reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Dziewczyny a ile kupek na dzień robią wasze smyki?? bo mnie się wydaje że moja mała to wszystko co zje to wydali i na wadze nie będzie przybierać...średnio 5-6 razy robi kupkę:baffled:

reklama
u nas na początku kupka była za każdym razem, teraz ok 3 kupki ale taaakie wielkie ze tez sie zastanawiam czy jej z tego pokarmu coś zostało :tak:

Dziewczyny a ile kupek na dzień robią wasze smyki?? bo mnie się wydaje że moja mała to wszystko co zje to wydali i na wadze nie będzie przybierać...średnio 5-6 razy robi kupkę:baffled:
mój Mały tak samo, ale to jest jak najbardziej normalne, gorzej gdyby nie mógł zrobic kupki np przez 2 dni

Estragon, jak Twój synuś lepiej śpi w rożku a gorąco mu, to zrób mu rożek z pieluchy flanelowej:tak: Kawałeczek rzepa w pasmanterii za parę groszy i przyszyj do pieluchy w takich miejscach jak na rożku. I już:-)

Na poczatku mały robil kupke w kazda pieluszke, teraz robi raz dziennie

ESTRAGON ja slyszalam ze bobo moze do 5 dni kupy nie robic

Dziewczyny moze wiecie skad sie bierze i dlaczego przepuchlina pępkowa?

Ostatnia edycja:
Nikita mamy taki flanelowy otulaczek z Motherhood, ale Karolek nie lubi w nim spac, parę razy go w niego otuliałam, ale strsznie kopał i się złościł.

asia.k ja miałam 2 razy przepuklinę, ale pachwinową, miałam wtedy 4 i 6 latek i u mnie się pojawiła po tym, jak za pierwszym razem nabiłam się na jakiś patyk:p a za drugim razem jak przechodziłam przez bramę:)

A w ogóle zastanawiam się czy to nie- spanie nie wynika z jakiejś nerwowości albo nadpobudliwości:///, bo to wygląda tak, że jak nie dostanie smoczka, to się bardzo złości i pręży i tak potrafi przez parę godzin... już sama nie wiem co o tym myślec

Dziewczyny wasze maluszki tez maja klipsy na pępuszkach? w szpitalu w dodatku smarowali gencjaną i przez ten fiolet nie widze czy sie dobrze goi i czy jest suchutki... wkurza mnie to

Antoś lubi spać w ciepełku więc spi w rozku... ale u nas w domu nie jest za gorąco więc dopóki karczek ma nie spocony to jest dobrze....

przemywam spirytusem 2 razy dziennie ale to paskudztwo jest mocne i nie schodzi.... ale wczoraj położna stwierdziła że jest ok więc chyba tak jest

reklama
Wiecie co mnie zastanawia? Czemu nie za bardzo chcecie podawać dzieciom smoczek? Bo instynkt i potrzeba ssania jest u maluchów bardzo silna, zawsze myślałam że smoczek jest w porządku. Szóstkę dzieci wychowałam na smoczku, wszystkie mają zęby proste i połowa była cycem karmiona. Jest coś o czym nie wiem? Oświećcie mamcię starej daty

Do góry