reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

fajny pomysl z ta woda,moze znajde gdzies w markecie

ja kupuję w rossmanie albo tesco ;-)

Agnieszka - masakra jakaś z tą chorobą!!! Pewnie małą gdzieś przewiało na oddziale, a zabieg zrobił swoje - narkoza bardzo osłabia organizm. Cieszę się, że chociaż zabieg przebiegł pomyślnie, teraz trzymam kciuki za wyniki biopsji!!! Zdrówka dla Nadusi

reklama
Oleśka, babo, fangę w nosa chcesz??? Wizytę mamy w poniedziałek ale nie ma potrzeby robienia usg wtedy raczej. Zapewne jednak poprosimy dodatkowo bo też chcielibysmy wiedzieć. Aczkolwiek podobno nasz lekarz jestbardzo powściągliwy w tej materii.

co do sraki to bardzo tajemnicza sprawa ;-) bomby poszły w niedzielę, potem o 23 w poniedziałek jedna o 6 rano we wtorek kolejna i cały wtorek przerwa, nic, myślałam, ze koniec. I tu taka za... niespodzianka o 4 rano. Bidak ufajdolony po uszy... I teraz znowu nic... cisza... czekamy przyczajeni zza ceraty ;-)
Chrupcia,cobyś nie pisała,prawie zawsze mam zlewę z Twoich postów :-D
Oczywizda zdrówka peuno dla Was i własnie,we no tam c ipkologowi zapodaj,ze musisz juz znać płec ,bo my chcemy o!

Dziś lekarz na oddziale po badaniu Nadii stwierdził zapalenie płuc :-( To już trzeci raz w tym roku :-( Ch****a przyszłam ze zdrowym dzieckiem,parę dni temu zgłaszałam,że coś się dzieje,nic nie dostała i choróbsko się rozwinęło.Poza tym nie podoba mi się to,że na oddziale dziecięcym są normalnie odwiedziny i każdy przychodzi i wychodzi o której chce.Poza tym multum studentów :-/ Jestem bardzo niezadowolona z tego szpitala.Jedynie sprzęt mają rewelacyjny i na tym koniec :-/

Agnieszka, ale dali Nadii teraz coś na zapalenie płuc?? mam nadzieję, że się szybko zreflektowali chociaz...
a nie możesz nie życzyć sobie odwiedzin swojej chorej córki obcych ludzi?? chodzi mi o tych obcych i studentów?? przecież możesz powiedzieć ordynatorowi, moze chociaz izolatke dadzą...

wiolan nie da rady, na szczęście jestem już sama na sali.Jeszcze nie dostała leków,ale ma zlecony augmentin.Wenflon wczoraj zdjęty,będzie ponownie założony :-( Nie mogę wypisać Nadii ,bo augmentin dożylnie można brać tylko w szpitalu :-(

Agnieszka, czy Nadia nie ma uczulenia na Augmentin?? bo to penicyliny są przeciez... No w każdym razie życze Wam aby jak najszyciej to zapalenie opanować tak żebyście mogły do domu wrócić spokojnie.... Jesoo ale bym dymu narobiła za zachorowanie dziecka... chyba bez NFZ by się nie obeszło... może w końcu by im do głowy przyszło na oddział dziecięcy nieco rystrykcji wprowadzić...

Mówiłam,że źle reaguje po augmentinie doustnym (biegunka,wymioty),ale twierdzą,że po dożylnym nie powinno tak być:baffled: W każdym razie jest pod obserwacją.
Oczywiście tak spadła na wadze,że waży poniżej 10 kg:wściekła/y: nie wiem kiedy to wszystko nadrobi:-(

Agnieszka, tak poczytalam o augmentinie... i jest napisane, ze w przypadku opisanych przez ciebie reakcji jest to przeciwwskazanie do Augmentinu... to nie ma znaczenia jaka droga podania.. ona ma prawdopodobnie uczulenie na całą grupę penicylin... nie wolno jej tego podawać.. poza tym augmentin podawany jest wtedy iedy mamy do czynienia z zakazeniem gornych drog oddechowych (oskrzela), natomiast jesli chodzi o zapalenie pluc to zdecydowanie lepszy (nie penicylinopochodne) jest Zinacef... ja bym koniecznie sie nie zgodzila na Augmentin (ze wzgledu na niepozadane objawy) i zasugerowala Zinacef...

agnieszko ...duzo zdrowka sily i wytrwalosci dla Was obu

co do Agugmentino to wlasnie mateusz skonczyl dopiero co kuracje ale on mial zapalenie oskrzeli..absolutnie nie znam sie n antybiotykach..ale tak jak radzi wiolan ..zareaguj szybko poki nie dostala pierwszej dawki
czy to jest ten sam szpital co wczesniej byla hospitalizowana Nadia czy jakis inny?

reklama
Do góry