reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Cześć, kilka dni tu nie zaglądałam i już nie ma szans na nadrobienie tylu stron 🙈
Ja dziś mam w końcu wizytę, siedzę w pracy jak na szpilkach…
Jak się ogólnie czujecie ? Ja od rana jeszcze w miarę, chociaż jak mnie muli to muszę zjeść i częściej właśnie jestem głodna. Ale po południu to już opadam z sił i zasypiam zaraz po obiedzie…
Powodzenia ! Daj znać po !

Wszystkim życzę pomyślnych wizyt ☀️💚🏅
Ja mam zmieniony termin prenatalnych 18.03. czy ktoś ma w podobnym czasie ?

reklama
Weź wieksza dawkę wit b6, na necie piszą że nawet do 100mg łagodzi nudności, ja wczoraj kupiłam w postaci pęku, tabletka ma 50mg, biorę po 2 od wczoraj no i wczoraj rano te mdlosci były, a dziś póki co nic...oby to działało chociaż w 50%...
Na pewno tańsza opcja jak xnovea...
Fajna opcja że o b6 w kropelkach ,przynajmniej to zawsze mniej tabletek do połknięcia .

Cześć, kilka dni tu nie zaglądałam i już nie ma szans na nadrobienie tylu stron 🙈
Jak się ogólnie czujecie ? Ja od rana jeszcze w miarę, chociaż jak mnie muli to muszę zjeść i częściej właśnie jestem głodna. Ale po południu to już opadam z sił i zasypiam zaraz po obiedzie…
U mnie odkąd odpuściły mdłości to wrócił podwójny apetyt ,mam wrażenie że co 2-3 h muszę coś zjeść bo jak nie to chyba mnie skręci z głodu 🤷.Muszę chyba jakoś nad tym zapanować bo potem będzie płacz ,że waga rośnie jak szalona .Pociesza mnie jedynie fakt ,że mam mega ochotę na wszystkie " mokre " warzywa papryki i pomidory jem jak jabłka pewnie dlatego ,że jakoś nie smakuje mi nic do picia woda i herbata jest bee, rano pije mała filiżankę kawy a potem już wmuszam w sobie jakieś płyny i kurcze niestety najlepiej mi smakują soki a one zaś mają w cholerę cukru .

Noo to teraz jasne dlaczego nic nie było widac, chodź na listopadowe mamusie 😊 bo nas tam malo
Zostań tu z nami, a nie uciekasz na listopadowe :). Nas tu więcej
U mnie odkąd odpuściły mdłości to wrócił podwójny apetyt ,mam wrażenie że co 2-3 h muszę coś zjeść bo jak nie to chyba mnie skręci z głodu 🤷.Muszę chyba jakoś nad tym zapanować bo potem będzie płacz ,że waga rośnie jak szalona .Pociesza mnie jedynie fakt ,że mam mega ochotę na wszystkie " mokre " warzywa papryki i pomidory jem jak jabłka pewnie dlatego ,że jakoś nie smakuje mi nic do picia woda i herbata jest bee, rano pije mała filiżankę kawy a potem już wmuszam w sobie jakieś płyny i kurcze niestety najlepiej mi smakują soki a one zaś mają w cholerę cukru .
Waga się nie przejmuj tylko słuchaj organizmu :). Waga po porodzie zleci :)

Ja muszę uważać z wagą, bo startuje już z wysoką i jest ryzyko cukrzycy, wyniki wyszły średnie bardzo 😒 musiałam odstawić słodycze, które kocham ale na szczęście jakoś mnie nie ciągnie do słodkiego- bardziej słone, szczególnie ryby 🙈

Ja muszę uważać z wagą, bo startuje już z wysoką i jest ryzyko cukrzycy, wyniki wyszły średnie bardzo 😒 musiałam odstawić słodycze, które kocham ale na szczęście jakoś mnie nie ciągnie do słodkiego- bardziej słone, szczególnie ryby 🙈
U mnie też wysoko bo 69,5 🫣... I ciekawa jestem na ilu skończę... ale w ostatnich dwóch zaczynałam w 7 tygodniu z wagą (72kg;74kg), a kończyłam (77kg;78,5kg ). Mam nadzieję, że zapis zrozumiały.

reklama
U mnie też wysoko bo 69,5 🫣... I ciekawa jestem na ilu skończę... ale w ostatnich dwóch zaczynałam w 7 tygodniu z wagą (72kg;74kg), a kończyłam (77kg;78,5kg ). Mam nadzieję, że zapis zrozumiały.
No to ja mam jeszcze więcej 🙈😂 po porodzie ostro biorę się za siebie, już bez żadnych wymówek 😒
A teraz staram się pilnować, żeby nie przytyć za dużo. W pierwszej ciąży miałam 12kg na plusie

Do góry