reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

No i nelke musialam przepisac do innego pediatry,i tak kiedys musialam bo latac z dziecmipo dwoch lekarzach,jeszcze tego samego dnia,godzina różnicy było.Tak sobie kiedyś ustawiłam
W recepcji się przypultały ,bo chciałam synka kartę z kserować do przychodni.To powiedziały ze mi nie wydadzą ,bo dzieci muszą być u jednego lekarza.Akurat trafiłam na wredne babsztyle,i ta ze szczepień jeszcze mi mówi ze wy matki nie mysliscie,po szczepicie a później przenosicie a ja muszę się później tłumaczyć w sanepidzie i w ogole ze czas im zajmuje i ta praca poszła na marne.Wkurzylam sie i tego samego dnia przenisołam ja.I jestem zadowolona.Ale niestety Nelka dosatla 4 ukłucia,trochę sie bałam.Dzielna była mało co płakała,aż się zdziwiłam.W ten dzien nie miala goraczki,miała faze swistaka.14 stycznia ważyła 7,100g

Zdrówka dla waszych maluchów!!!

reklama
Ta witamina w ampułkach jest dużo słabsza niż na receptę, dlatego nam pediatra kazała dawać dwie kapsułki dziennie vitaD, a Jasiek od początku miał małe ciemiączko. Te na receptę mają większe stężenie i wystarczy kropla.

Witamina D w kroplach jest na recepte, a taka w żelowych ampułkach bez recepty.
ja mam w kroplach- Juvit D3, który jest bez recepty;-)

martika masz prawo do zmiany lekarza rodzinnego, a rejestratorki mają gó..o do gadania w tej sprawie, trza było się im nie dac gnoic;-)
btw mój 18 stycznia ważył 7200:))) ta sama kategoria wagowa:-D

a my na szczepieniu sie zwazyłysmy i wazymy 9200 tyle co w grudniu 9.(50 gram wiecej dokładnie)....no ale wg siatek ok i Pani tez mówiła ze jest ok... w sumie to tak dziwnie odejmuja wage pampka i ubrania

aldonta;6580647]ostatnio czytałam ....polecam... własnie tez o poceniu...
Pocenie się główki dziecka - Specjalista radzi - Poradnik - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii

my np nie dajemy wit D bo tez nie wiedzialam ze trzeba ale się nie poci.....a dzis własnie poradziłam sie pediatry imówił zeby dawac do roczku kropelke
moj Wiki bardzo sie pocil ale on niestety mial problemy neurologiczne

martika311;6581374]No i nelke musialam przepisac do innego pediatry,i tak kiedys musialam bo latac z dziecmipo dwoch lekarzach,jeszcze tego samego dnia,godzina różnicy było.Tak sobie kiedyś ustawiłam
W recepcji się przypultały ,bo chciałam synka kartę z kserować do przychodni.To powiedziały ze mi nie wydadzą ,bo dzieci muszą być u jednego lekarza.Akurat trafiłam na wredne babsztyle,i ta ze szczepień jeszcze mi mówi ze wy matki nie mysliscie,po szczepicie a później przenosicie a ja muszę się później tłumaczyć w sanepidzie i w ogole ze czas im zajmuje i ta praca poszła na marne.Wkurzylam sie i tego samego dnia przenisołam ja.I jestem zadowolona.Ale niestety Nelka dosatla 4 ukłucia,trochę sie bałam.Dzielna była mało co płakała,aż się zdziwiłam.W ten dzien nie miala goraczki,miała faze swistaka.14 stycznia ważyła 7,100g

Zdrówka dla waszych maluchów!!
biedna malutka ,4 wklucia.Ola dostawala 1 zastrzyk dziennie i serce mi sie kroilo.Ale Twoja dzielna dziewuszka:-)

a ja pochwalic sie musze ze my juz PRAWIE mamy zeba;)) dzis przed kapiela jak zwykle stukalam lyzeczka i wyczailam ze na dole tam gdzie jedyneczka bedzie dziaselko jest bardzo spuchniete,wyzsze niz to obok i juz pod skorka widac biale;) jaram sie jak glupia bo my chyba jako ostatnia bezzebne sie tu uchowalysmy do tej pory;) a jak dlugo od takich objawow mozna sie przebicia spodziewac? jak to u was mniej wiecej bylo?

taaak, my będziemy najstarszym dzieckiem bez zęba, juz niedługo 10miesiac skończymy:baffled:
krewetka nie przejmuj sie :))) ja do tej pory w ogole sie tym nie stresowalam, bo babcia powiedziala mi ze moj tato zaczal zabkowac jak mial... 14 mcy i Iwsze wyszly mu trzonowce;) takze pewnie Hania ma po mojej rodzine wyzynanie sie zabkow (bo maz moj np mial Iwszego ok 3,5 miesiaca;)
ja pozatym nadal karmie piersia i z obawa teraz patrze na te obrzmiale dziaselka;)

reklama
ja też się nie stresowałam
generalnie jeśli do roku czasu nic się nie pojawi, wówczas konieczna jest wizyta u dentysty

Do góry