reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

ruda a nie masz schizów, że się udusi? jeszcze w ciąży naczytałam się o sids (poza tym znam ludzi, którzy w ten sposób stracili dzieciątko:() i teraz szaleję, nie pisałam nigdy o tym, ale jak młody śpi, to non stop sprawdzam czy oddycha, nawet na spacerze, a jak mi się wydaje coś nie tak, to potrafię nim trząśc, żeby sprawdzic, że wszystko jest ok. Wczoraj akurat oglądałam "ciszę" i wpadłam do pokoju zaryczana, więc tym bardziej była przerażona

reklama
Ja nie mam tak. Wydaje mi się że dziecko które już ma tyle miesięcy co nasze to sobie krzywdy nie zrobi. Bo się samo odwraca. Moja przyjaciółka miała takie schizy i od urodzenia spała z dzieckiem bo twierdziła że nie słyszy jak mała oddycha i do dzis (mała ma już 2 latka) śpią w trójkę , bo mała nie chce spać sama:-)

z tego samego powodu moje dziecko śpi samo w łóżeczku, ja bym się bała, że albo go przygniotę albo się udusi śpiąc z nami w łóżku

Estragon Nadunia też się przewraca na brzuszek tylko główkę trzyma na boku i tak śpi.Tylko ja z nią śpię,więc się nie boję,gdyby spała sama,bałabym się tak samo jak Ty.Też kupuję elektroniczną nianię do nowego mieszkania,taką z kamerą,żeby widzieć jak śpi.

estragon - to musiało być przerażające ale spokojnie! Tylko spokój może Cię uratować :-)
Dziecko jest już na tyle duże i sprawne, że będzie się kręcić. Ty weszłaś jak leżał nosem w materacu - a może to było 20 sekund?
Stasiek też czasem leży czołem do materaca ale zaraz obraca głowę i śpi na boku.
Materac masz pewnie gryka kokos (twardy) nos jest wystający - nawet jak leży buzią do podłoża to jest tam trochę powietrza.

Pożycz monitor, zobacz jak to działa. Znajoma z innego forum która ma wcześniaka (teraz 7 m-cy) miała monitor który się włączał raz na jakiś czas bez przyczyny. Generalnie zejść można jak taki monitor się włącza...

Ja też jeszcze czasem sprawdzam czy synek sobie nie przygniata noska (głównie w chuście)

Śpimy razem prawie od poczatku, od ponad dwóch miesięcy w trójkę. Tfu, tfu nic się nie dzieje :-)

Estragon wydaje mi się że jakby Karolek nie mógł oddychać w tej pozycji to by się obudził. Mój też tak kiedyś spał i tak samo jak ty panikowałam że coś sobie zrobi. Budziłam go w nocy żeby sprawdzić czy żyje jak nie słyszałam że oddycha. Teraz śpi na pleckach ale zawsze przykrywa buźkę kocykiem albo kołderką.
Oczywiście jak ten monitor ma cię uspokoić to kup. Najważniejszy jest twój spokój :)

zgadzam się z Chrupcią.. na razie pożycz i zobacz jak działa, bo też znajomym się włączał monitor nawet jak dziecka nie było... a niby takie porządne sprzęty to są....

jadę dziś po niego (mam nadzieję, że mają na stanie),za 14 dni, czyli akurat do 11 listopada życzą sobie 65 zł, a nowy kosztuje 350 zł- już znalazłam na allegro w krakowie, szkoda tych 65 zł, ale na razie nie mam więcej kasy, żeby kupic:/

reklama
Estragon może od kogoś pożycz kasę bo fakt szkoda tych 65 zł. i zapytaj też na wątku wcześniaków, pewnie niektóre mamy mają monitory, więc Ci napiszą jak się sprawdzają. I powodzenia, to musi być niezły szok zobaczyć tak dzieciaczka, brrrrr

Do góry