reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Tysia u nas obie rączki , ale jednak prawa raczka dominuje wszyscy jestesmy praworęczni.
Zdrówka dla chorowitków:* że tez takie maluszki tyle muszą sie nacierpieć...
a co do ciemiączka u nas jeszcze jest małe...ale jest jeszcze czas...nie stresuj sie

reklama
no i masz..wiedzialam,ze sie tak skonczy.... Mateusz ma zapalenie tchawicy.

O 11.30 zadzwonili ze zlobka ze caly ranek przespal i jest mega senny...zrobil bardzo nieladna kupe i ma ok 37,8..wiec pojechalam po neigo. w w drodze do zlobka umowilam sie do pediatry...Troche juz nam goraczkowal przez weeknd ale w niedziele juz sie wykurowal wiec poszedl do zlobka wczoraj ale nie na dlugo. Udalo nam sie umowic na 13 na wizyte. Faktycznie maly w stanie mega ospalym i troche rozpalony z piejacym glosikiem...diagnoza tracheite czyli zapalenie tchawicy i kolejny antybiotyk. Pano dokto lekko zasugerowa ze najlepiej jakby do maja mogl nie chodzic do zlobka zeby sie dobrze wykurowal...bo jak narazie to co 2 tygodnie jestsmy u niej. no ale jakbysmy mieli alternatywe to chyba bysmy mu oszczedzili zlobka w pierwszym roku przynajmniej ..ale alternatywy nie mamy. zaplanowalismy 2 tygodnie..troche w domu ja troche V troche moja mama bo akurta bedzie i sprobujemy go podleczyc no a pozniej moze przyjdzie ta cholerna wiosnaaaaaaa
bidulka ..plakac mi sie che jak na niego patrze ..taki slaby jest....spi juz 2h..ale wypil 210ml mleka wiec nie ejst zle...o 19 zaczynamy aplikwoac antybiotyk

Ostatnia edycja:
strega zdrówka dla Mateuszka zyczę
Tysia myślałam o lewej rączce ;-) bo są niektóre mamy, które mają bzika na tym punkcie, aby przypadkiem ich dziecko nie było leworęczne..
z doświadczenia powiem, ze w podstawówce nie miałam lekko z tego powodu, w liceum, to już była normalka, bo 7 osób było leworęcznych ;)

aha nie ogarniam intencji lekarza

bedrodual super rozszerza oskrzela i ja inhaluje ni malego 15 minut przed inhalacja z pulmicortu

lenkaa** maly z przyzwyczajenia siedzi grzecznie
nie rozumiem:dry:czylinajpierw 15 min i potem 15?
Ola miala z mucosolwanu a Wiki wlasnie ten pulmicort.

Ja z innej beczk
UI druga sprawa - czy wasze dzieci uzywaja jednej raczki czy dwóch na zmiane? Bo u nasd wszytsko lewą ręką mała robi ;/ Je, bierze zabawki itp. Szok. Oprócz teścia w rodzinie nie ma nikogo leworecznego....
musze zwrocic uwage :dry:

Strega zdroweczka dla syneczka

Ostatnia edycja:
Tysia u nas ciemiączko wielkie, zaczęło zarastać dopiero po podwójnej dawce witaminy d takiej na receptę devikap, u Nikosia Arcobaleno tez wielkie ciemię, miałam nawet pytać czy dostał ten devikap i czy pomógł?

A leworęczność spoko, teraz już nie robią z tego problemów jak dawniej, koleżanka do tej pory ma traumę jak musiała mała ze słoikiem przywiązanym na lewej rączce chodzić:dry: Dziadki kazali:baffled:

Jasiek eweidentnie praworęczny, najpierw wyłapała to teściowa, bo ja bym nawet na to nie patrzyła, a ostatnio celowo podałam mu przedmiot od strony lewej rączki, ale wyciągnął po niego prawą, choć miał dalej.

reklama
Do góry