reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kokusia - jak nauczyłas swoje maleństwo pić z butelki? Bo moja też jest na cycusiu, raz próbowałam jej dać moje mleczko ale z butelki i ona nie umie z tego pić!

reklama
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(

moj to roznie jada nawet 7 godzin potrafi nie jesc a jak je to 120 najwyzej dziennie to moze zje z 500 ml

Bartek od piątku rano był straaasznie marudny, ciągle chciał być noszony na rączkach i co chwilę płakał. Wczoraj wysłałam mężusia do apteki po coś na dziąsełka ( któraś z Was pisała, że u niej to pomogło - chyba Landrynaczka, z tego co pamiętam ) i pomogło! Jak smarowałam mu te dziąsełka, to wyczułam że na dole z lewej strony ma takie twardsze, jakby miał mu tam iść ząbek :szok: czy to możliwe żeby tak szybko?

Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(

Tygrysku nasza Julcia zjada max.6 raz na dobe ok.120ml raz na noc dajemy jej 150ml czyli łącznie wychodzi ok.750ml...

Nasza pediatra na pytanie ile 3-miesięczny dzieciaczek powinien jeść powiedziała że 150g na kg masy ciała.....czyli np. 5,5kg*150=825ml

Ale jeśli Fifi nie domaga się wiecej a przybiera na wadze to nie masz się czym martwic...na pewno nie pozwoli sobie na głód:-D:-D:-D

TYGRYSKU moja Oli średnio co 4 godziny 150ml mleka....ale czasami potrafi przespac nawet 7 godzin więc nie zawsze je regularnie....to i teraz dostaje jeszcze posiłki stałe...:-)

Moja je bardzo różnie jednego dnia mniej, następnego wiecej, przeważnie 6 razy na dobę, ale ostatnio jak nie barzdo chciałą jesć to nazbierało sie 9 karmień ale mniejsze porcyjki. Od jakiegoś czasu zapisuję ilość mleczka i wychodzi naprawde różnie: 620 ml, 660 ml, 730 ml, a wczoraj aż 830 ml

Bartek od piątku rano był straaasznie marudny, ciągle chciał być noszony na rączkach i co chwilę płakał. Wczoraj wysłałam mężusia do apteki po coś na dziąsełka ( któraś z Was pisała, że u niej to pomogło - chyba Landrynaczka, z tego co pamiętam ) i pomogło! Jak smarowałam mu te dziąsełka, to wyczułam że na dole z lewej strony ma takie twardsze, jakby miał mu tam iść ząbek :szok: czy to możliwe żeby tak szybko?

moj pediatra powiedzial ze to niemozliwe ze to juz zabki ale ja mysle inaczej bo jak dotykam malemu dziaselek i smaruje mascia to sie uspokaja... mama wie najlepiej;-)

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi moze faktycznie poprostu Fifi ma takie dni niejadkowe w czwartek idziemy na szczepienie wiec bedziemy sie wazyc to zobaczymy czy wszystko ok i czy ladnie przybiera mimo tej ostatniej niecheci do jedzonka:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

pyciolek a ty z UK klikasz?
my tez dajemy aptamil najpierw byl zwykły potem easy digest bo pojawily sie problemy z kupką i kolki, a teraz znowu wrocilismy do zwyklego i wsio jest dobrze:-)
nie kochana...z Irlandii...czyli te same mleczka...:-D my jestesmy bardzo zadowoleni...karmie butla od samego poczatku....:-( mam problem z piersiami:-:)-:)-( i od pierwszych chwil maly ciagnie flache....nawet nie zdolalismy poczuc jak to jest karmic piersia....nad czy bardzo ubolewam...i szlak jasny mnie trafia jak kobiety taj jak np tutaj irlandki rezygnuja z karmienia cycuchem na wlasne zyczebie,z lenistawa....Alex ma prawie 3 miesiace a ja wciaz mam masakrycznego dola z tego powodu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witajcie.
Pytia ja nie uczyłam małej pic z butli. Ot poprostu dostała i ssała bo ona kocha wszystko z czego leci jedzenie:-D. Za to smoczkiem uspokajaczem pluje .Ale spryciula ode mnie nie chce. Butelka musi karmic tatuś.
A ja wczoraj dałam niuńce tartego jabłuszka do sprubowania. Ale mielismy z niej ubaw. Najpierw sie krzywiła, potem mlaskała i oblizywała a potem wyciągała dzioba po jeszcze.

Do góry