nóg w górze’ 🤪

reklama
Do góry