reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

yyy, nie wiem zupełnie o jakim badaniu piszesz. Na co to badanie przesiewowe??? U nas były robione przeciwko wrodzonej niedoczynności tarczycy, fenyloketonurii i mukowiscydozy.

właśnie o tym badaniu piszę. Bo jak ona powiedziała badanie przesiewowe z krwi, aby wykluczyć szczególne choroby (nie pisało jakie) to sprawdziłam w necie co pod tym stwierdzeniem rozumieją w Polsce to właśnie było napisane o tych chorobach co ty piszesz. Najwyżej pokaże jej co mam w polskiej książeczce zdrowia, mam nadzieję że się dogadam, bo w sprawach medycznych nie jestem z angielskiego orłem:p

reklama
Martina bo wyniku nie podają jeśli jest wszystko ok. Bo rozumiem, że to jest to badanie co robi się z krwi pobranej z pięty (niedługo po porodzie, chyba w drugiej bądź trzeciej dobie życia dziecka)? Nam w szpitalu powiedzieli, że pobierają krew, robią testy i jeśli coś jest nie tak to będą dzwonić do nas. Jeśli nie zadzwonią to znaczy, że wszystko jest w porządku, dziecko zdrowe :)

Martina bo wyniku nie podają jeśli jest wszystko ok. Bo rozumiem, że to jest to badanie co robi się z krwi pobranej z pięty (niedługo po porodzie, chyba w drugiej bądź trzeciej dobie życia dziecka)? Nam w szpitalu powiedzieli, że pobierają krew, robią testy i jeśli coś jest nie tak to będą dzwonić do nas. Jeśli nie zadzwonią to znaczy, że wszystko jest w porządku, dziecko zdrowe :)

no właśnie tak też czytałam, mam nadzieję że takie tłumaczenie jej wystarczy bo po co go kłuć drugi raz jak już badanie jest zrobione i wsio jest ok:)

nam powiedzieli dokładnie to samo ;)

MArtina rodziłyśmy maluchy w tym samym szpitalu i powiem Ci to co dziewczyny położna mówiła że jakby było coś nie tak to dostalibyśmy list albo telefon z Prokocimia.do miesiąca czasu chyba. a Nam mija już rok więc napewno jest wszystko oki!!!

reklama
Do góry