reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

hej ja wczoraj padlam po 20-tej, tak zle sie czulam, wygladalam jak zombie po prostu, dzis juz tez czuje, ze da mdlosci i to silne, sniadanie udalo sie zjesc, zobacze co bedzie w pracy
Współczuję kochana ze tak sie meczysz. Ja tylko rano musze szybko zjesc bo paw murowany a potem juzok
Ale Ty jesteś biedna z tymi mdłościami. Ja na szczęście już nie pamiętam co to mdłości. No ale ja ostatnio doznałam szoku jak sobie uświadomiłam, że za niecały tydzień już będę w 5 miesiącu!
Od którego tygodnia liczysz 5miesiac? Ja jutro zaczynam 18 tydz. Czy to juz 5miesiac?

reklama
Chyba można używać zamiast normalnego czosnku. Mam np. jakąś przyprawę pomidorowo-czosnkową z czarnuszką i w składzie zamiast czosnku jest właśnie czosnek niedźwiedzi.

aneta_ck Znalezione w necie :)

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ale Ty jesteś biedna z tymi mdłościami. Ja na szczęście już nie pamiętam co to mdłości. No ale ja ostatnio doznałam szoku jak sobie uświadomiłam, że za niecały tydzień już będę w 5 miesiącu!
myslalam, ze jak mi minely to juz ie wroca, ale sie pomylilam :( rano byla tragedia, teraz lepiej, ale caly dzien jeszcze i zobacze co sie bedzie dzialo pozniej

Witam grudniowe mamy :). Od dłuższego czasu obserwuje to forum a teraz postanowiłam się przyłączyć i przywitać. Mam na imię Basia, mam 31 lat, mieszkam w Szczecinie. Aktualnie jestem na etapie 16 tygodni i 3 dni- to nasze pierwsze dzieciątko. Przewidywany termin porodu to 2 grudnia. Jestem już na zwolnieniu ze względu na charakter swojej pracy i mam zdecydowanie za dużo wolnego czasu na myślenie- Wasze wypowiedzi dodają mi otuchy i uspokajają :). Dzięki, że jesteście :).
witaj i gratuluje :)

Zrobiłam badania trzymajcie kciuki aby było ok. Zaczynam się zakłamywać powoli. I znów ft4 podwyższone. Na prawdę od jakiegos czasu czuje się tak jaby wszystko mi sie na głowę zarzucało. Zaczynam się bać, że wróci mi depresja i nerwica lękowo- żołądkowa... Juz od nerwow w polowie drogi do szpitala malo nie zwróciłam. Nikt mnie w domu nie rozumie zero.. Kazdy tylko bd dobrze bd dobrze, a ja mam juz na glowie takie glupoty ,ze odechciewa mi sie wszystkiego: (.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie tez zle ale nie chce juz na forum pisac o problemach :( po prostu za duzo biore do siebie, przejmuje sie osobami, ktore nie sa tego warte (rodzina Tomka, bo z moimi sie wyjasnilo) i niby powinnam sie cieszyc z ciazy itp, ale jakas taka nerwowa jestem

aneta_ck Znalezione w necie :)

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Witaj :) dzieki :) czyli jutro zaczynamy 5 miesic jupiiii:D

Dzięki za ciepłe powitanie :)
Luxuorius tak to już jest w ciąży, że bierzemy wszystko do siebie. Ja też się wciąż zamartwiam, analizuję. Ale wiesz- to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dla maleństwa. Ja jak mam za dużo myśli to idę z psiapsiółami na kawę (oczywiście bezkofeiową :p ale za to z bitą śmietaną :p). Relax, teraz to przede wszystkim relax i luz.

reklama
u mnie tez zle ale nie chce juz na forum pisac o problemach :( po prostu za duzo biore do siebie, przejmuje sie osobami, ktore nie sa tego warte (rodzina Tomka, bo z moimi sie wyjasnilo) i niby powinnam sie cieszyc z ciazy itp, ale jakas taka nerwowa jestem
Kochana oddalabym wszystko aby tylko w koncu problemy zdrowotne zniknely bo mam dosc w swoim zyciu pecha. Tym bardziej ze siebie mam gdzies chodzi mi o dziecko. I wydaje mi sie ze tu moge sie podzielic wszystkim... Kto inny zrozumie matke tak dobrze jak druga matka??

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry