reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Sęk w tym, że nie wiem czy 'umie', bo do tej pory spał w śpiworku:sorry:. Może, Alis masz rację. Spróbuję od obserwacji dziennej, tylko że dziś nie mam go czym przykryc:eek:. Trudno będzie spał pod pieluszką tetrową

reklama
Alis, oczywiscie ze mogla załapac... to wirus.. poza tym nie do konca rozumiem, ze w przychodni pozwalają takim dzieciom siedzieć w poczekalni z dziecmi chorymi na na przykład gardełko.. czy jakiś katar..... ale czy załapała czy nie to sie dowiesz najpozniej do 3 tygodni od dnia dzisiejszego.... no i uwazam, ze takie dzieci chore na ospe powinny byc izolowane... a wy wchodzilyscie po nim do gabinetu??

no to nieźle, u nas dzieci zakaźne w izolatce są przyjmowane, lekarz przechodzi,

a z ciekawostek - między przychodnią dla dzieci zdrowych i chorych są podwójne drzwi szklane i umywalka w środku do mycia rąk, zgadnijcie ile razy widziałam osobę przechodzącą przez te drzwi, która się zatrzymała i umyła ręce???????????????????????
ZERO

U nas również nie ma izolatki niestety. Zapisuje się tylko na chore lub zdrowe dziecko.
Alis trzymam kciuki żeby Majeczka się nie zaraziła.

krewetka zdrówka dla Was..

Alis u nas też izolatki nie ma i też boję się, czy Twojs się nie zarazi.. chociaż Tomek kiedyś podał dziewczynce (córce znajomych rękę) a po kilka dniach znajomi mi pisała, że ich Maja ma ospę.. na szczęście Tomek nic nie miał.. więc trzymam kciuki,żeby u Was nic się nie wykluło..

estragon, myślę, że nepotrzebnie panikujesz z tą kołdrą. nie tylko jak głowę sobie nakryję, ale też jak mu się goraco zrobi, to będzie się odkrywał.. u nas Tomek wspiworku spał tylko do czasu, jak zaczał wstawać, potem kocyk, czy kołderka, a teraz przecież od pół roku śpi pod normalną dużą kołdą.. prędzej bym się obawiała, czy się nie odkryje i nie zmarznie :-p

reklama
od wczoraj jesteśmy z Lika w szpitalu, ja dostalam 2 kroplówki na SORze i pozwolili mi isc na dziecięcy, Lilka wczoraj dostala 2 kroplowi i dzis tez ma, jest lepiej, dziś juz zladla kanapkę z masłem i wypiła herbatę, ze mna tez troche lepiej, nawet udalo sie sie jako tako spędzić noc, na szczęście przyjechała babcia na 2 dni i dzisiaj siedzi z Lilka a ja muszę sie jakoś ogarnąć . Narazie nie wiadomo dokładnie co jest, wyniki morfologi w miarę ok, kupka poszla do badania

u nas nie widziałam izolatki, jest jedna poczekalnia i jeden gabinet na dodatek moja lekarka to pediatra wiec i dorośli i dzieci.....

Do góry