reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Jestem po wizycie z Nadunią u chirurga.Mam dalej zostać z nią na duphalacu i za miesiąc przyjść na kontrol.Jedyne badanie,które może sprawdzić jelita to kolanoskopia.Także zobaczymy za miesiąc czy wszystko się unormuje,bo jeżeli nie,to niestety kolanoskopia,ale mam nadzieję,że wszystko będzie ok i obędzie się bez tego badania.
Nataliak obstawiam oliwkę,alergolog zabronił mi jej używać,bo jest silnie alergizująca,zresztą tylko raz jej użyłam na samym początku i Nadunia była cała wysypana.

reklama
znalazlam sposob na dziecko uciekajace przed psikaczami do nosa: zaslanianie oczu! jak nie widzi co sie szykuje to nie ucieka a ja wtedy szybko psik i juz po sprawie ;)

mój miał psikane od samego początku i traktuje to jak wąchacze tabaki, psiknięcie znosi super ku mojemu zdziwieniu, bo dla mnie to nieprzyjemne, a potem se kicha jak stary, strząchnięcie i w śmiech

Nicole, to się ciągnie od urodzin Tomka, za to że urodził się z wagą 2640 pediatra tamtego szpitala stwierdziła, ze może on ma hipotrofię i zleciła 1 wizytę, to było w lipcu, już na tamtej wizycie stwierdzili, że jest wszystko ok, że mał dobrze przybiera, ale coś z napięciem mięśniowym było i kazali na kontrol dziś przyjśc, dziś jak pisałam wszystko ok, ale w lutym kazali przyjśc, aby zobczyć, jak raczkuje..
ja tam za to nie płacę, a przynajmniej wiem,że jest ok :-)

Dobrze że z Tomeczkiem wszystko ok. Zawsze lepiej dmuchać na zimne.

Lenka również lubi psikanie. Po psiknięciu jej w każdą dziurkę udaje że kicham a ona się śmieje :)
Po odkryciu że stopy są taaaakie pyszne przeszedł czas na spanie na brzuszku i odkrywania że grzechotka uderzona o szczebelek daje dźwięk więc wszystkie niepluszowe rzeczy są z łóżeczka w nocy zabierane ;) choć ostatnio skubana zaczęła uderzać smoczkiem;)

Nataliak obstawiam oliwkę,alergolog zabronił mi jej używać,bo jest silnie alergizująca,zresztą tylko raz jej użyłam na samym początku i Nadunia była cała wysypana.

alergii na ta oliwke na pewno nie ma bo regularnie smarowalam jej raczki i stopki jak miala suche. problem pojawia sie dopiero jak posmaruje jej cale cialo, tak jak pisalam oliwka zatyka pory, skora nie oddycha tak jak powinna i robi sie cos na ksztalt potowek.

u nas tez dziecko zaczyna sobie samodzielnie wybierac pozycje do snu, wczoraj zanim poszlismy spac okazalo sie ze leniuszek spi na brzuszku choc zasnela na pleckach, dzis zasnela na boku ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no i kolejny już 3 dzien mamy niejadka.. dzisiaj wypila lacznie 260 ml mleka... i 100 ml herbatki... wczoraj podobnie i przedwczoraj takze.. co sie dzieje????
czy to jeszcze moze być po pneumokokach?? były we wtorek... ratujcie....

nataliak: musze wypróbować ten Twój sposób... moja też mega niezadowolona jak jej psikam..

hehe mój też lubi psikanie, ale jak mu psikne, to kaszle sobie, dopóki ja się nie odezwę :-)

co do spania, to nasz też ostatnio lubi na boku spać, ale to taki leń, że jak się obudzi, to marudzi, aby go na drugi bok obrócić :-)

reklama
Do góry