reklama
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Cyprysiowa dzięki śliczne Kochana!!! Teraz to wiem co mam robic!
Agatkas mój Marcinek miał dysplazję. Podobno standardowo mają to maluszku ułożone posladkowo o dużej masie urodzeniowej a mój mały miał 4360g i własnie ułożenie posladkowe. Po wizycie u ortopedy ( najlepiej umówić sie jak najwczesniej ) mały dostał do noszenia takie szelki jak na zdjęciu.Dziewczyny mam pytanko. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało dysplazję bioderek? Ja mam skierowanie do kontroli i napisane w książeczce: dysplazja staw prawy Ib, staw lewy Ib... Niby wtedy zalecają to szerokie pieluchowanie, jak to robic?
Rany, dziewczynki, wymiękam. Hanii się coś odmieniło normalnie i trzeci czy czwarty dzień non stop albo na rękach albo przy cycusiu. Jestem wykończona
Rozważam, czy dać jej smoczek, może to ją uspokoi trochę? Tylko strasznie się boję, że potem się mogą pojawić kłopoty z karmieniem. W szpitalu nas straszyli, żeby smoka nie dawać, bo to zaburza ssanie
Powiedzcie mi, czy któraś z Was dała smoczek i mimo tego dziecko pije z piersi bez żadnych problemów???
Ja cały czas małej daję smoka bo tak jak u blixniaków mała czasem szarpie się przy cycu i wtedy daje jej smoczek i jest spokój.
Załączniki
mia_
Fanka BB :)
witajcie po dłuższej przerwie
my w poniedziałek byłysmy na szczepieniu, masakryczne przeżycie... szczepiłam Małą tą szczepionką skojarzoną gdzie jest tylko jedno kłucie ale i tak o jedno za dużo... strasznie płakała a ja razem z nią...
mam do was pytanko odnosnie szczepienia przeciw biegunce rotawirusowej, jak byłam na tym szczepieniu podstawowym to pediatra polecala to szczepienie, dostałam ulotke do przeczytania i w sumie to już sama nie wiem czy szczepić dziecko czy nie... dodam jeszcze że jest to szczepienie dodatkowe, płatne
co wy o tym sadzicie... wam też pediatra proponował????
oj widze ze masz dalej tego typu problemy, ja niestety czasami też, szczególnie wieczorem i w nocy, rozmawiałam ostatnio z pediatrą czy to przypadkiem nie są kolki, ale mówiła mi że nie, sama juz nie wiem, mam dokładnie tak jak opisujesz, Lenka ładnie je pare minut a później denerwuje sie przy cycku, szarpie łapie i wypuszcza i w płacz...Dziewczyny a jak wasze dzieci spią w dzien, bo mój mały prawie wcale. Zasnie na 20-30 min i koniec.
A tak w ogole mój problem karmienia piersią ciąg dalszy. Juz sama nie wiem co mam robic. 5 min pije z piersi spokojnie, wypusci brodawke i placz, szuka cyca próbuje mu dac, a on niby chce niby nie, szuka, łapie, puszcza, zachowuje się jakby nie umiał chwycic piersi. Potem płacze, i nie wiem czy on juz nie chce czy chce a nie moze chwycic. U mnie nie jest tak ze dziecko się naje i jest szczesliwe. Żje i płacze. I nie wiem czy jest jeszcze głodny czy juz się domaga lulania.
my w poniedziałek byłysmy na szczepieniu, masakryczne przeżycie... szczepiłam Małą tą szczepionką skojarzoną gdzie jest tylko jedno kłucie ale i tak o jedno za dużo... strasznie płakała a ja razem z nią...
mam do was pytanko odnosnie szczepienia przeciw biegunce rotawirusowej, jak byłam na tym szczepieniu podstawowym to pediatra polecala to szczepienie, dostałam ulotke do przeczytania i w sumie to już sama nie wiem czy szczepić dziecko czy nie... dodam jeszcze że jest to szczepienie dodatkowe, płatne
pytia
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Uspokoiłyście mnie na tyle, że zrobiłam pierwszą próbę. Zakończyła się fiaskiem, mała w ogóle smoczka nie chce wziąc do buzi. Wypluwa i w płacz
Chyba mamy problem, bo przecież nie mogę jej ciągle nosić albo mieć przy piersi, mam jeszcze Jaśka! I brak pomysłu, co z tym fantem zrobić. Dzisiaj w dzień drzemała tylko po 15 min., a potem znowu płacza, na rączki albo do cycusia, zasypiała i znowu po 15 minutach to samo
Chyba mamy problem, bo przecież nie mogę jej ciągle nosić albo mieć przy piersi, mam jeszcze Jaśka! I brak pomysłu, co z tym fantem zrobić. Dzisiaj w dzień drzemała tylko po 15 min., a potem znowu płacza, na rączki albo do cycusia, zasypiała i znowu po 15 minutach to samo
witajcie po dłuższej przerwie
oj widze ze masz dalej tego typu problemy, ja niestety czasami też, szczególnie wieczorem i w nocy, rozmawiałam ostatnio z pediatrą czy to przypadkiem nie są kolki, ale mówiła mi że nie, sama juz nie wiem, mam dokładnie tak jak opisujesz, Lenka ładnie je pare minut a później denerwuje sie przy cycku, szarpie łapie i wypuszcza i w płacz...
Sawka my szczepimy przeciwko rotawirusowi...u nas cena 310 za jedna dawkę a dawek dwie....
Zdecydwaliśmy sie bo nasi znajomi przeszli biegunke ze swoim malenstwem...i to byla masakralało się z dołu i z góry, odwodniony brzdąc i szpital
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Uspokoiłyście mnie na tyle, że zrobiłam pierwszą próbę. Zakończyła się fiaskiem, mała w ogóle smoczka nie chce wziąc do buzi. Wypluwa i w płacz
U nas mlody tez na poczatku tak reagowal, ale po kilku probach w koncu sie przekonal i teraz nie ma problemow. Gdyby nie smok, to Bartek pewnie caly dzien spedzilby przy cycu. Acha, na poczatku dawalam mu smoczek z aventu ale nie byl do niego przekonany. Teraz daje mu z Tommee Tippee, to smoczek ortodontyczny, bardzo fajny i Bartuś chyba tez tak uwaza.
reklama
mia_
no właśnie u mnie też taka masakryczna cena tej szczepionki łącznie 600 zł zastanawiam siw nad zaszczepieniem Lenki, ale nikt konkretnie nie umie ni doradzic, nawet pediatra...Sawka my szczepimy przeciwko rotawirusowi...u nas cena 310 za jedna dawkę a dawek dwie....
Zdecydwaliśmy sie bo nasi znajomi przeszli biegunke ze swoim malenstwem...i to byla masakralało się z dołu i z góry, odwodniony brzdąc i szpital