reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Za mną tatar tak łazi, że ledwo wytrzymuję.

dziewczyny mają rację, że pokrzywa dobra na anemię.

Ja mam cały brzuch taki sam, ale przy synku tak miałam, tylko, że to nie był raczej mały, bo ruchów nie czułam.

Jest różnica między uważaniem na zioła, bo bo nie wszystkie są obojętne dla ciąży, a rezygnacją z ziół w ogóle.
Z bazylią i oregano to bzdura. Co do liści malin faktycznie wzmacniają macicę, a pod koniec ciąży ponoć mogą przyspieszyć poród.
Natomiast jeśli chodzio zioła, które mają działanie poronne, to np. ruta, piołun, dziurawiec. Nie wiem dokładnie jeszcze jakie. W każdym razie z ziołami jest tak, że zanim się je zastosuje w ciąży trzeba się dokładnie zapoznać z działaniem.

No ja myślałam żeby pić od 35 tc. Na wszelki wypadek nie zaryzykuję wcześniej. W ciąży z synkiem też piłam parę tygodni przed porodem.

A może to jakaś reakcja alergiczna na znieczulenie, które wczoraj dostałaś?

Ja dodawałam świeżego imbiru do herbaty.
ja też się staram nie kupować jedzenia napakowanego chemią, bo Bazyli dostaje po chemii biegunkę.

Ja tak miałam wczoraj

Potem zrzucisz podczas karmienia. Nie przejmuj się.

To muszę zainwestować w taką herbatkę bo masakra, wyjść nawet nigdzie nie mogę bo mdleję przez to :(
Co do brzuszka no właśnie ja mam twardy po prawej stronie ale nic nie czuje..no i ponoc jak na 4,5miesiaca to mam spory brzuszek już... :(
No i mam nadzieję, że zrzucę..byle tylko jojo mnie nie złapało po tych ostatnich3 latach :(

reklama
Powaznie mozna ? Jezu ratujesz mi zycie [emoji23] jutro kupie. Patrz a ja myslalam ze absolutnie nie wolno..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
To na zdrowie [emoji23] [emoji23]
No to ja wiem, ale w zsiadlym mleku przeciez tez nie sa zabojcze

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem skąd się wzięło to z siadłym mlekiem [emoji23] dziś nawet piłam kefir i specjalnie na skład patrzyłam .. matko żebyśmy tylko w paranoje nie wpadły [emoji23] [emoji23]

Sancia wykąp się w rumianku albo w nadmanganianie potasu, im bardziej drapiesz tym bardziej swędzi.

cb7wugpju04jz4q8.png

To muszę zainwestować w taką herbatkę bo masakra, wyjść nawet nigdzie nie mogę bo mdleję przez to :(
Co do brzuszka no właśnie ja mam twardy po prawej stronie ale nic nie czuje..no i ponoc jak na 4,5miesiaca to mam spory brzuszek już... :(
No i mam nadzieję, że zrzucę..byle tylko jojo mnie nie złapało po tych ostatnich3 latach :(
Nie wydaje mi się. . . bo pare tyg temu swedzialy mnie lydki i ręce. Spie noca normalnie. Drapie to mam krostki. Jutro po 14 bd wyniki ...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Wapń to m.in. Nasiona chia. Trochę kosztują ale są bardzo zdrowe i dużo się tego nie powinno jesc bo aż za zdrowe ;) polecam wymieszać Np. Z mlekiem kokosowym i zostawić na noc, tak fajnie pęcznieją, robi się z tego taki pudding super zdrowy, pełen wapnia, żelaza, kwasów omega itp.

hej ja wczoraj padlam po 20-tej, tak zle sie czulam, wygladalam jak zombie po prostu, dzis juz tez czuje, ze da mdlosci i to silne, sniadanie udalo sie zjesc, zobacze co bedzie w pracy

hej ja wczoraj padlam po 20-tej, tak zle sie czulam, wygladalam jak zombie po prostu, dzis juz tez czuje, ze da mdlosci i to silne, sniadanie udalo sie zjesc, zobacze co bedzie w pracy
Ale Ty jesteś biedna z tymi mdłościami. Ja na szczęście już nie pamiętam co to mdłości. No ale ja ostatnio doznałam szoku jak sobie uświadomiłam, że za niecały tydzień już będę w 5 miesiącu!

Zrobiłam badania trzymajcie kciuki aby było ok. Zaczynam się zakłamywać powoli. I znów ft4 podwyższone. Na prawdę od jakiegos czasu czuje się tak jaby wszystko mi sie na głowę zarzucało. Zaczynam się bać, że wróci mi depresja i nerwica lękowo- żołądkowa... Juz od nerwow w polowie drogi do szpitala malo nie zwróciłam. Nikt mnie w domu nie rozumie zero.. Kazdy tylko bd dobrze bd dobrze, a ja mam juz na glowie takie glupoty ,ze odechciewa mi sie wszystkiego: (.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam grudniowe mamy :). Od dłuższego czasu obserwuje to forum a teraz postanowiłam się przyłączyć i przywitać. Mam na imię Basia, mam 31 lat, mieszkam w Szczecinie. Aktualnie jestem na etapie 16 tygodni i 3 dni- to nasze pierwsze dzieciątko. Przewidywany termin porodu to 2 grudnia. Jestem już na zwolnieniu ze względu na charakter swojej pracy i mam zdecydowanie za dużo wolnego czasu na myślenie- Wasze wypowiedzi dodają mi otuchy i uspokajają :). Dzięki, że jesteście :).

Dziewczyny tesciowa byla na wycieczce i przywiozła mi ekologiczny czosnek niedźwiedzi. co moge z tym zrobic? Dodawać normalnie do potraw? Czy jak? To są listka drobne jak herbata wyglada

reklama
Do góry