reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

katagorka, ważne, ze w płucach i oskrzelach czysto.

Uważaj żeby nie dopuściuć do spływania wydzieliny z noska do gardła.
Mam nadzieję, ze sie nie wymądrzę, ale mogę podpowiedzieć jeszcze żebyś oklepywała plecki Gabi. Znam to z własnego doświadczenia i wiem jakie to ważne.

Z Alicją przeszłam zap. płuc i oskrzeli jak miała kilka tygodni i byłysmy w szpitalu. Potem każdy katar, to dla mnie była obawa.

jeszcze raz zdrówka

reklama
katagorka zdrówka dla Gabrysi:***

my już po szczepieniu, pierwsze 3 dawki już za nami:) i tu właściwie kończą się dobre wiadomości:(

Karolek waży 6100 i mierzy 64,5 cm, obwód główki 40 cm

jest malutki i chudziutki, poza tym bardzo blady dostaliśmy skierowanie na morfologię(jak ja to przeżyję?:((() i mocz.

poza tym rehabilitacją metodą bobath nie przynosi żadnej poprawy, więc dostaliśmy skierowanie na prochową- termin dostałam na 18 październik:/

no i jak na 5 miesiąc jest troszkę opóźniony w rozwoju fizycznym;( nie podnosi się podczas podciągania za rączki, obroty zdarzyły się nam tylko kilka razy i to tylko w jedną stronę:(((

smutno mi, moje maleństwo:(((

no i w związku z tym, że mamy niską wagę i wyglądamy na niedożywione dziecię mam już podawac przeciery warzywne i owoce, i mleczko modyfikowane- Enfamil AR- ze względu na ulewanie

my dziś też po szczepieniu, 3 ostatnia dawka hexy, ufff na razie mamy szczepienia z głowy,
młody się wylaszczył, waży 7680g, i jak go lekarka położyła na brzuchu to się do pasa na rękach podniósł, a na plecach jak leżał to chłopak zrobił kilka brzuszków

hej :-)
Estragon - głowa do góry, Karolek na pewno szybciutko nadgoni, przecież każde dziecko inaczej się rozwija, ma swoje tempo
Bali - no no - Leon daje czadu :-) Gratki

U nas spanie w nocy to ostatnio koszmar, dziś budzenie było chyba co godzinę, jestem wymordowana. W ciągu dnia Tośka łapie 2 lub 3 drzemki po około 45-50 minut, ale najgorsze jest to, że rano -koło 5 lub 6 już jest "wyspana" a ja ledwo na oczy patrzę
no i tęsknię do czasów gdy pierwsza pobudkę nocną miałam około 4-5 rano. Zauważyłam, że sporo majowych dzieciaczków teraz gorzej śpi

katagorka zdrówka dla Gabrysi
estragon Karolek malutki, ale daj mu mm i parę razy zupkę i nadgoni, a może już będzie taki zgrabniaczek
malina, u nas też pobudki kilka razy w nocy, nawet mój S., który udawał twardziela, że luzik pierwszej nocy to drugiej wymiękł, że niewyspany, a my niewyspane od 4 miesięcy
mój teraz usnął po szczepieniu, ale mi się nie chce spac to nie nadrobię, będzie mi się chciało ok. 16 to wtedy nijak się nie da

Estragon.. widzisz, jednak mleczko AR tak jak ci pisałam... A ceny enfamilu sprawdz na doz.pl bo taniej jest niż w normalnej aptece... i kup najpier jedną puszkę, bo może karolek tego smaku nie zaakceptuje.... a czy mały?? kurcze on jest długi... ponoć dziecko w 6 miesiącu powinno podwoić swoją wagę urodzeniową...??? niech mnie ktoś poprawi jesli się mylę.... ale Twój Karolek jeszcze 6 miesięcy nie ma, więc chyba powinnaś przestać się martwić....a co do ćwiczeń... trzeba ćwiczyć i jeśli jedna metoda słaba, to próbować drugiej.. jesteś rozsądną mamusią:)))

zdrówka dla Gabi:)))

Leoś jaki piękny chłopczyk:))))

u nas też pobudki w nocy, mimo że Agata na mm jest.. no ale to może być wina antybiotyku co miała... teraz jak juz nie ma może się ustabilizuje....

Ostatnia edycja:
dziewczyny dziękuję:) tak oklepuje ja od wczoraj w nocy co sie przepudzi a jak nawet sobie lula na boku to tez ja poklepuje(lekarka tez nam to zaleciła)
oby jej szybko przeszło, bo smutno mi patrzeć jak moje serduszko tak sie męczy.
Estragon Karolek nadgoni zobaczysz!On jest z tych zgrabnych facetów:) a ćwiczenia napewno w koncu jakis efekt przyniosą...i wszystko sie unormuje...zobaczysz głowa do góry mamusia jestes superrrr

reklama
katagorka, jak masz nawilżac zpowietrza to używaj, mojemu pomagał w oddychaniu, a jak nie to rozwieszaj mokre ręczniki w pokoju.
może kładź ją też jak najwięcej na brzuszku, żeby do gardełka nic jej nie spływało...

Do góry