reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

hej hej...wlasnie wrocilam od pediary...meislismy wizyte kontrolna... ta wazna po 8 meisiacu...Ronili mateuszkowi test sluchu i wzroku...zabawa taki czerwonym patyczkiem i jakies srebrne dzwoneczki i mael przedmioty...wszystko sledizl i wszystko go ciekawilo wiec wszystkow normie ( ten test to BOEL test)

Wazy rowne 9kg i ma 71 cm a czerep 45 :-))))...wiec wzrost i glowa 25-50 centyl a waga 50-75..taki sobie masywny czlowieczek heheh

a to co dopadlo Mateusz w srode to byl jakis wirus...z serii rota wirus..te wirusy teraz kraza i maja bardzo krociutki czas inkubacji. U Mateusza obeszlo sie bez goraczki....3 wymiotki i 3 biegunki..teraz mamay delikatna ryzowa dietke i odbudowujemy flore bakteryjana podajac fermenti lattici.

Niestety tej nocy dopadlo moje V...wymiotowal i go ostro przejechalao w sesie przeczyscilo na 10 strone....ale temperatury nie ma. Juz bylam w aptece po cos dla mnie bo tylko patrzec a i mnie dopadnie.

Jesli mnie nie zmozy to w poniedzialek zaczynamy wprowadzenie do zlobka

reklama
nikt nie mówi by to robić na siłę, ja zaniedbałam i dostaliśmy maść żeby zmiękczyć skórkę i pomalutku schodziło coraz więcej.
Estragon - naprawdę wolisz, oddać Karolka pod skalpel ?
oczywiście nie twierdzę, że ja mam racje, chociaż ufam lekarzowi i wierzę , że dobrze robię.
Facet mojej koleżanki był niedawno operowany z powodu stulejki i właśnie lekarz mu powiedział, że niestety nie miał to odpowiednio pielegnowane.
niestety tyle zdań co lekarzy.

a ja wlasnie czytajac wasze poranne wpisy ..jak bylam u pediary to zapyatalam co mam robic z siusiskiem, bo ja nic z nim do tej pory nie robilam. u mnie w rodzienie same dzieci dziewczynki do tej pory byly wiec nie wiem jak sie postepujez siusiakie. Pediatra tez nigdy nic nie wpominala a teraz jak sie zapyatalm to i powiedziala ,ze mam go specjalnie nie ruszac..jest jest ok tak jak jest.

Ja Nikosiowi przy kapieli zawsze trochę 'tarmoszę" siusiaka i co wizytę pytam lekarza czy wszystko z nim ok. Mi położna środowiskowa powiedziała że jak dziecko będzie miało ok 3-4 lat aby mąż je wziął do toalety i wyjaśnił co i jak ;-)

Ja jestem zdania co Elwiwas, lepiej lekko ściągać, niż narażać dziecko na zabieg...
Kolezanka niedawno to przechodziła i mówi, że nie życzy tego nikomu.
Mały miał wówczas 1.5roku. Zabieg przeprowadzał ich lekarz, trwało to niedługo, ale nie obyło sie bez nacinania i widoku krwi, płaczu i krzyku:szok:
Młody do dwóch dni po zabiegu płakał przy sikaniu.:baffled:

Dziewczyny, umieeeram...boli głowa, z nosa cieknie, uszy zatkane
mam pytanie: czy ja byłyście chore, same opiekowałyście się swoimi maluchami?
jeśli tak, to czy udało się ocalić dzieciaczki od zarażenia???
Sama się opiekowałam jak męża nie było a jak był to pół na pół. Młody oczywiście się zaraził, ale on dostał leki i mu zaraz pprzeszło, a mnie trzymało półtora miesiąca:baffled:

eraz mam aftę w ustach i kilka opryszczek na brodzie, mały na razie nic nie widać u niego. Tylko cały czas język trzyma na wierzchu, ale waściwie to zawsze tak trzymał.

iwi3;6474672]Ja jestem zdania co Elwiwas, lepiej lekko ściągać, niż narażać dziecko na zabieg...
Kolezanka niedawno to przechodziła i mówi, że nie życzy tego nikomu.
Mały miał wówczas 1.5roku. Zabieg przeprowadzał ich lekarz, trwało to niedługo, ale nie obyło sie bez nacinania i widoku krwi, płaczu i krzyku:szok:
Młody do dwóch dni po zabiegu płakał przy sikaniu.:baffled:
ja tez jestem tego zdania co wy,tyci,tyci tam ściągać i wymywac,.Ja Wikiemu nic nie robilam bo lekarka tak mowila i nie obeszlo sie bez wizyt u chirurga dzieciecego.Zabiegu nie mial,ale wystarczylo mi to co widzialam,potem nie chcial sikac bo go bolalo,szczypalo itp.Tez uzywalismy masci sterydowych.Teraz jest ok,co jakis czas pediatra go podglada;-)

nikt nie mówi by to robić na siłę, ja zaniedbałam i dostaliśmy maść żeby zmiękczyć skórkę i pomalutku schodziło coraz więcej.
Estragon - naprawdę wolisz, oddać Karolka pod skalpel ?
nie no, oczywiście, że nie chcę, ale powiem szczerze, że mam mętlik, bo generalnie moja lekarka kazała delikatnie naciągac, więc naciągam, tak jak pisałam na jakieś 2 mm, więcej się boję
czytam różne publikacje i wszędzie jest napisane, że urolodzy radzą nie ściągac
mam nadzieję, że sam się zsunie, wtedy kiedy powinien i obejdzie się bez chirurga. Na razie jest oki, tak jak pisała Alutka widac ujście cewki

Alutka dobrze, że piszesz o tym miętoszeniu w trakcie kąpieli, bo u nas jest to samo i zastanawiałam się czy to jest aby na pewno normalne, zresztą podczas zmiany pieluchy też bawi się siusiakiem.

agulam - u nas to samo, lekarz na wizytach zerka na siusiaka.

ja kiedyś też byłam zdania, że nie będę tego robić bo się naczytałam w internecie ale nasz lekarz zmienił mi tok myślenia , do tego opinie innych, którzy mieli z tym problem.
Wczoraj nawet rozmawiałam z dwiema babkami na basenie i im lekarze też mówili, że trzeba

reklama
Elwiwas owszem trzeba jeśli da sie to zrobić, u nas gdybym chciała to i tak nic z tego bo napletek jest mocno przyklejony, na 100% by popękał i byłyby z tego jeszcze większe problemy

Do góry