reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

reklama
ale tu pyszności wypisałyście, ja robić jedzenia nie znoszę ale bym pojadłaaaa takie gotowe ach :-)

Rolada salceson

4 paczki herbatnikow
4 lyzki zelatyny
4 lyzki kakao
1,5 szkl.mleka]
1 szkl cukru
1 kost margaryny

zagotowac mleko,odlac pol szklanki i rozpuscic w nim zelatyne.
Do mleka dodac margaryne,cukier,kakao i gotowac ok.5min.
Pozniej dodac herbatniki(polamane).
Na koniec zelatyne.
Dobrze wymieszac i przelozyc mase do duzej plastikowej butelki.
Wstawic do lodowki zeby zastyglo:-)

I co z tym przepisem ;D moze przychodzi wam cos do glowy bo chce cos pysznego zrobic dla M bo byl w delegacji wraca wiec same rozumiecie ;D

Ewa o ja zapomniałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Łosoś najlepiej filet
Cebula
cytryna
sól
pieprz ziołowy
oregano
musztarda
Olej
Rybke będziemy robić w piekarniku,cząstki kładziemy na foli aluminiowe,skrapiamy olejem,przyprawiamy sól,pieprz ziołowy,oregano lub przyprawa do ryby,na wierzch kładziemy plasterek cebulki i pół plasterka cytryny,dookoła rybki nakładamy musztardę,zawijamy ją w folie i do piekarnika.Pieczemy tak w 200 stopniach przez około 30 minut.

reklama
Szarlotka Dominiki :-)

1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 szkl. kaszy manny
2 łyżeczki proszku do pieczenia

ok. 2 kg jabłek

200gr masła

sypkie składniki (cukier, mąka, kasza, prosze) pomieszać
podzielić na 3 części
formę posmarować masłem, wsypać jedną część sypkich składników, przykryć połową startych jabłek, na to druga część sypkich składników, na to druga część jabłek i na wierzch posypać trzecią częścia sypkich składników

na wierzch wyłożyć pokrojoną kostkę masła

piec ok. 50-60 min w 180 st. C

Do góry