reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

witam. na tych stronach jestem dopiero od kilku dni i jestem w szoku że tak szybko po dobrym leczeniu można zajść w ciąże . ja wiem że mam pcos od ośmiu lat , ale ciągle trafiałam na lekarza który nic mi nie pomógł . w zeszłym roku mało tego zachorowałam na raka szyjki macicy.wycięto mi szyjkę .( załamać się można ). ale miesiąc temu znalazłam lekarza który zajął się moim problemem . jestem już po wszystkich badaniach , dzisiaj dostałam leki i mam wielką nadzieję że mi też się uda i w końcu będę miała też dzidziusia . to dzięki wam i waszym pozytywnym nastawieniu wierze , i uda mi się ..

reklama
ewka77! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Ja też mam stwierdzone pcos i jestem po dwóch operacjach usunięcia guza z piersi, ale jestem dobrej myśli. Po prostu musi być dobrze! Jest nam pewnie trudniej zajść w ciążę, ale nie jest to niemożliwe. Potrzebna jest tylko cierpliwość, wytrwałość i oczywiście dobry lekarz, który nas odpowiednio pokieruje. Ja po wielu latach tułaczki od lekarza do lekarza chyba znalazłam tego jedynego ;) W naszym kraju bardzo ciężko jest trafić na naprawdę dobrego specjalistę. Dlatego też życzę Ci, aby lekarz, do którego teraz chodzisz też okazał sie tym jedynym ;)

Pozdrawiam

dolaresr diagnozę postawi Ci lekarz po obejrzeniu wyników zresztą tylko prolaktyna i USG nic ciekawego nie wniosą do stwierdzenia przyczyny problemu z zajściem w ciążę.
ania366 a jeśli Ci się naturalnie nie uda-może jednak skonsultujesz swoją sytuację z innym ginem-pierwsza ciąża po clo to przy drugiej mogą(nie muszą ) też być problemy.Po clo rzadziej niż po gonadotropinach trafią się ciąża mnoga.
ewka77 tak można szybko zajść w ciążę przy dobrym leczeniu ale też można czekać długo.Trzeba mieć dużo cierpliwości i wiary że za którymś razem się uda.Trzymam kciuki za ciebie.

Witam!
Jestem tutaj pierwszy raz i chcialabym was prosic o pomoc. U mnie sprawa wyglada tak... Ponad pol roku temu odstawilam tabletki anty. Przez 3 miesiace okres pojawial sie jak w zegarku, co 30 dni. Nastepne moje cykle byly w odstepach 37-28-36 a teraz mam juz 38 dzien i nic nie wskazuje na to ze bede miala... Oprocz tego zrobil mi sie straszny tradzik, wczesniej specjalnych problemow z tym nie mialam. W sumie bedac na badaniu u gina 1,5 roku temu stwierdil, ze na moim lewym jajniku pojawily sie cysty, dal mi tabletki i zniknely. Dodam ze chyba od zawsze mam sklonnosci do tycia. Czy wedlug was to sa wystarczajace objawy zeby spodziewac sie PCO? Jezeli moglybyscie mi jeszcze napisac jakie badania i dokladnie w ktorych dniach wykonywalyscie. Moj problem polega na tym, ze jestem za granica i nie mam tu kontaktu z zadnym ginem... Wiec jak pojade do Polski chcialabym zobic potrzebne badania, a ze nie moge wziac dluzszego urlopu chcialabym wiedziec na kiedy najlepiej zaplanowac wyjazd. Z gory dziekuje za wasze uwagi i opinie
Pozdrawiam cieplo

annie niestety ale tak po prostu pco się nie da stwierdzić.Musisz zrobić USG przez pochwę i badanie hormonów w 2-4dc(FSH LH testosteron siarczenepiandosteronu prolaktynę estradiol a w 21dc progesteron.)Dopiero na podstawie tych wyników stwierdza się PCO.

Dziekuje Anulko:) Wiem, ze to nie takie proste i konieczne sa badania, szczegolnie te hormonalne, to tylko moje (mam nadzieje ze glupie i bledne) przypuszczenie... bez obrazy ale wolalabym nie dolaczyc do waszego grona, chociaz jestescie bardzo mile :) Bardzo mi pomoglas z tymi badaniami. Dziekuje jeszcze raz

cześć Kinia . dzięki za wsparcie .biorę tabletki pierwszy miesiąc i już jestem po owulacji , teraz czekam na rezultaty. pozdrawiam.:happy:

Witam
własnie wróciłam od ginekologa
podejrzewa u mnie zespół policystycznych jajników
problemy z utrzymaniem wagi,w ciagu 3 miesiecy przytyłam 15kg!!!!!! mam typowe objawy ciazy- niestety w niej nie jestem
ale on kazał mi sie niczym nieprzejmować twierdzi że wszystko jest oki przepisał mi luteine, nie zlecił zadnych badań hormonalnych wręcz przeciwnie, stwierdzil że jestem zdrowa ale z dłuzej zajmie mi zachodzenie w ciaze
kiedy czytam to forum to stwierdzam ze mnie oszukał
nie wiem co robic, strasznie sie boje i zaczynam panikować
staram sie odzidzie od 3 miesiecy
mam metlik w głowie i jestem przerazona
chyba sie upije z rozpaczy
pozdrawiam

reklama
Anetka nawet sie nie zastanawiaj tylko zmieniaj lekarza-jeśli masz PCO(tylko że to muszą potwierdzić jeszcze hormny a nie tylko USG)to możesz mieć czasem owulację ale ja nie miałam jeszcze wcale bez leków więc nie trać czasu tylko zrób hormony i idź do innego ginekologa.

Do góry