reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Agnieszko, moja Maja też bardzo poci się głównie przy jedzeniu...nadal daję jej vit d, ale był czas że nie dawałam bo coś mi się uroiło że jest do 3 miesięcy.
Vitamina jest raczej bez recepty a jeśli jest recepta to jest tańsza.
Vitamina jest raczej bez recepty a jeśli jest recepta to jest tańsza.
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Byłam w aptece, devikap jest na receptę
To poproś o receptę, ja bym lekarce powiedziała że mi sie poprzednia buteleczka rozbiła;-)Byłam w aptece, devikap jest na receptę
Agnieszka ja tez daję devikap jedna kropelkę wieczorem prosto do buzi mimo że ciemiączko u nas dawno zarośnięte, mam podawać napewno do ukończenia roczku
u nas też zarośnięte ale i też główka poza siatką centylową więc dajemy tran dopiero od momentu kiedy zaczął raczkować (tak kazała lekarka)
Dziewczyny jak tego mojego urwisa zmusić do powrotu na podłogę? On juz zasuwa przy meblach i ani mysli raczkować...
corina
Fanka BB :)
agnieszka zmartwilas mnie troszke bo moja ma dokladnie takie same objawy. zawsze po spaniu jest na przescieradle mokra plama tam gdzie glowke miala, jak je strasznie sie poci (cala glowka w kropelkach) i w ogole wydaje mi sie ze czesto jest spocona. wit daje codziennie do wieczornej butki jedna kapsulke bobika D. przy przyszlo tyg wizycie u pediatyr chyba zwroce uwage na to i o ciemiaczko zapytam zeby sprawdzila czy sie ok zrasta.o witaminę D pytam,bo małej strasznie poci się główka w nocy,przy karmieniu,na prześcieradle jest mokra plama,co może być przy niedoborze witaminy d, jak i nadmiarze, a także po chorobie.Wcześniej tego nie było.
aldonta
agnieszka zmartwilas mnie troszke bo moja ma dokladnie takie same objawy. zawsze po spaniu jest na przescieradle mokra plama tam gdzie glowke miala, jak je strasznie sie poci (cala glowka w kropelkach) i w ogole wydaje mi sie ze czesto jest spocona. wit daje codziennie do wieczornej butki jedna kapsulke bobika D. przy przyszlo tyg wizycie u pediatyr chyba zwroce uwage na to i o ciemiaczko zapytam zeby sprawdzila czy sie ok zrasta.
ostatnio czytałam ....polecam... własnie tez o poceniu...
Pocenie się główki dziecka - Specjalista radzi - Poradnik - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii
my np nie dajemy wit D bo tez nie wiedzialam ze trzeba ale się nie poci.....a dzis własnie poradziłam sie pediatry imówił zeby dawac do roczku kropelke
reklama
tysia123
Witamina D w kroplach jest na recepte, a taka w żelowych ampułkach bez recepty.
My dajemy codziennie jedna ampułkę albo ejdna kropelke, zalezy co akurat mamy. Ciemiaczko u nas duze, ale pediatra sprawdza przy kazdej wizycie i mamy sie nie martwic.
My dajemy codziennie jedna ampułkę albo ejdna kropelke, zalezy co akurat mamy. Ciemiaczko u nas duze, ale pediatra sprawdza przy kazdej wizycie i mamy sie nie martwic.