reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

no i super waga i Tosia raczej wysoka...hmmm ciekawe ile moja Maja waży?hmmm
wysoka powiadasz??? no ja byłam zdziwiona, że taka niska właśnie, chyba zasugerowałam się "rozmiarówką" - że 9-12 m to 80 cm...

Hej,
Chciałam się pochwalić że od przedwczoraj mamy ząbka :D
gratulujemy !!!!

ale czemu teraz skoro ono jest przewidziane na 13-14 miesiąc??
przewidziane jest w 13. m-cu czyli po skończeniu 12. - a ponieważ akurat dziś miałam urlop to śmignęłam z nią na szczepienie

Jako ze ostatnio rzadko tu bywam to chyba zapomnialam sie pochwalic ze mamy komplet jedynek:-)
no no gratulujemy :-)

reklama
łooo Krewetka - super ! gratuluję hehe :)

nicole - dla Was również :)

aga- zdrówka dla Tomeczka, -właśnie słysze, ze Dorianek kaszlę :(

malina - dzielna mała no i wymiary modeleczki :)

tysia - piękna waga, myślę, że pół kg trzeba jednak odjąć bo to jednak ubranka i pampers.

My mamy 8ząbków ale mam wrażenie, że idą jakieś bo Dorian wszystko gryzie i pcha do buzi.
z wagą nie wiem, bo długo Go nie ważyliśmy.

no to ładnie Agusia wazy:) i gratulujer kolejnego zabka:)

no ładnie... ale wbvrew pozorom dla mnie wydaje się że troszkę wyszczuplała. Az z ciekawosci jutro ja zmierze, bo tegop u nas w przychodni nie robia.

No waga 11.5 kg w ubraniu lekkim i z suchym pampkiem wiec wpisane mamy 11,30 w karcie.

a i pojawiy sie dwie dolne szpileczki :-)
Hej,
Chciałam się pochwalić że od przedwczoraj mamy ząbka :D

Super gratulacje z okazji pierwszych ząbków.

U nas też postępy, po dłuższej przerwie (w styczniu wyszły nam dwie dolne 1) od czwartku mamy prawą dolną 2, a lada dzień przebije nam się lewa dolna 2. Tylko góra coś łyso wygląda, ostatnio stwierdziłam, że kupi mu się sztuczną szczękę drakuli ;-)

Super gratulacje z okazji pierwszych ząbków.

U nas też postępy, po dłuższej przerwie (w styczniu wyszły nam dwie dolne 1) od czwartku mamy prawą dolną 2, a lada dzień przebije nam się lewa dolna 2. Tylko góra coś łyso wygląda, ostatnio stwierdziłam, że kupi mu się sztuczną szczękę drakuli ;-)
:-D

Gratulacje dla Lilianki i Lenki z powodu ząbków:-) Zobaczcie jakie Kubuś ma, można się nieźle uśmiać:-D

dziewczyny mam do Was ważne pytanie: z tego co wiem nasze dzieci w Polsce mają obowiązkowe badanie przesiewowe z kropli krwi robione jeszcze w szpitalu (czy się mylę??) Czy macie w książeczkach wpisany wynik tego badania?? Bo Ja mam tylko napisane w rubryce testów przesiewowych datę pobrania.
Pytam dlatego że wczoraj zadzwonili do mnie z NHS (polski NFZ) że z ich papierów wynika że Filip nie miał obowiązkowego w ich kraju (Anglii) badania przesiewowego z kropli krwi i mają dzisiaj do mnie przyjść i o tym gadać. I proponować badanie.

A po co jeśli już je miał po urodzeniu?
I teraz trochę zgłupiałam:)

reklama
dziewczyny mam do Was ważne pytanie: z tego co wiem nasze dzieci w Polsce mają obowiązkowe badanie przesiewowe z kropli krwi robione jeszcze w szpitalu (czy się mylę??) Czy macie w książeczkach wpisany wynik tego badania?? Bo Ja mam tylko napisane w rubryce testów przesiewowych datę pobrania.
Pytam dlatego że wczoraj zadzwonili do mnie z NHS (polski NFZ) że z ich papierów wynika że Filip nie miał obowiązkowego w ich kraju (Anglii) badania przesiewowego z kropli krwi i mają dzisiaj do mnie przyjść i o tym gadać. I proponować badanie.

A po co jeśli już je miał po urodzeniu?
I teraz trochę zgłupiałam:)
yyy, nie wiem zupełnie o jakim badaniu piszesz. Na co to badanie przesiewowe??? U nas były robione przeciwko wrodzonej niedoczynności tarczycy, fenyloketonurii i mukowiscydozy.

Do góry