Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
To może właśnie ten w syropie? I migdały, brokuły
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jedynie brokuly z tego. Nie wiem czy moge ten w syropie, musze podpytacTo może właśnie ten w syropie? I migdały, brokuły
Ooo na rajstopy to ja tez mam uczulenie chyba bo jak ubiore zaraz mnie wszystko swedzi [emoji6]
Zazdro kebsaja bobu się najadłam
powiem Ci, że im więcej internetów czytam tym głupsza jestem bo o lodach też się naczytałam,że absolutnie bo też niepasteryzowane a teraz mam to gdzieś jak wszystkie jecie
buu ja się nie cieszę bo mam problemy z odżywaniem, leczyłam to, staram się sobie przegadać że to ciąża i muszę utyć trochę i to normalne ale i tak ciężkonajbardziej się boję, że efekt jojo po drastycznym odchudzaniu mnie dopadnie teraz
no ale na razie tylko 4kg a juz polowa ciazy praktycznie
![]()
konsultowałam wapń w syropie z lekarzem i ok. możnaJedynie brokuly z tego. Nie wiem czy moge ten w syropie, musze podpytac
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
A z lekarzem to konsultowalas ? Moze idz do internisty, cos Ci doradzi i moze da skierowanie na jakies badania.. przeciez kurde placi sie skladki na zus to trzeba z czegos korzystac
Pojechala bym na IP ale pewnie wysrane bd miec i tak na krew pewnie az jutro bd czekac .OszalejeA z lekarzem to konsultowalas ? Moze idz do internisty, cos Ci doradzi i moze da skierowanie na jakies badania.. przeciez kurde placi sie skladki na zus to trzeba z czegos korzystac
Za mną tatar tak łazi, że ledwo wytrzymuję.Ja z takicj rzeczy to bym zjadla ser plesniowy, a tego akurat bardzo nie mozna i nie bede ryzykowac.. ale bym zjadla [emoji20]
dziewczyny mają rację, że pokrzywa dobra na anemię.A ja dziś byłam na wizycie kontrolnej.. 9maja mialam badania krwi z których wynikła anemia, jadłam tabletki burak forte, koło tygodnia temu zmieniłam na szelazo i co? wyniki jeszcze gorsze niż były :/ masakra jakaś... pomijam fakt, że co chwile słabnę/mdleje i nie mogę nigdzie sama chodzić :/
Ja mam cały brzuch taki sam, ale przy synku tak miałam, tylko, że to nie był raczej mały, bo ruchów nie czułam.w ogóle macie tak, że brzuch macie twardszy tylko z jednej strony?
ja mam mięciutki po lewej a po prawej taki twardy... myślicie, że tam dzidzia siedzi?
bo jak mi robili usg to też mi tam tylko przytykają głowice :>
Jest różnica między uważaniem na zioła, bo bo nie wszystkie są obojętne dla ciąży, a rezygnacją z ziół w ogóle.Ja 2h temu jadłam obiad,kawałek babki piaskowej,truskawki ale mi mięsa mi jakoś brak...chyba zaraz kabanoski podjem
o to nie wiedziałam, dziękia jak to jest z tym gadaniem, że w ciąży nie powinno się właśnie żadnych ziół bo powodują skurcze i poronić można? ;x że np ani bazylii,ani oregano,ani ziół prowansalskich,żadnych naparów z liści malin itd?
No ja myślałam żeby pić od 35 tc. Na wszelki wypadek nie zaryzykuję wcześniej. W ciąży z synkiem też piłam parę tygodni przed porodem.Kebaba zeżarłam właśniemniam
O tak tak, położna mówiła żebym nazbierała pokrzywy i jadła też w sałatkach. Genialna na poziom żelaza.
WTF? No co tyjeszcze o liściach malin krążą miejskie legendy ale oregano i bazylia? Gdzie tam.
Co do naparu z liści malin - dr Preeti Agrawal poleca regularne picie takiej herbatki od drugiego trymestru bo to odżywia mięsień macicy i podobno potem poród łatwiejszy. Za to jeśli kobieta generalnie zawsze piła ten napar to można i w I trymestrze. Ja jeszcze zwlekam z piciem, bo w każdej ciąży miałam twardnienia brzucha i muszę zobaczyć czy teraz też będą mnie męczyć. Ale myślę, że najpóźniej od 28tc będę piła.
A może to jakaś reakcja alergiczna na znieczulenie, które wczoraj dostałaś?Oszaleje. Swędzą mnie nogi i ręce. Najbardziej lydki Oszaleje. Mam jakas wysypkę jakby takie krostki jak sie nie raz ma po goleniu. Boje się ze cos jest nie takswędzi niesamowicie. Naczytałam sie tego gowna na necie o tych groznych chorobach leze i placze :/
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dodawałam świeżego imbiru do herbaty.Ale ja nie mogę po troszku, chyba, że kupię garstkę. A próbowałyście na mdłości imbir? Według mnie działa, ja podjadałam kandyzowany.
Ja myślę, że warto już teraz powoli przyzwyczajać się do diety, żeby później po urodzeniu nie było problemu. Ja od 3 lat zrezygnowałam z glutaminianu sodu i czerwonych barwników. Mój syn miał podejrzenie ADHD, które zniknęło przy zmianie diety, staramy się jeść naturalnie o ile się da bez konserwantów, ale do takiej diety trzeba się przyzwyczaić i nauczyć ja stosować. Nie będzie łatwo tak nagle po porodzie wszystko wprowadzić naraz. Mi trudno było polubić oliwę z oliwek, ale teraz często jej używam.
Ja tak miałam wczorajMam dziś straszny humor. Normalnie wszystkich bym krzywdę zrobiła. Wystarczy byle co, a ja wybucham.
Mam wyrzuty sumienia bo młodszy dostał od mnie wiązankę o niesłuchaniu się. Ale już nie dalam rady. Tlumaczylam mu, ze parasolka to nie zabawka a ten otworzył ja w przedszkolu a później wsadził pod drzwi w autobusie i nie moglismy wyjść z autobusu. Musialam wyrywać siłą. Parasolka ma dziury i juz jej nie użyje. później wszedł w kałuże i wczoraj kupione buty i spodnie ublocone do kostek. Nakrzyczalam na niego ze sie nie słucha tak ze az sie popłakał.
Ale wystarczy byle powód a ja krzyczę.
Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Potem zrzucisz podczas karmienia. Nie przejmuj się.Zazdro kebsaja bobu się najadłam
powiem Ci, że im więcej internetów czytam tym głupsza jestem bo o lodach też się naczytałam,że absolutnie bo też niepasteryzowane a teraz mam to gdzieś jak wszystkie jecie
buu ja się nie cieszę bo mam problemy z odżywaniem, leczyłam to, staram się sobie przegadać że to ciąża i muszę utyć trochę i to normalne ale i tak ciężkonajbardziej się boję, że efekt jojo po drastycznym odchudzaniu mnie dopadnie teraz
no ale na razie tylko 4kg a juz polowa ciazy praktycznie
![]()