reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, przepraszam, ze zmieniam temat. mam pytanko bHCG=7,58 w 24 dniu po łyżeczkowaniu to norma?

Jezeli chodzi o nasze sytuacje to bardzo spodobala mi sie ta odpowiedz, zeby starania traktowac zadaniowo i jak najbardziej dbac o siebie (zdrowotnie i psychicznie). Ja np. poszlam wczoraj na joge i poczulam, ze w koncu cos robie dla siebie.
Jak przyjdzie moja kolej to na maxa docenie cud bycia mamą.
Ja bym betę sprawdziła po 48h. EDIT: Rozumiem że chodzi o to czy dobrze spada? To myślę że świetnie. Chyba że jesteś ponownie w ciąży i wtedy sprawdziłabym przyrost. Bywały przypadki że dziewczyny po poronieniu przed pierwszą miesiączką zachodziły ponownie...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bym betę sprawdziła po 48h. EDIT: Rozumiem że chodzi o to czy dobrze spada? To myślę że świetnie. Chyba że jesteś ponownie w ciąży i wtedy sprawdziłabym przyrost. Bywały przypadki że dziewczyny po poronieniu przed pierwszą miesiączką zachodziły ponownie...
Chodzi o to czy spada, ale powiem Wam, że już mam taką schizę, że jakimś cudem mogłabym zajść w ciążę, że sprawdzę po 48h...
Tylu się historii naczytałam, że powiem Wam, że myśl o kolejnej ciąży, to dla mnie wielkie poczucie stresu...

Dziewczyny, przepraszam, ze zmieniam temat. mam pytanko bHCG=7,58 w 24 dniu po łyżeczkowaniu to norma?

Jezeli chodzi o nasze sytuacje to bardzo spodobala mi sie ta odpowiedz, zeby starania traktowac zadaniowo i jak najbardziej dbac o siebie (zdrowotnie i psychicznie). Ja np. poszlam wczoraj na joge i poczulam, ze w koncu cos robie dla siebie.
Tak. Ja miałam lyzeczkownie 7.12 a 26.12 jeszcze miałam testy pozytywne. Zależy z jakiej wartości spada. Zbadaj za tydzień- już powinien spaść do prawidłowego poziomu.

Hej, ja nie robiłam bety z krwi po lyzeczkowaniu. Ale robiłam testy z moczu dla kontroli czy bledna. W 29 dniu cyklu miałam cień jeszcze, a w 31 dostałam @.

Chodzi o to czy spada, ale powiem Wam, że już mam taką schizę, że jakimś cudem mogłabym zajść w ciążę, że sprawdzę po 48h...
Tylu się historii naczytałam, że powiem Wam, że myśl o kolejnej ciąży, to dla mnie wielkie poczucie stresu...
Po poronieniu przy betaHCG równym 32, dostałam@, tydzień później wynosiło lekko ponad 8. Twój wynik jest jak najbardziej ok👍

reklama
Myślicie, że USG w poniedziałek będzie mogli ewentualnie wykluczyć ciążę? Czy lepiej pojsc w poniedzialek rano i sprawdzic czy bhcg spada?
Usg nic nie da. Ale moim zdaniem 24 dni po zabiegu to nie ma szans żeby była beta z nowej ciazy. Organizm potrzebuje czasu żeby się zregenerować, nie zawsze po poronieniu jest owu, a tu musiałaby być i to najpóźniej 14 dni po zabiegu. Także to na pewno beta po poronieniu. Ale jeśli chcesz to możesz w poniedziałek podjechać i sprawdzić, tylko zrob to w tym samym labie gdzie robiłaś ostatnio, bo między labami moze sie zdarzyć nieqielka różnica w wyniku, a tu jest to kluczowe żeby był wiarygodny w stosunku do poprzedniego :)

Do góry