reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Nataliak ja tez wyczesywałam grzebykiem i schodzi ale Gabrysia tak sie wkurza jak zaczynam ją czesać ze zaraz jest histeria i mamy jeszcze resztkowa ciemieniuchę
ale grzebyk polecam

reklama
Wczesniej pisałam że moja mała przewraca sie na brzuch i zawzięcie rusza kończynami żeby się poruszać przód -tył. Oczywiście nic jej to nie dawalo. A dzis wykombinowala że jak nogi zbliży do siebie i ugnie to da się tyłek do gory podnieść. Fajnie to wyglądało jak leżała na brzuchu, buzia na macie, z tylek w górze ;)

Cypcio już 3 dzień ćwiczy "brzuszki", uparciuch już nie tylko z pozycji półleżącej, ale i leżącej chce siadać. Najpierw unosił tylko główkę, ale jak poczuł siłę i poćwiczył, to teraz unosi też troszkę plecków.

U nas podobnie.Śmiesznie to wygląda jak go kładę a on nie chce się skubaniec położyć i dzwiga się do góry hehe.

No i nareszcie się obrucił na brzuch.Położyłam go na stole i bawiłam się z nim,a ten fik i na brzuch :-D.Ale jak go kładę na miękkim kocu albo na macie to jeszcze nie da rady,tylko na bok i się stęka ,a jak nie daje rady to się złościć zaczyna.

czyżby tylko mój został leniuszek, który z pleców na brzuszek niet??
Nie martw się! ;-) Dołączam do klubu Leniuszków! Mój jak dotąd tylko boczki preferuje, a przekręty na plecki, czy odwrotnie nic a nic w grę nie wchodzą! Liczę na to, że już niedługo to się zmieni! Trzymam kciuki za Wasze próby!:-)

Właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Następne dopiero jak LEnka skończy roczek:-)
Mówiłam pani doktor o tym że Lenka od paru dni jest bardzo marudna i wpada w histerię. Pytała czy nie została ostatnio z nikim obcym ale mówię że nie.
Na dodatek jak już jest w tej histerii łapie się za głowę za uszami. Pediatra mówi że może się uderzyła w główkę ale ja nie przypominam sobie czegoś takiego. Dała nam czopki Viburcol i jak się do czwartku nie poprawi dostaniemy skierowanie do neurologa:-(
Pozatym bardzo mało przytyła. 600 gr w ciągu prawie 2 miesięcy. Waży 5450:-(
Jutro idziemy na badania moczu krwi i żelaza:-(

Nicole hmm...moja też się łapie za główkę i uszy jak wpada w histerię.Wygląda to tak ,że gdyby miała wiecej włosków to by je sobie powyrywała.

mój też się jeszcze nie obraca, chociaż dawno temu zdarzyło mu się parę razy

główki do góry też nie podnosi jak się go przytrzyma za rączki

Nicole hmm...moja też się łapie za główkę i uszy jak wpada w histerię.Wygląda to tak ,że gdyby miała wiecej włosków to by je sobie powyrywała.
Z tym łapaniem za główkę to mam wrażenie że jej ból promieniuje na całą szczękę dlatego się tak łapie. Pediatra powiedziała, że może tak być i jak Viburcol pomoże to znaczy że mam rację i to zęby a jak nie to czeka nas wizyta u neurologa.

reklama
Nicole nie martw się, mój miesiąc starszy a ważył ostatnio 6100, w ciągu 3 miesięcy przytył tylko 2 kg... trzymam kciuki, żeby badania były jak najlepsze!

Do góry