reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
poszlam dzis z leniuszkiem do przychodni na wazenie. od ostatniego minely 3tygodnie, na dzien dzisiejszy mamy 7265g czyli +485g co daje +154g/tydzien. ciutke dziewcze przystopowalo bo ostatnio bylo +200g/tydzien.
przy okazji weszlysmy na chwile do gabinetu pediatry spytac o ta nieszczesna ciemieniuche. lekarz stwierdzil ze tego co ona ma to by ciemieniucha nie nazwal i mamy to olac, samo zejdzie a jesli cos gorszego sie pojawi to mamy kupic seboderm (http://www.doz.pl/apteka/p566-Farmaka_Seboderm_emulsja_do_skory_tlustej_30_ml).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iwi a mojej Lenki nie chcieli zmierzyć.:wściekła/y: Pielęgniarka powiedziała, że nie mierzą dzieci które jeszcze nie stoją bo pomiary są niedokładne. Czyli od urodzenia nie mam pojęcia ile urosła:-(
Jedynie zmierzyli jej główkę - 38cm i klatkę piersiową 39 cm. Ciemiączka nie mierzyli:/

Także pierwsze słyszę, żeby nie mierzyli dzieciaczka na takiej wizycie...
A ciemiączko to chyba jest b. ważna sprawa, więc olali sprawe...
Chciej, żeby Ci ja zmierzyli, masz prawo wiedzieć!!!!:)

Co do mierzenia to u nas nie mierzą tylko noworodków,bo nie można ich "wyprostować" ,a trochę starsze dzieci jak mój Eryk to mierzą na takim stole na którym jest taka jakby linijka ;-).Ale to i tak nie jest dokładne mierzenie bo przecież nie wyprostuja tak centralnie dzieciaka.

u nas babka próbuje mierzyć, ale jakoś dziwnie jej to idzie, w Poznaniu nie mierzą, bo twierdzą, że to jest mało wiarygodne, ciemiączka też już nie sprawdza.
główkę i klatę tak :-) no i wagę ofkors ;-)

lol. a jak Wam zle zmierza to co? bedziecie mowic ze dziecko ma tyle ile powiedzialy? u nas mierza bez rozciagania wiec ja zawsze mierze leniuszka dodatkowo sama zeby wiedziec ile ma faktycznie. bardziej dla siebie powinnyscie to robic a nie ze w przychodni nie zmierza to Wy tez nie, troche nie kumam takiego podejscia...

reklama
Zgadzam się z Nataliak :) O ile ważyć lepiej jest w przychodni (o ile ktoś nie ma wagi dla dzieciaczków w domu) to mierzyć można samemu i napewno będzie to dokładniejszy pomiar. Ja tak zawsze robię :p

Do góry