reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Katagorka tak, to Bus jest jak dziecko samo chodzi:). Bylismy u dr Cyrul na ul. Zaczarowane Koło, ale rejestrowalam sie jakies 2 miesiace temu, bo do tej lekarki sa takie terminy. W sumie zaklepalam termin" na czuja", bo Karol jeszcze sam nie chodzil.

reklama
estragon super ze wszystko ok:)
nas tez czeka kontrolne usg bioderek mam nadzieje bedzie ok
moj Tymek tez czasem sie tak "otrzasa" musze az podpytac pediatre o to bo bedziemy w przyszlym tygodniu

estragon - to niezłego "czuja" masz :-) moze lotto podpowiesz? :p

A Stachu ma zezulca. W obydwu oczach. Jak napisałam sms nataliak to bardziej była przerażona niż ja.
Ale rokowania są dobre. Zezuje nie na stałe i jednocześnie tylko raz jednym, raz drugim okiem. Wiele dzieci tak ma i ponoć to najlepsza zezowata opcja bo ćwiczy oczy i pracują obydwie półkule mózgowe.

Sprawdzono dno oka, jest ok wiec kontrola za 3 m-ce i decyzja co dalej (ćwiczenia, leczenie atropiną)

Niestety ma zapalenie spojówek, dostał antybiotyk po których chyba szczypią Go oczka i taki generalnie marudny/płaczliwy jest - może właśnie od tego

estragon - to niezłego "czuja" masz :-) moze lotto podpowiesz? :p

A Stachu ma zezulca. W obydwu oczach. Jak napisałam sms nataliak to bardziej była przerażona niż ja.
Ale rokowania są dobre. Zezuje nie na stałe i jednocześnie tylko raz jednym, raz drugim okiem. Wiele dzieci tak ma i ponoć to najlepsza zezowata opcja bo ćwiczy oczy i pracują obydwie półkule mózgowe.

Sprawdzono dno oka, jest ok wiec kontrola za 3 m-ce i decyzja co dalej (ćwiczenia, leczenie atropiną)

Niestety ma zapalenie spojówek, dostał antybiotyk po których chyba szczypią Go oczka i taki generalnie marudny/płaczliwy jest - może właśnie od tego

do 1.5 roku oczka właśnie mogą zezować albo się rozbiegać... nie należy zapewne panikować..
ale zapalenie spojówek już mało przyjemne....
a co do tego antybiotyku to może jeśli go tak bardzo szczypią to nie może go brać?? ja jak tak miałam i mnie szczypało to miałam zmieniany.. nie wszystkie się dla każdego nadają...

to mnie uspokoiłyscie, bo zauważylam od tygodnia, że młody jak coś ogląda blisko to zezuje, to nie biegnę na razie do lekarza, jeszcze poobserwuję

co do antybiotyku - to trudno uznać - oczka nie są czerwone, Stasio śmieje się jak zakraplamy nie trze po zakropleniu. Trze w ciagu dnia pomiedzy aplikacjami (nie często) sama nie wiem.
Vigamox, troche skutkow ubocznych ma... we wtorek do kontroli idziemy

bali - bo wlasnie patrzenie z bliska sprawia kłopoty, maluchy sa nadwzroczne. Okulistka stwierdzila, ze to bardzo powszechne i wiekszosci samo przechodzi.

chrupcia: w sumie jakby go pieklo, to zakraplanie by mu nie sprawialo przyjemnosci.. i potem by ciagle tarł.. wiec moze zwyczajnie jakis zmeczony jest albo znowu jakies mają nasze dzieci skoki rozwojowe ze marudne??

reklama
pogota tez jest do bani wiec moze dlatego. Generalnie jest bardzo wesoly tylko jakis taki wywrotny bardziej i jak juz upadnie, nawet leciutko sie stuknie to czarna rozpacz (tak nie bylo) wystraszyl sie jak wieza zaczela plyty zmieniac (sam to wlaczyl i wlacza od dobrych 3 miesiecy) gorzej spi i mnie molestuje o mleko czesciej. Moze skok rzeczywiscie?

Do góry