reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

my jeszcze przed szczepieniem i przed usg bioderek na szczescie mogę je zrobic u mnie na wsi, zastanwiam sie tylko czy gips będzie przeszkadzać, jak myślicie ?
Dorianek tydzien temu ponad 5kg.
A coś na głowie okazało się trądzikiem niemowlęcym a nie ciemieniuchą..

reklama
elwiwas u nas na usg bioderek lekarz najpierw przyłożył młodemu nóżki do brzuszka zgięte w kolanach, a na samym usg to położył go na jednym i drugim boczku i głowicą sprawdził bioderka.

z tym mierzeniem to jakas komedia bo 11dni temu w przychodni wyszlo 55cm (przy urodzeniu 56cm) a teraz zmierzylam leniuszka sama i mi wyszlo 60cm.

elwiwas moze byc problem ze zrobieniem usg bioderek przy gipsie bo trzeba do tego badania troche powyginac maluchowi nozki ale moze jakos sie uda.

z tym mierzeniem to jakas komedia bo 11dni temu w przychodni wyszlo 55cm (przy urodzeniu 56cm) a teraz zmierzylam leniuszka sama i mi wyszlo 60cm.
Bo tak mierzą za przeproszeniem na odpiernicz.Nam teraz przy szczepieniu wcale nie zmierzyli ani długości,ani obwodu główki.W sumie można to samemu w domu zrobić,ale następnym razem będę się już upominać,w końcu powinni to robić dokładnie,by móc porównywać z siatkami centylowymi.

eee, te szpitale to na odczepnego wszystko robią albo od szablonów:dry: Ja mam w wypisie że krocze nacięte (nie zdążyły naciąć!), Mały że ma 57 cm (dziś go zmierzyłam to tyle ma, a z niektórych ciuchów już wyrósł, to urósł na pewno), i że ciemiąćzko 1cm na 1cm, a on ma 3,5cm szerokie ciemiączko, nawet moja lekarka mu mierzyła i tyle ma.

reklama
Do góry