reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

u nas od 3 miesięcy była jedna kupa na 3-4-5 dni, a od tygodnia po 4 dziennie. Dziś były już 2...

mój owoce ubóstwia, jedynie śliwki mu nie podeszły

reklama
Afi: a wielo Jagódki już nie odparzają??? ja to zawsze na kupkę daję pampersa.. bo u nas zazwyczaj rano się zjawia Pan kupa... a potem wielo.. no ale jak u Was kilka kup.. to wcale bym sie tez nie dziwiła Twojej flustracji.... może to i ząbki..
nasza też czasem nie zrobi w ciagu dnia kupki ale robi na drugi dzień i bez jakiś wielkich ekscesów.. pociśnie i wychodzi...

Oleśka; a ja przecyztałam, że Jasiek wyrósł z kUUUUUUUUUUUUPY.... i się zastanawiałam sekundę... JAK?????????? ha ha ha

Mamy ząbka!!!!!!!!!!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!:-D

W końcu teraz wiem skąd to marudzenie i lamentowanie :-)
Gratulacje:-)
My nadal się męczymy...:-(

Co do kupki to Lenka zazwyczaj robi jedną dziennie choć zdarzają się dwie lub trzy. I ma tak że jak nie zrobi kupki to się biedna cały dzień męczy.

Afi: a wielo Jagódki już nie odparzają??? ja to zawsze na kupkę daję pampersa.. bo u nas zazwyczaj rano się zjawia Pan kupa... a potem wielo.. no ale jak u Was kilka kup.. to wcale bym sie tez nie dziwiła Twojej flustracji.... może to i ząbki..

nie odparzają, juz jest ok. ale używam raczej naturalnych tkanin - głównie kieszonek i aio z bambusem i często zmieniam. a na noc pampek i bepanthen. tak zamierzam pociągnąc do końca roku, a potem spróbujemy przejśc na wielo w nocy.

kto wie? może ząbki, w końcu juz najwyższy czas, bo my jeszcze nie mamy :)

my kupkowo w koncu wyleczone (od lipca do pazdziernika byly mega zaparcia, kupka co 5-6 dni:( a od kiedy jemy owoce i warzywka kupka jest codziennie dokaldnie o tej samej porze-po podaniu zupki, czasem 2 lub 3 dziennie (mniejsze na raty robione;)
zaobserwowalam ze moje dziecko uwielbia spac z buzka w ochraniaczu, musi sie chyba przytulac do czegos, a wczoraj pobila sama siebie. Zasnela normalnie, obudzia sie po godzince. Jak zawsze po przebudzniu-fik na brzuch, przyszlam poglaskalam a ona tak zasnela-na brzuszku w poprzek lozeczka z glowa na szczebelkach i (dobrze ze ochraniacz byl bo by sobie szczebelki odcisnela na glowce) jak dla mnie mega niewygodna pozycja, a ona tak spala, pozniej dopiero przewrocila sie (sama w snie) na plecki.

U nas od 3 dni kupki są po 4-5 razy...ale jak już wiadomo zgoniliśmy to na żabki;P

Niestety u nas pupa nadal odparzona; smaruje wietrze i dalej jak było tak jest.
Tzn zaczerwienienie jest jak zdejmujemy pieluszkę, potem poleży bez z 10-15 minut i jest ok, więc smarujemy i zakładam pieluchę. A przy zmianie jest od nowa czerwona:(

Ale czym smarujecie? Moze nie smarujcie, zasypcie jej tylko puderkiem i juz. Moze od tego smarowania jest na skorze za wilgotno i dlatego sie odparza?

reklama
Ale po co smarujecie? Ja wycieram chusteczkami przy kazdym przewijaniu z sikow, po kupie dodatkowo myje woda, susze (zwlaszcza dokladnie po samych chusteczkach), sypne pudrem (albo i nie, jak zapomne) i nie ma ani grama odparzenia. Owszem, bywaly latem przy mega upalach, ale te czasy juz minely ;-)

Do góry