reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Mamy ząbka!!!!!!!!!!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!:-D

W końcu teraz wiem skąd to marudzenie i lamentowanie :-)
Gratki:-)

My po szczepieniu:)
Dżon jak zwykle się śmiał:0 Dziwne dziecko;))))
Wkurzyłam się, bo źle go zmierzyły flądry, na podkurczonych nóżkach:/// Wyszło im 70 cm, czyli znaczy to, że moja miara była dobra i Dżon wg pomiarów ma 75 cm.
Waga 8700g.
Następne szczepienie w czerwcu:))))
:szok:

reklama
Aż o 5 cm się pomyliły ??? Przecież to bardzo dużo:szok: U mnie w przychodni naciągają nóżki do mierzenia
No o 5cm! Ta co wpisywała w książeczkę powiedziała o tych 70cm jak już wpisała do książeczki, więc machnęłam ręką. Swoje wiem, bo dwa razy go mierzyłam, to raz, a dwa, wychodzi na to, że wg ich pomiarów Jasiek nie urósł od ostatniego mierzenia 6 tyg. temu:///. Dziwne to, bo w tym czasie powyrastał z kuuupy ubranek, szczególnie bodziaków.

Mamy ząbka!!!!!!!!!!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!:-D

W końcu teraz wiem skąd to marudzenie i lamentowanie :-)
oo gratulacje :-)
My po szczepieniu:)
Dżon jak zwykle się śmiał:0 Dziwne dziecko;))))
Wkurzyłam się, bo źle go zmierzyły flądry, na podkurczonych nóżkach:/// Wyszło im 70 cm, czyli znaczy to, że moja miara była dobra i Dżon wg pomiarów ma 75 cm.
Waga 8700g.
Następne szczepienie w czerwcu:))))
no bo tak czasem mierzą, ja też sama na spokojnie Tomka w domu wymierzę, niż w przychodni.
my mieliśmy na poczatku listopada sotatni szczepienie i następne też w czerwcu ufff :-)

czy Wasze dzieci też robia po 3 lub 4 kupki dziennie? My mamy taki schemat od ok. 3 tygodni... czy to się kiedys skończy? jaka jest przyczyna? Jagoda jest na pieluchach wielorazowych i nie ukrywam, że już zaczyna mi to dokuczać (nie pieluchy, lecz ilośc kup) ;) jakbym mogła sobie życzyć, to byłaby to max jedna kupka dziennie ;P

afi ponoć zwiększona ilośc kup to na ząbki,
ale może też dajesz jej coś co powoduje większą ilość kupek?

mój też robi ze 3 kupki dziennie i to takie bardziej rzadkie, niż zwykle

czy Wasze dzieci też robia po 3 lub 4 kupki dziennie? My mamy taki schemat od ok. 3 tygodni... czy to się kiedys skończy? jaka jest przyczyna? Jagoda jest na pieluchach wielorazowych i nie ukrywam, że już zaczyna mi to dokuczać (nie pieluchy, lecz ilośc kup) ;) jakbym mogła sobie życzyć, to byłaby to max jedna kupka dziennie ;P
A mieliście dni kiedy nie było kupek? Według mnie to jest gorsze, dziecko się wtedy bardzo męczy.

u nas standardowo jest jedna kupa, czasem dwie a brak kupy zdarza sie bardzo rzadko i lena sie wtedy nie meczy, jak nie zrobi do wieczora to bezproblemowo robi rano.

tak, przez ok miesiąc mieliśmy jedną kupke raz na 4 dni, ale nie była bardzo twarda, więc było ok.

a teraz się zastanawiam, czy to nie jest kwestia mm..?

edit
u nas standardowo jest jedna kupa, czasem dwie a brak kupy zdarza sie bardzo rzadko i lena sie wtedy nie meczy, jak nie zrobi do wieczora to bezproblemowo robi rano.

jak widać nie ... bo z tego co pamiętam Lenka tez jest na HIPP PLUS?

Ostatnia edycja:
reklama
moje dziecko nadal odmawia jezenie owoców :-(
obiadki wcina chętnie, a na owoce zaciska usta :-(

Jagoda tez woli obiadki. Wydaje mi się, że dlatego, że owoce mają ostrzejszy (bardziej wyrazisty) smak i niektóre sa kwaśne...
ale większośc zjeda. Nie toleruje tylko malin i .... Jagód ;P hehe ;)

Do góry