reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Nie wiem co dalej.. muszę zapytać lekarza. Czy zrobić przerwę, czy co...
Ale dlaczego chcesz robić przerwę ? Różne mamy cykle, czasem zdarzają się plamienia w trakcie. Jeśli byś tak miała w każdym cyklu to bym była zaniepokojona ale to chyba pierwszy raz ?
Na prawdę nie zakładaj nie wiadomo czego, bo to nie musi być nic poważnego, czasem są różne zawirowania. Na spokojnie zrób sobie badania, pójdź do lekarza. Na prawdę nie ma co się od razu nakręcać negatywnie, będzie dobrze :)

reklama
Ale dlaczego chcesz robić przerwę ? Różne mamy cykle, czasem zdarzają się plamienia w trakcie. Jeśli byś tak miała w każdym cyklu to bym była zaniepokojona ale to chyba pierwszy raz ?
Na prawdę nie zakładaj nie wiadomo czego, bo to nie musi być nic poważnego, czasem są różne zawirowania. Na spokojnie zrób sobie badania, pójdź do lekarza. Na prawdę nie ma co się od razu nakręcać negatywnie, będzie dobrze :)
Po prostu już chyba głowa wariuje..

Tak , tuż przed okresem spada nawet 0.3 może mieć. Później znowu rośnie po owulacji. Myślę że to nie biochemiczna tym bardziej jak robiłaś wczoraj test i biało to raczej nie spadła tylko taka mała wartość była. Powyżej 5 jest ciąża.
Jeszcze ten owulacyjny mnie zastanawia... Wiem, że żaden dowód, ale może to znak, że coś jednak było.. już wariuje..

Właśnie narzeczony przyszedł z pracy CHORY... Chrypa na gardle, bolą go mięśnie i gardło 😫 no nieee !!! Na bank nie będzie miał siły wieczorem na seksy 😫 a to przekreśli ten cykl, bo wczoraj pik dziś mocno odczuwalna owu 😣 I az mnie skręca, bo to taka okazja by się udało !!
Trzymajcie kciuki by dziś chciało mu się i dał radę 🤞🤞🤞🍀🍀🍀

Właśnie narzeczony przyszedł z pracy CHORY... Chrypa na gardle, bolą go mięśnie i gardło 😫 no nieee !!! Na bank nie będzie miał siły wieczorem na seksy 😫 a to przekreśli ten cykl, bo wczoraj pik dziś mocno odczuwalna owu 😣 I az mnie skręca, bo to taka okazja by się udało !!
Trzymajcie kciuki by dziś chciało mu się i dał radę 🤞🤞🤞🍀🍀🍀
Trzymam kciuki! 🤞

Czyli twoim zdaniem to nie biochemiczna?
Czyli jak okres już leci to progesteron ma takie wartości typu zero przecinek itd
Ja w którymś cyklu zaraz na początku jak badałam, chyba drugiego dnia, miałam proga 0.11. To normalny wynik tuż przed okresem czy na samym początku cyklu.
Ja też uważam, że nie to nie był biochem i niepotrzebnie się stresujesz.

Jeszcze ten owulacyjny mnie zastanawia... Wiem, że żaden dowód, ale może to znak, że coś jednak było.. już wariuje..
Między innymi właśnie dlatego tyle razy było wspominane, że owulacyjne nie służą do wykrywania ciąży. Tylko sobie niepotrzebnie namieszałaś w głowie.
Dziewczyny, serio, nie róbcie tego. Używajcie testów zgodnie z ich przeznaczeniem.

Nie wiem co dalej.. muszę zapytać lekarza. Czy zrobić przerwę, czy co...
Moim zdaniem warto byłoby iść na monitoring i sprawdzić czy owulacja faktycznie pokrywa się z testami owu.bo według tego co pisałaś okres powinnaś dostać 12 kwietnia,a przyszedł dzień wcześniej.wiec nawet to może sugerować już że jednak owu była też dzień wcześniej a nie tak jak czułaś bóle w jajniku.no albo faktycznie była tego dnia,ale masz krótszą fazę lutealną.bardziej bym się na początku skupiła na tym.no i warto po owulacji sprawdzić progesteron czy wszystko jest tam okej :)

reklama
U mnie też od jakiegoś czasu występują różne plamienia, krótsze cykle. Martwi mnie to ale kurde, nie każdy cykl jest taki sam, chyba nie ma co świrować. Zaczęłam od grudnia suplementację witamin dla kobiet starających się o ciążę + DHA i chyba to mi skróciło cykle i intensywność miesiączek. Zapisałam się na maj do ginekologa, zobaczymy jak pójdzie w tym cyklu, albo pójdę kontrolnie albo ciążowo 🤣 przez świerzb mieliśmy od lutego celibat ale od soboty będę trochę działać na starego 😅 tylko żeby teściowa wyszła gdzieś 🤣

Do góry