reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Właśnie o to chodzi że kupki robi różne...raz jest żółciutka, raz bardziej ciemnawa ale nie zielona no i zawsze jest rzadkiej konsystencji. Dziś jednak z samego rana aż się popłakałam razem z nią, bo ona się tak nadymała że jej normalnie łzy leciały!!!
A po spacerku jak wróciłyśmy chciałam ją nakarmić na leżąco i jadła ze 3 minutki po czym strasznie się rozpłakała i prężyła więc ją podniosłam do pionu a ona bardzo "dużego" bączka puściła i przy okazji troszkę kupki w której było sporo śluzu:(

Zgłaszałam to już naszej pani dr to kazała dawać jej espumisan 2x po 5 kropli ale to nie pomaga:(

reklama
majowa mama czyli rotawirus jakis? a szczepiliscie na to?

Tak szczepiliśmy, ale pediatra powiedziała, że to nie chroni w 100% tylko pozwala na łagodniejszy przebieg jelitówki.... Ale jeśli to co dzisiaj się działo to jest łagodniejszy przebieg to ja dziękuję - fontanna za fontanną :( Dobrze, że chociaż kupsztal normalny. Noc czuwania przed nami także dziękuję Wam za wsparcie.

polecam probiotyki, chronia uklad pokarmowy przed takimi paskudztwami, nasze dziecko dostaje je od kiedy skonczylo 3tygodnie i szczepienie na rotawirusy sobie odpuscilismy.

Dałam mu Dicoflor 30 i jak na razie śpi. Szczepiliśmy Rotarixem - nie dość, że cholerstwo drogie to jeszcze efekt jak widać marny! No cóż - jakoś przemęczę. Serce mi się tylko kroi jak patrzę na jego męczarnię...

ale to nie ma byc jednorazowe podanie, trzeba regularnie. a jak przestaniesz karmic piersia to mozesz wtedy wybrac mleko modyfikowane z dodatkiem probiotyku: hipp lub nan.

mojej Majuli też podaje probiotyk, myślałam że się po tym unormuje ale niestety poprawa jest naprawdę minimalna:(
A co do karmienia i mojej diety to naprawdę staram się uważać co jem...

Jestem już załamana...nie wiem co jest przyczyną u mojej Majulki tych okropnych gazów. Przynajmniej ja tak myślę że to o to chodzi.
Już o d tygodnia budzi mi się nad ranem bo nie może spokojnie sobie "bączka" puścić, tylko przekręca się z boczku na boczek i nóżki ciągnie do góry i strasznie że tak powiem się wygina:(
Tak samo jest jak ma zrobić kupkę. Tak strasznie się nadyma, że lecą jej łzy, a ja nie wiem jak mam jej pomóc:(((.
Czy u was jest podobnie?

Espumisan żeby przyniósl efekty musisz dawac pełną dawkę - rano i wieczorem 10 kropli. Poprawa bedzie po kilku dniach. Nasza mała dostaje go od 3 tygodnia zycia. Na poczatku dostawala wlasnie 3 potem 5 kropelek i nic to nie dawalo, dopiero jak byla pelna dawka pomoglo.
Piszesz o podnoszeniu nóg, prezeniu sie itp. Moja mała przez mniej wiecej tydzien budzila sie ok 3-4 wlasnie zachowujac sie w ten sposob. Masowalam jej brzuszek, przyginalam kolana do brzuszka i gazy schodzily. Rzeczywiscie bylo to bolesne bo poplakiwala zwykle. Po tygodniu przeszlo i mala spi spokojnie. Nie mam pojecia co bylo przyczyna. Nie dawalam tez zadnych dodatkowych specyfikow (espumiasn dostaje caly czas regularnie). Tak jakby samo przeszlo. O ile dobrze pamietam u nas to prezenie sie zbieglo sie w czasie z podawaniem dwoch posilkow dziennie innych niz mleko. Wiec wydaje mi sie ze byla to kwestia przystosowania sie brzuszka.
Jak ma probelemy z gazami i kupka to polecam jablko - albo soczek, albo skrobane lyzeczka. Naprawde dziecku lzej, a baczki ida az milo.

A dawałas małej banana ostatnio? On tez moze poczatkowo powodowac problemy z kupka.

A co do diety to u nas wczesiej mala tak reagowala jak zjadlam ryby morskie - niewazne czy smazone, czy gotowane, czy wedzone, czy z puszki. Kolezanki syn tez na ryby tak reagowal..... Tak popdpowiadam juz co mi do glowy przyjdzie bo nie mam pojecia.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry