reklama
L
landryneczka_1982
Gość
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(
moj to roznie jada nawet 7 godzin potrafi nie jesc a jak je to 120 najwyzej dziennie to moze zje z 500 ml
Bartek od piątku rano był straaasznie marudny, ciągle chciał być noszony na rączkach i co chwilę płakał. Wczoraj wysłałam mężusia do apteki po coś na dziąsełka ( któraś z Was pisała, że u niej to pomogło - chyba Landrynaczka, z tego co pamiętam ) i pomogło! Jak smarowałam mu te dziąsełka, to wyczułam że na dole z lewej strony ma takie twardsze, jakby miał mu tam iść ząbek czy to możliwe żeby tak szybko?
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(
Tygrysku nasza Julcia zjada max.6 raz na dobe ok.120ml raz na noc dajemy jej 150ml czyli łącznie wychodzi ok.750ml...
Nasza pediatra na pytanie ile 3-miesięczny dzieciaczek powinien jeść powiedziała że 150g na kg masy ciała.....czyli np. 5,5kg*150=825ml
Ale jeśli Fifi nie domaga się wiecej a przybiera na wadze to nie masz się czym martwic...na pewno nie pozwoli sobie na głód
blizniaki2000
Fanka BB :)
Moja je bardzo różnie jednego dnia mniej, następnego wiecej, przeważnie 6 razy na dobę, ale ostatnio jak nie barzdo chciałą jesć to nazbierało sie 9 karmień ale mniejsze porcyjki. Od jakiegoś czasu zapisuję ilość mleczka i wychodzi naprawde różnie: 620 ml, 660 ml, 730 ml, a wczoraj aż 830 mlDziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(
L
landryneczka_1982
Gość
Bartek od piątku rano był straaasznie marudny, ciągle chciał być noszony na rączkach i co chwilę płakał. Wczoraj wysłałam mężusia do apteki po coś na dziąsełka ( któraś z Was pisała, że u niej to pomogło - chyba Landrynaczka, z tego co pamiętam ) i pomogło! Jak smarowałam mu te dziąsełka, to wyczułam że na dole z lewej strony ma takie twardsze, jakby miał mu tam iść ząbek czy to możliwe żeby tak szybko?
moj pediatra powiedzial ze to niemozliwe ze to juz zabki ale ja mysle inaczej bo jak dotykam malemu dziaselek i smaruje mascia to sie uspokaja... mama wie najlepiej;-)
tygrysek82
Fanka BB :)
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi moze faktycznie poprostu Fifi ma takie dni niejadkowe w czwartek idziemy na szczepienie wiec bedziemy sie wazyc to zobaczymy czy wszystko ok i czy ladnie przybiera mimo tej ostatniej niecheci do jedzonka
pyciolek87
Mama Alexa:*
nie kochana...z Irlandii...czyli te same mleczka... my jestesmy bardzo zadowoleni...karmie butla od samego poczatku....:-( mam problem z piersiami:---( i od pierwszych chwil maly ciagnie flache....nawet nie zdolalismy poczuc jak to jest karmic piersia....nad czy bardzo ubolewam...i szlak jasny mnie trafia jak kobiety taj jak np tutaj irlandki rezygnuja z karmienia cycuchem na wlasne zyczebie,z lenistawa....Alex ma prawie 3 miesiace a ja wciaz mam masakrycznego dola z tego powodupyciolek a ty z UK klikasz?
my tez dajemy aptamil najpierw byl zwykły potem easy digest bo pojawily sie problemy z kupką i kolki, a teraz znowu wrocilismy do zwyklego i wsio jest dobrze:-)
reklama
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
Witajcie.
Pytia ja nie uczyłam małej pic z butli. Ot poprostu dostała i ssała bo ona kocha wszystko z czego leci jedzenie. Za to smoczkiem uspokajaczem pluje .Ale spryciula ode mnie nie chce. Butelka musi karmic tatuś.
A ja wczoraj dałam niuńce tartego jabłuszka do sprubowania. Ale mielismy z niej ubaw. Najpierw sie krzywiła, potem mlaskała i oblizywała a potem wyciągała dzioba po jeszcze.
Pytia ja nie uczyłam małej pic z butli. Ot poprostu dostała i ssała bo ona kocha wszystko z czego leci jedzenie. Za to smoczkiem uspokajaczem pluje .Ale spryciula ode mnie nie chce. Butelka musi karmic tatuś.
A ja wczoraj dałam niuńce tartego jabłuszka do sprubowania. Ale mielismy z niej ubaw. Najpierw sie krzywiła, potem mlaskała i oblizywała a potem wyciągała dzioba po jeszcze.