reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

to z rozpędu i tu coś napiszę ;)
niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co się u Was dzieje. wtrącę tylko swoje 3 grosze, że Olbas Oil też można kilka kropli do miseczki z ciepłą wodą wkropić i postawić w pokoju (np. na parapecie) i też działa :)

Jagoda jest od ponad tygodnia mega absorbujące - nie mogę jej zostawić samej w pokoju nawet na chwilkę (nawet do kibelka nie mogę iść, bo wyje... :/ oczywiście i tak chodzę, bo co mam zrobić ;)) jedyny dobry humor ma przez ok. poł godziny po przebudzeniu, a potem ciągle musze z nią siedziec i się bawić - pokazywac co rusz nowe zabawki, gadac, łaskotac, śpiewać, wygłupiać się itp. problem w tym, że ucina sobie w ciągu dnia tylko jedną solidną drzemkę, a drugi raz śpi krótko na spacerze (bywa i tak, że ucina sobie w ciągu dnia kilka 20 minutowych drzemek - wtedy jest masakra...) uwielbia spacery, więc codziennie wychodzimy, bo wtedy jest spokojniejsza. w nocy budzi się nadal 2 razy, a czasami nawet 3... :/ i ogólnie jakoś zepsuło mi się dziecko... :/

ale rozwija się książkowo, obraca się na brzuch, próbuje na plecy, w okół własnej osi, odpycha się rączkami i pełza do tyłu, chce siadać, a jak leży na brzuchu, to tak mocno podnosi sie na ramionach, że cały brzuch unosi! wygadana jest bardzo, śpiewa, piszczy, wydaje prześmieszne okrzyki radości i jest bardzo towarzyska :)

pewnie wiecie o czym mówię, bo mamy dzieci w tym samym wieku ;)

reklama
reklama
Do góry