ja sie zastanawiam nad żłobkiem od wrzesnia, bo co do opiekunek to niejestem przekonana, znajoma miala młoda dziewczyne ktora pakowała mała w wózek i po wszystkich kolezankacch chodzila a o 17 jak konczyla prace mowila ze nic niechciala jesc od 8 rano i tak przez pol roku
reklama
trzeba miec duuuuzo szczescia zeby trafic na odpowiednia opiekunke.
sama jako studentka dorabialam jako opiekunka, ale jak. ja i mama dziewczynki bylysmy codziennie razem w domu. taka bogata rodzina i mama nie pracowala, ojciec dyrektor jakies firmy z maszyneria budowlana, wiec kasy w brud mieli. byla bardzo zadowolona ze mnie, a ja z niej. a jak maz wracal np. o 21 z pracy to ta do niego "kochanie zrob mi kolacyjkę"
sama jako studentka dorabialam jako opiekunka, ale jak. ja i mama dziewczynki bylysmy codziennie razem w domu. taka bogata rodzina i mama nie pracowala, ojciec dyrektor jakies firmy z maszyneria budowlana, wiec kasy w brud mieli. byla bardzo zadowolona ze mnie, a ja z niej. a jak maz wracal np. o 21 z pracy to ta do niego "kochanie zrob mi kolacyjkę"
mysz1978
Fanka BB :)
szerlock - niezle
Ja sama opiekowalam sie dziecmi ,ale jako au pair w UK - super wspominam ten czas- praca lekka i przyjemna, kasy na wyjazdy i zwiedzanie i ciuchy wystarczalo - zyc, nie umierac...
Nasza niania mowila mi dzis ze przeczytala o leku separacyjnym i troche zdziwiona ze poki co to Jasio nic takeigo nie wykazuje, a wg. sredniej krajowej to powinien... On ja po prostu b.lubi i chetnie z nia zostaje - jestem naprawde nieasmowicie zadwolona
Ja sama opiekowalam sie dziecmi ,ale jako au pair w UK - super wspominam ten czas- praca lekka i przyjemna, kasy na wyjazdy i zwiedzanie i ciuchy wystarczalo - zyc, nie umierac...
Nasza niania mowila mi dzis ze przeczytala o leku separacyjnym i troche zdziwiona ze poki co to Jasio nic takeigo nie wykazuje, a wg. sredniej krajowej to powinien... On ja po prostu b.lubi i chetnie z nia zostaje - jestem naprawde nieasmowicie zadwolona
zielono_mi
Fanka BB :)
lek separacyjny? to chyba slowo, ktorego mi brakowalo do zalozenia nowego watku;-) bo mialam w glowie tylko po niemiecku.
Co to opiekunki/au-pair moi chlopcy za nasza tez przepadaja (ja z reszta tez) W koncu nikt tak lez nie uósuszy jak mama i ukochana Aga Ciesze sie naprawde bardzo,ze taka wiez ze soba nawiazali, a i ja sama widze,jak jej na chlopcach zalezy, jak jej zalezy,zeby wszytsko w porzadku bylo
Co to opiekunki/au-pair moi chlopcy za nasza tez przepadaja (ja z reszta tez) W koncu nikt tak lez nie uósuszy jak mama i ukochana Aga Ciesze sie naprawde bardzo,ze taka wiez ze soba nawiazali, a i ja sama widze,jak jej na chlopcach zalezy, jak jej zalezy,zeby wszytsko w porzadku bylo
M.M
Mamusia majowa'07 :)
Ech... Kicha :-( Kobitka w podeszłym wieku, z dorosłymi wnukami Przypuszczam że nie dałaby rady fizycznie przy moim perszingu Zresztą juz na samym wejściu sie zraziłam bo nawet butów nei zdjeła, weszła w tych buciorach i szła ścieżką małego zabawek Ogólnei miła itd, nawet o kasie nie chciała gadać twierdząc że nie robi tego dla pieniedzy bo ma dobrą emerytkę i po prostu chce pomóc... Sama nie wiem Myślę że nie podołałaby Przy leżacym niemowlaczku peweni owszem ale nie przy moim poszarpańcu Nie chcę z nią tracić kontaktu bo jak stwierdziła przecież nie muszą to być tylko godziny naszej pracy w tygodniu itd, ale np gdybyśmy chceli wyskoczyć w weekend do kina lub gdybym chciała na spokojnie sobie posprzątać to w razie czego zawsze może z małym na spacer wyskoczyć ;-) Także dorywczo fajnie by było ale nie w półetacie. Ech... spoko babka, szkoda że nie młodsza
M.M
Mamusia majowa'07 :)
a macie jeszcze jakieś kandydatki?
Kandydatek brak :-( Zresztą juz coraz bardizej skłaniam sie do tego żłobka... Jakoś nie widzę jakiejś obcej baby W środę pójdę chyba na posiadówkę rodzinną w żłobku i zobaczę jaka będize reakcja małego...
reklama