reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Dziewczyny a ile kupek na dzień robią wasze smyki?? bo mnie się wydaje że moja mała to wszystko co zje to wydali i na wadze nie będzie przybierać...średnio 5-6 razy robi kupkę:baffled:

reklama
u nas na początku kupka była za każdym razem, teraz ok 3 kupki ale taaakie wielkie ze tez sie zastanawiam czy jej z tego pokarmu coś zostało :tak:

Dziewczyny a ile kupek na dzień robią wasze smyki?? bo mnie się wydaje że moja mała to wszystko co zje to wydali i na wadze nie będzie przybierać...średnio 5-6 razy robi kupkę:baffled:
mój Mały tak samo, ale to jest jak najbardziej normalne, gorzej gdyby nie mógł zrobic kupki np przez 2 dni

Estragon, jak Twój synuś lepiej śpi w rożku a gorąco mu, to zrób mu rożek z pieluchy flanelowej:tak: Kawałeczek rzepa w pasmanterii za parę groszy i przyszyj do pieluchy w takich miejscach jak na rożku. I już:-)

Na poczatku mały robil kupke w kazda pieluszke, teraz robi raz dziennie

ESTRAGON ja slyszalam ze bobo moze do 5 dni kupy nie robic

Dziewczyny moze wiecie skad sie bierze i dlaczego przepuchlina pępkowa?

Ostatnia edycja:
Nikita mamy taki flanelowy otulaczek z Motherhood, ale Karolek nie lubi w nim spac, parę razy go w niego otuliałam, ale strsznie kopał i się złościł.

asia.k ja miałam 2 razy przepuklinę, ale pachwinową, miałam wtedy 4 i 6 latek i u mnie się pojawiła po tym, jak za pierwszym razem nabiłam się na jakiś patyk:p a za drugim razem jak przechodziłam przez bramę:)

A w ogóle zastanawiam się czy to nie- spanie nie wynika z jakiejś nerwowości albo nadpobudliwości:///, bo to wygląda tak, że jak nie dostanie smoczka, to się bardzo złości i pręży i tak potrafi przez parę godzin... już sama nie wiem co o tym myślec

Dziewczyny wasze maluszki tez maja klipsy na pępuszkach? w szpitalu w dodatku smarowali gencjaną i przez ten fiolet nie widze czy sie dobrze goi i czy jest suchutki... wkurza mnie to

Antoś lubi spać w ciepełku więc spi w rozku... ale u nas w domu nie jest za gorąco więc dopóki karczek ma nie spocony to jest dobrze....

przemywam spirytusem 2 razy dziennie ale to paskudztwo jest mocne i nie schodzi.... ale wczoraj położna stwierdziła że jest ok więc chyba tak jest

reklama
Wiecie co mnie zastanawia? Czemu nie za bardzo chcecie podawać dzieciom smoczek? Bo instynkt i potrzeba ssania jest u maluchów bardzo silna, zawsze myślałam że smoczek jest w porządku. Szóstkę dzieci wychowałam na smoczku, wszystkie mają zęby proste i połowa była cycem karmiona. Jest coś o czym nie wiem? Oświećcie mamcię starej daty

Do góry