reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ale ja nie mogę po troszku, chyba, że kupię garstkę. A próbowałyście na mdłości imbir? Według mnie działa, ja podjadałam kandyzowany.
Ja myślę, że warto już teraz powoli przyzwyczajać się do diety, żeby później po urodzeniu nie było problemu. Ja od 3 lat zrezygnowałam z glutaminianu sodu i czerwonych barwników. Mój syn miał podejrzenie ADHD, które zniknęło przy zmianie diety, staramy się jeść naturalnie o ile się da bez konserwantów, ale do takiej diety trzeba się przyzwyczaić i nauczyć ja stosować. Nie będzie łatwo tak nagle po porodzie wszystko wprowadzić naraz. Mi trudno było polubić oliwę z oliwek, ale teraz często jej używam.

reklama
Pokremuj kremem nawilzajacym. Ja mam od dziecka takie nawrotowe wysypki, podobno uczuleniowe, i mi krem pomaga np nivea soft. Zadne balsamy, zwykly krem.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Boje sie ze to moze byc cholestaza chodz mnie swedzialy nogi juz kilka tyg temu teraz przy ramionach i mam takie krostki
1466447003885.jpg

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1466447003885.jpg
    1466447003885.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 294
Ja teraz zjadlam kanapke z nutella i kotleciki z cukini [emoji23] moze zestawienie do siebie nie pasuje ale co tam, dobre bylo. Popijam herbata z odrobina mleka bo kurde musze przemycac po trochu ten wapn jak nie moge mleka wypic normalnie

Wapń to figi, mak, kapusta ,sok pamarańcowy i woda np muszynianka. Ja nie mogę nabiału, więc też muszę uzupełniać. Od czasu do czasu wapń w syropie dla dzieci, (bo ten musujący nie przełknę) i jogurty sojowe.

Mam dziś straszny humor. Normalnie wszystkich bym krzywdę zrobiła. Wystarczy byle co, a ja wybucham.
Mam wyrzuty sumienia bo młodszy dostał od mnie wiązankę o niesłuchaniu się. Ale już nie dalam rady. Tlumaczylam mu, ze parasolka to nie zabawka a ten otworzył ja w przedszkolu a później wsadził pod drzwi w autobusie i nie moglismy wyjść z autobusu. Musialam wyrywać siłą. Parasolka ma dziury i juz jej nie użyje. później wszedł w kałuże i wczoraj kupione buty i spodnie ublocone do kostek. Nakrzyczalam na niego ze sie nie słucha tak ze az sie popłakał.
Ale wystarczy byle powód a ja krzyczę. :(

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Wapń to figi, mak, kapusta ,sok pamarańcowy i woda np muszynianka. Ja nie mogę nabiału, więc też muszę uzupełniać. Od czasu do czasu wapń w syropie dla dzieci, (bo ten musujący nie przełknę) i jogurty sojowe.
Ani fig, ani kapusty, ani soku pomaranczowego nie dam rady teraz jesc ani pic. Wode pije naleczowianke raz z jodem raz z magnezem.

Jem ser w miare mozliwosci, pije inke taka z wapniem z odrobina mleka, i w sumie to chyba tyle.

Na wapno musujace mam uczulenie.

W czym jeszcze jest wapn ?

Kebaba zeżarłam właśnie :D mniam

O tak tak, położna mówiła żebym nazbierała pokrzywy i jadła też w sałatkach. Genialna na poziom żelaza.

WTF? No co ty :) jeszcze o liściach malin krążą miejskie legendy ale oregano i bazylia? Gdzie tam.
Co do naparu z liści malin - dr Preeti Agrawal poleca regularne picie takiej herbatki od drugiego trymestru bo to odżywia mięsień macicy i podobno potem poród łatwiejszy. Za to jeśli kobieta generalnie zawsze piła ten napar to można i w I trymestrze. Ja jeszcze zwlekam z piciem, bo w każdej ciąży miałam twardnienia brzucha i muszę zobaczyć czy teraz też będą mnie męczyć. Ale myślę, że najpóźniej od 28tc będę piła.

Zazdro kebsa :D ja bobu się najadłam :D powiem Ci, że im więcej internetów czytam tym głupsza jestem bo o lodach też się naczytałam,że absolutnie bo też niepasteryzowane a teraz mam to gdzieś jak wszystkie jecie :D

Ja sie ciesze bo tez w koncu mi waga ruszyła i waze 58 czyli 2 kilo na plusie od poczatku ciazy

buu ja się nie cieszę bo mam problemy z odżywaniem, leczyłam to, staram się sobie przegadać że to ciąża i muszę utyć trochę i to normalne ale i tak ciężko :( najbardziej się boję, że efekt jojo po drastycznym odchudzaniu mnie dopadnie teraz :( no ale na razie tylko 4kg a juz polowa ciazy praktycznie :D

Ani fig, ani kapusty, ani soku pomaranczowego nie dam rady teraz jesc ani pic. Wode pije naleczowianke raz z jodem raz z magnezem.

Jem ser w miare mozliwosci, pije inke taka z wapniem z odrobina mleka, i w sumie to chyba tyle.

Na wapno musujace mam uczulenie.

W czym jeszcze jest wapn ?

Migdały, orzechy włoskie, słonecznik :D

reklama
Do góry