reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Zazdro kebsa :D ja bobu się najadłam :D powiem Ci, że im więcej internetów czytam tym głupsza jestem bo o lodach też się naczytałam,że absolutnie bo też niepasteryzowane a teraz mam to gdzieś jak wszystkie jecie :D

buu ja się nie cieszę bo mam problemy z odżywaniem, leczyłam to, staram się sobie przegadać że to ciąża i muszę utyć trochę i to normalne ale i tak ciężko :( najbardziej się boję, że efekt jojo po drastycznym odchudzaniu mnie dopadnie teraz :( no ale na razie tylko 4kg a juz polowa ciazy praktycznie :D

Odchudzałam teraz troszkę męża wystarczyło schować słodycze, zamienić kilka rzeczy np banana na jabłko, ryż biały na brązowy, gotować zamiast smażyć, 3 liście zamiast jednego do sałaty itp. Jak zabrałam mu słodycze to automatycznie zaczął mniej jeść na kolacje.

A z lekarzem to konsultowalas ? Moze idz do internisty, cos Ci doradzi i moze da skierowanie na jakies badania.. przeciez kurde placi sie skladki na zus to trzeba z czegos korzystac

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Pojechala bym na IP ale pewnie wysrane bd miec i tak na krew pewnie az jutro bd czekac .Oszaleje

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja z takicj rzeczy to bym zjadla ser plesniowy, a tego akurat bardzo nie mozna i nie bede ryzykowac.. ale bym zjadla [emoji20]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Za mną tatar tak łazi, że ledwo wytrzymuję.

A ja dziś byłam na wizycie kontrolnej.. 9maja mialam badania krwi z których wynikła anemia, jadłam tabletki burak forte, koło tygodnia temu zmieniłam na szelazo i co? wyniki jeszcze gorsze niż były :/ masakra jakaś... pomijam fakt, że co chwile słabnę/mdleje i nie mogę nigdzie sama chodzić :/
dziewczyny mają rację, że pokrzywa dobra na anemię.

w ogóle macie tak, że brzuch macie twardszy tylko z jednej strony?
ja mam mięciutki po lewej a po prawej taki twardy... myślicie, że tam dzidzia siedzi? :D
bo jak mi robili usg to też mi tam tylko przytykają głowice :>
Ja mam cały brzuch taki sam, ale przy synku tak miałam, tylko, że to nie był raczej mały, bo ruchów nie czułam.

Ja 2h temu jadłam obiad,kawałek babki piaskowej,truskawki ale mi mięsa mi jakoś brak...chyba zaraz kabanoski podjem :D

o to nie wiedziałam, dzięki :D a jak to jest z tym gadaniem, że w ciąży nie powinno się właśnie żadnych ziół bo powodują skurcze i poronić można? ;x że np ani bazylii,ani oregano,ani ziół prowansalskich,żadnych naparów z liści malin itd?
Jest różnica między uważaniem na zioła, bo bo nie wszystkie są obojętne dla ciąży, a rezygnacją z ziół w ogóle.
Z bazylią i oregano to bzdura. Co do liści malin faktycznie wzmacniają macicę, a pod koniec ciąży ponoć mogą przyspieszyć poród.
Natomiast jeśli chodzio zioła, które mają działanie poronne, to np. ruta, piołun, dziurawiec. Nie wiem dokładnie jeszcze jakie. W każdym razie z ziołami jest tak, że zanim się je zastosuje w ciąży trzeba się dokładnie zapoznać z działaniem.

Kebaba zeżarłam właśnie :D mniam

O tak tak, położna mówiła żebym nazbierała pokrzywy i jadła też w sałatkach. Genialna na poziom żelaza.

WTF? No co ty :) jeszcze o liściach malin krążą miejskie legendy ale oregano i bazylia? Gdzie tam.
Co do naparu z liści malin - dr Preeti Agrawal poleca regularne picie takiej herbatki od drugiego trymestru bo to odżywia mięsień macicy i podobno potem poród łatwiejszy. Za to jeśli kobieta generalnie zawsze piła ten napar to można i w I trymestrze. Ja jeszcze zwlekam z piciem, bo w każdej ciąży miałam twardnienia brzucha i muszę zobaczyć czy teraz też będą mnie męczyć. Ale myślę, że najpóźniej od 28tc będę piła.
No ja myślałam żeby pić od 35 tc. Na wszelki wypadek nie zaryzykuję wcześniej. W ciąży z synkiem też piłam parę tygodni przed porodem.

Oszaleje. Swędzą mnie nogi i ręce. Najbardziej lydki Oszaleje. Mam jakas wysypkę jakby takie krostki jak sie nie raz ma po goleniu. Boje się ze cos jest nie tak :( swędzi niesamowicie. Naczytałam sie tego gowna na necie o tych groznych chorobach leze i placze :/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
A może to jakaś reakcja alergiczna na znieczulenie, które wczoraj dostałaś?

Ale ja nie mogę po troszku, chyba, że kupię garstkę. A próbowałyście na mdłości imbir? Według mnie działa, ja podjadałam kandyzowany.
Ja myślę, że warto już teraz powoli przyzwyczajać się do diety, żeby później po urodzeniu nie było problemu. Ja od 3 lat zrezygnowałam z glutaminianu sodu i czerwonych barwników. Mój syn miał podejrzenie ADHD, które zniknęło przy zmianie diety, staramy się jeść naturalnie o ile się da bez konserwantów, ale do takiej diety trzeba się przyzwyczaić i nauczyć ja stosować. Nie będzie łatwo tak nagle po porodzie wszystko wprowadzić naraz. Mi trudno było polubić oliwę z oliwek, ale teraz często jej używam.
Ja dodawałam świeżego imbiru do herbaty.
ja też się staram nie kupować jedzenia napakowanego chemią, bo Bazyli dostaje po chemii biegunkę.

Mam dziś straszny humor. Normalnie wszystkich bym krzywdę zrobiła. Wystarczy byle co, a ja wybucham.
Mam wyrzuty sumienia bo młodszy dostał od mnie wiązankę o niesłuchaniu się. Ale już nie dalam rady. Tlumaczylam mu, ze parasolka to nie zabawka a ten otworzył ja w przedszkolu a później wsadził pod drzwi w autobusie i nie moglismy wyjść z autobusu. Musialam wyrywać siłą. Parasolka ma dziury i juz jej nie użyje. później wszedł w kałuże i wczoraj kupione buty i spodnie ublocone do kostek. Nakrzyczalam na niego ze sie nie słucha tak ze az sie popłakał.
Ale wystarczy byle powód a ja krzyczę. :(

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak miałam wczoraj

Zazdro kebsa :D ja bobu się najadłam :D powiem Ci, że im więcej internetów czytam tym głupsza jestem bo o lodach też się naczytałam,że absolutnie bo też niepasteryzowane a teraz mam to gdzieś jak wszystkie jecie :D

buu ja się nie cieszę bo mam problemy z odżywaniem, leczyłam to, staram się sobie przegadać że to ciąża i muszę utyć trochę i to normalne ale i tak ciężko :( najbardziej się boję, że efekt jojo po drastycznym odchudzaniu mnie dopadnie teraz :( no ale na razie tylko 4kg a juz polowa ciazy praktycznie :D
Potem zrzucisz podczas karmienia. Nie przejmuj się.

Do góry