reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

zeby w razie czego nie było ciąży mnogiej, w dosłownym tego słowa znaczenmiu. Po ostatniej luteinie nie dostałąm @ a juz 11 dzien mija,mam pobolewania brzucha,zrobiłąm dzis test płytkowy,ale wyszedł ujemny, wiec juz nie wiem, w pon wizyta zobaczymy co bedzie.pozdrawiam

reklama
Witak Krupka!!! Jeśli usg robione raz w mcu miedzy 12 a 16 dc można uznac za monitoring to tak;) Tu na forum dowiedziałam sie ze jesli zaczne brac luteine przed owu to luteina ją zahamuje,juz sama nie wiem. Teraz usg mam zrobic w przyszlym tyg a moja lekrka na urlopie, nie wiem czy zwykly gin od usg wogle mi cokolwiek doradzi.pozdrawiam

U mnie monitoring polegał na koztrolowaniu pęcherzyków - czy rosną, w jakim tem,pie, czy i kiedy pękają. W praktyce - USG co 2 dni pomiędzy 5-17 dc. Może lepiej zmień lekarza, jeśli na poważnie myślisz o ciąży ;-)

to juz mój 3ci endokrynolog!!!nabrałam do niej zaufania, nie chce kolejny raz przechodzic wszystkiego od nowa:(

Witam jestem tu poraz pierwszy przeczytałam wasze posty i troche jestem zkołowana mnie ginekolog leczy moze i podobnie do was od marca tego roku ale ja brałam bromergon i metformax 500 a teraz mam 3 zastrzyki do wybrania w 13-15-17 d.c a wczesniej brałam clostibegyt od 5-9 d.c obecnie jestem w 11 d.c i mam obawy ze to moze nie zadziałac nawet nie gniewała bym sie na ciąze mnoga

witam!!!!!!!
moja była pani doktor skierowal mnie na usg i prolaktynę.niestety nie powiedziała co mi dolega...z neta wyczytałam,że to pcos.teraz mam zal bo tyle czasu się nie leczyłam,że tracę nadzieję na dziecko.czy ktos moze mi pomóc i napisać jak prawidlowo powinien postąpić dobry ginekolog w takim przypadku?

witam!!!!!!!
moja była pani doktor skierowal mnie na usg i prolaktynę.niestety nie powiedziała co mi dolega...z neta wyczytałam,że to pcos.teraz mam zal bo tyle czasu się nie leczyłam,że tracę nadzieję na dziecko.czy ktos moze mi pomóc i napisać jak prawidlowo powinien postąpić dobry ginekolog w takim przypadku?

przepraszam, ale na podstawie skierowań stawiasz sobie diagnoze??? czy na podstawie wyników?proalktyna to jedno, a pco to drugie. a usg nawret zdrowa kobieta powinan sobie kontrolnie co jakis czas robic.
przy pco bada sie poziom LH i FSH (na początku cyklu) i testosteron. no i żeby na 100% potwierdzić pco, to trzeba zrobić laparoskopię.

reklama
Ja również miałam postawioną diagnozę, że mam zespół policystycznych jajników. Moja uwczesna lekarz przepisała mi lek Clostibergyt na owulację i w drugim miesiącu stosowania zaszłam w ciążę. Urodziłam ślicznego zdrowego synka. W czasie trwania ciąży dowiedziałam się, że mam również przegrodę macicy. Teraz planuję drugie dziecko i mój obecny lekarz zdecydowanie odradza branie tego leku, ze względu na możliwość ciąży mnogiej co przy mojej przegrodzie byłoby bardzo złą informacją. Tak więc mam nadzieję, że uda nam się bez żadnych lekarstw doczekać się drugiego maleństwa, jestem dobrej myśli. Pozdrawiam!

Do góry