reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Nicole to świetnie :-) mój też tak na początku robił :-) nóżki jeszcze mu się uginały, daj jej trenować :-)

reklama
Agnieszko, moja Maja też bardzo poci się głównie przy jedzeniu...nadal daję jej vit d, ale był czas że nie dawałam bo coś mi się uroiło że jest do 3 miesięcy.
Vitamina jest raczej bez recepty a jeśli jest recepta to jest tańsza.

Agnieszka ja tez daję devikap jedna kropelkę wieczorem prosto do buzi mimo że ciemiączko u nas dawno zarośnięte, mam podawać napewno do ukończenia roczku

u nas też zarośnięte ale i też główka poza siatką centylową więc dajemy tran dopiero od momentu kiedy zaczął raczkować (tak kazała lekarka)

Dziewczyny jak tego mojego urwisa zmusić do powrotu na podłogę? On juz zasuwa przy meblach i ani mysli raczkować...

Chrupcia nie wiem co Ci doradzic,teraz juz bedzie ci ciezko bo on ciekawy jest teraz wszystkiego.A co ja mam zrobic zeby Ola sie wreszcie ruszyla?:-D

chrupcia u nas to samo, ale ja robię tak, że idę na drugi koniec pokoju i go wołam, więc wtedy na cztery i zasuwa do mnie :-)

o witaminę D pytam,bo małej strasznie poci się główka w nocy,przy karmieniu,na prześcieradle jest mokra plama,co może być przy niedoborze witaminy d, jak i nadmiarze, a także po chorobie.Wcześniej tego nie było.
agnieszka zmartwilas mnie troszke bo moja ma dokladnie takie same objawy. zawsze po spaniu jest na przescieradle mokra plama tam gdzie glowke miala, jak je strasznie sie poci (cala glowka w kropelkach) i w ogole wydaje mi sie ze czesto jest spocona. wit daje codziennie do wieczornej butki jedna kapsulke bobika D. przy przyszlo tyg wizycie u pediatyr chyba zwroce uwage na to i o ciemiaczko zapytam zeby sprawdzila czy sie ok zrasta.

agnieszka zmartwilas mnie troszke bo moja ma dokladnie takie same objawy. zawsze po spaniu jest na przescieradle mokra plama tam gdzie glowke miala, jak je strasznie sie poci (cala glowka w kropelkach) i w ogole wydaje mi sie ze czesto jest spocona. wit daje codziennie do wieczornej butki jedna kapsulke bobika D. przy przyszlo tyg wizycie u pediatyr chyba zwroce uwage na to i o ciemiaczko zapytam zeby sprawdzila czy sie ok zrasta.

ostatnio czytałam ....polecam... własnie tez o poceniu...
Pocenie się główki dziecka - Specjalista radzi - Poradnik - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii

my np nie dajemy wit D bo tez nie wiedzialam ze trzeba ale się nie poci.....a dzis własnie poradziłam sie pediatry imówił zeby dawac do roczku kropelke

reklama
Witamina D w kroplach jest na recepte, a taka w żelowych ampułkach bez recepty.

My dajemy codziennie jedna ampułkę albo ejdna kropelke, zalezy co akurat mamy. Ciemiaczko u nas duze, ale pediatra sprawdza przy kazdej wizycie i mamy sie nie martwic.

Do góry