reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

widzisz Sterga, trzeba tylko wziąc pod uwagę, że w Polsce mimo fatalnych warunków sanitarnych itd, to mamy jednych z najlepiej wykształconych lekarzy w europie, większośc Polek mieszkających zagranicą zjeżdża na poród do Polski, ale nie dotyczy to tylko porodów, bo także ciężych czy przewlekłych chorób
na naszych uczelniach medycznych jest mnóstwo obcokrajowców, którzy chcą się kształcic w pl, chociaż większośc pewnie wolałaby studiowac w Rzymie czy Paryżu:)

chociaż nie twierdzę, że Twój lekarz jest zły czy źle wykształcony, nie odbierz tego personalnie

reklama
nie no moja pediatra jest fatalna to wiem...ale na szczescie do tej pory nic sie nie dzieje wiec jest wystarczajaca :-)

W Polsce nigdy nie rodzilam ..wiec nie ma porownania...jedynie co to moge sobie porownywac z opowiadaniami kolezanke... jedno np wiem,ze cala ciaze badania i wizyty robilam na koszt tutejszej kasy chorych i wszystki usg ustalali terminy oni z gory. wystarczy sie zglosci do szitala a oni ustalaja cala sciezke wizyt i badan sami.
wlasnie bardzo duzo osob zadawalo mi wlasnie pytanie gdzie bede rodzic....i nigdy nie bralam pod uwage rodzenia w Polsce chocby dlatego ze placilabym za wszystko, bo ciaza i porod to nie choroba i tego ubezpieczneie europejskie nie pokrywa. wydawalo mi sie jakies takie naturalne to ze tu pracuje tu place skladki na ubezpieczenie , tu zakladam rodzine wiec i tu rodze.

Jednak mimo wszystko do dentysty i okulisty chodze w Polsce .-))))))))

estragon ale nie da sie ukryc ze sporo dzieci bez potrzeby jest kierowana np do neurologa bo zanim dochodzi do wizyty to rzekomy problem znika.

Jagoda urodzona dokładnie 37 tc i 4 dni i nikt nie mówił że wcześniak, waga 3300g, 10 w Apgar, więc co szpital to inaczej ;) ale to fakt, że ginka pozwoliła odstawić leki na podtrzymanie ciąży po skończonym 37 tygodniu, czyli znaczyłoby, że dzidziuś już wtedy jest donoszony.
Ja brałam fenoterol do 37 tyg i 3 dni (te 3 dni dla bezpieczeństwa).Mi ginka mówiła,że jak zacznę 37 tydzień i zacznę rodzić,to jest ok.W klinice, w której rodziłam przyjmuja porody od 36 tygodnia,więc się modliłam,żeby doczekać do tego tygodnia.Gdy leżałam z Julią w ciązy w szpitalu,to wyszłam jak zaczęłam 36 tydzień,dokładnie 36 t i 0 dni i powiedzieli,że moge już rodzić.Także różne są opinie lekarzy.W kzzdym razie 9 miesiąc jest miesiącem bezpiecznym.

My po szczepieniu:)
Dżon jak zwykle się śmiał:0 Dziwne dziecko;))))
Wkurzyłam się, bo źle go zmierzyły flądry, na podkurczonych nóżkach:/// Wyszło im 70 cm, czyli znaczy to, że moja miara była dobra i Dżon wg pomiarów ma 75 cm.
Waga 8700g.
Następne szczepienie w czerwcu:))))

My po szczepieniu:)
Dżon jak zwykle się śmiał:0 Dziwne dziecko;))))
Wkurzyłam się, bo źle go zmierzyły flądry, na podkurczonych nóżkach:/// Wyszło im 70 cm, czyli znaczy to, że moja miara była dobra i Dżon wg pomiarów ma 75 cm.
Waga 8700g.
Następne szczepienie w czerwcu:))))
Aż o 5 cm się pomyliły ??? Przecież to bardzo dużo:szok: U mnie w przychodni naciągają nóżki do mierzenia
My idziemy na szczepienie 1 grudnia,ale tylko pneumokoki

reklama
Do góry