reklama
wiolan
PODWÓJNA MAMA
nataliak - mysle, ze na razie nie ma na Was nacisku. W ustawa naklada obowiazek na sluzbe zdrowia by rodzicow dopilnowala.
Ostatnio kolezanka odbierala karte szczepien dwulatki z Medicoveru i miala nie dosc, ze problemy z wyciagnieciem to pielegniara jej wpisala, ze wielokrotnie mimo wezwan nie stawila sie na szczepienie. Co w dodatku nie bylo prawda do konca bo nikt jej nie wzywal a poprostu odwolywala bo corka byla chorowita.
Ja wiem jedno - Stasio po II dawce Ifanrixu mial przez dwa tygodnie mega twarda wielka gule na udzie co lekarz okreslil jako uczulenie na konserwanty...
kacper po hexie tez miał gule w nogach... ale u nas to lekarka stwierdziła że to tak zwyczajnie jest.. jedne dzieci tak reagują inne nie.. albo się słabo rozchodzi.. ale tragedii nie ma.... każą u nas altacetem w żelu delikatnie smarować.. absolutnie nie było to przeciwwskazanie do szczepienia...
kacper, po szczepionce na odre świnke, różyczkę, nie pamiętam aby miał jakiekolwiek skutki uboczne... w ogóle raczej dobrze wszystkie szczepionki znosił.... Agata w sumie do tej pory też w miarę....
u nas wezwania przysyłają (albo udają że przysyłają) do domu.. ale zapewne mają odnotowane ile razy się nie stawiliśmy na szczepienie pomimo wezwań....
Agata nie miała jeszcze szczepionki na gruźlicę.. Pani mi kiedyśpowiedziała że wysłała wezwanie.. po czym przychodze tydzień po tym terminie i mowię, że czekałam na wezwanie i nic nie dostałam, wobec czego sobie głowy nie zawracałam... a ona z pretensjami, że przecież wiedziałam... a ja jej: ale wezwania nie dostałam, to w ciemno nie będę chodzić... i takim sposobem nie wiem kiedy będzie.... a że się zaraz niedługo przeprowadzimy to uciekniemy.....
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
U nas też wpisują do książeczki, kiedy trzeba się stawić na następne szczepienie.
Ja zawsze trzymałam się terminów, ale myślę, że gdybym się nie stawiła kontaktowaliby się ze mną.
Na pneumo miałam nie szczepić, ale ze względu na to, że Jagoda jednak dostała się do przedszkola zapodam jej szczepienie. Jaśkowi też...
Ja zawsze trzymałam się terminów, ale myślę, że gdybym się nie stawiła kontaktowaliby się ze mną.
Na pneumo miałam nie szczepić, ale ze względu na to, że Jagoda jednak dostała się do przedszkola zapodam jej szczepienie. Jaśkowi też...
bezplatne szczepienia na meningo dla dzieci z Krakowa:
Bezpłatne szczepienia przeciwko meningokokom | SCANMED Multimedis
Bezpłatne szczepienia przeciwko meningokokom | SCANMED Multimedis
reklama
strega
Fanka BB :)
no u nas wystarczy tydzien.... jMateusz nareszcie ma 3 szepienie ..przekladamy od 28 marca juz i moze w koncu nam sie uda Teraz....szczepienie na pneumo mam 6 maja 8 razem z reszta...pneumo w jedna nozke a reszta w druga) a meningo 13 maja...to sa piatki wiec tydzien roznicy..ale mna sie nie sugerujcie bo ja z "dziwnego", stosujacego dziwne praktyki medyczne i czesto uwazanego przez Was za medycznie zacofanego kraju .-))))))))estragon, mnie wlasnie proponowali 7 ale nie dam rady przyjechac, w srode ide do lekarki to zapytam jaki ma moze byc odstęp pomiędzy pneumo a meningo bo penumo mam 17.05