reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Byłam z Nadunią u kontroli i jeszcze ma gardło czerwone,na katar dostała dodatkowo mucofluid.Poza tym ok, waga 6300, nie trzeba dokarmiać.Na problemy kupkowe niestety nic nie mozna poradzić,po zupkach jarzynowych ma przejść.a zupki wprowadzę jednak za miesiąc.

reklama
Bylismy dzis u lekarza z Damiankiem,okazalo sie ze ma plesniawki na dziaslach ktorych ja nie zauwazylam nawet:-(dostalismy Apftin i jezeli nie pomoze to Nystanyne czy jakos tam:-) Damian wazy 7250,gardeło ma czyste,uszka tez,osluchowow wszystko ok,ze wzgl na te dziwne jedzenie Damianka moge pomalutku wprowadzac mu np marchewke,jabluszko,
To fajnie że Damianek zdrowiutki oprócz tylko tej nieszczęsnej pleśniawki...a nowe jedzonko my też wprowadziliśmy- jabłuszko:)))
Wampi jaka szkoda że badania trzeba powtórzyć, a tak zapytam bo może nie doczytałam dlaczego wogóle je robicie???

Byłam z Nadunią u kontroli i jeszcze ma gardło czerwone,na katar dostała dodatkowo mucofluid.Poza tym ok, waga 6300, nie trzeba dokarmiać.Na problemy kupkowe niestety nic nie mozna poradzić,po zupkach jarzynowych ma przejść.a zupki wprowadzę jednak za miesiąc.

Agnieszko ja też miałam poczeka z rozszerzaniem diety mojej Majulki ale po oststniej mojej chorobie stwierdziłam że nie ma na co czekać i deserki można już jej zacząć podawać.

hej dziewczynki bylismy dzis u lekarza bo od soboty mały pokasływał i miałkatar
na szczescie to nic powaznego małe przeziebienie
dostalismy leki mamy brac do piatku i przyjsc na kontrole oby przeszło bo w sobote chrzciny mamy :)

u nas też przeziębiebie :( mała kaszle i ma katarek. od 2 dni bierzemy flavamed w syropku i nasivin soft do noska, troszke jakby lepiej. ja za to zasmarkana strasznie jestem, musiałam dzis mała do babci sprzedac zeby bidulki nie pozarazac jeszcze bardziej, mam nadzieje ze mi szybko przejdzie.

jak u Was ze spanem w dzien?
ja uwazam moje usypianie za totalna porazke wychowawcza ;) tj. jak zapakuje mala do wozka to no problem, zasypia dosc szybko i spi raz pol godziny raz cala, a zdarza jej sie nawet ze z 1,5h przespi. ale teraz bedzie coraz ziemniej. nie bedzie pogody na spacerki i co wtedy?!
moje usypianie w lozeczku wglada mniej wiecej tak, ze jak ja poloze to zaczyna krzyczec w nieboglosy (dodam ze klade ja jak widze oznaki sennosci a nie ze na sile bo musze cos w domu zrobic) wtedy biore ja na rece, ona wygina sie prezy dalej placze. dopiero jak do pionu ja dam i uspkoje jest ok. probuje wtedy znowu polozyc i na nowo krzyk.. ostatnio tak 2 h ja usypialam i jak w koncu zasnela spala 20 min... :/
na wieczor nie ma problemu, jest kapanko, butla, chwilka odpoczynku zeby sie w brzuszku poukladalo, przytulam mala lapie za raczke a jej oczka same odlatuja. zanosze do kolyski i po ok 15 min sama zasypia. ale co zrobic zeby ladnie zasypiala w dzien??? macie jakies sposoby? jak czesto w ogole spia Wasze maluchy? jak popadnie czy maja jakies okreslone juz pory drzemek??

corina u mnie nawet w wózku nie śpi..
wózek to ostatnio jego największy wróg!!
w ogóle mam straszne problemy z usypianiem małego i wstyd się przyznać, ale zasypia przy suszarce do włosów od kilku dni :-(

my dziś podaliśmy słoiczek jabłuszko z marchewką i posmakowało :-)
chętnie buźke otwierał :-)

Corina u nas wieczorne usypianie jest oczywiście w łóżeczku czyli kładę małeg odaję smoczka do buzi, do każdej rączki po pieluszce i sam usypia
w dzień gdy jest juz mega zmęczony (tak po około 2-3 godzinach zabaw) siadam w fotelu, przytulam go do siebie, daje smoczka i kładę pieluszkę tak że ma przykrytą część buźki... po paru sekundach Antek spi...
w wózku zabroniłam komukolwiek usypiać małego i na szczęście troszkę sie mnie bali, teściowa po paru ostrych słowach też zakumała że to jej wnuk a nie dziecko i to ja ustalam zasady

Hanuśka też ma lekki katarek, ale Sterimar Baby i Frida dają radę :tak:
Corina u nas ogólnie z zasypianiem nie ma problemu, bo córcia zasypia sama w łóżeczku przy włączonej karuzeli. Najgorzej jak gdzieś jedziemy i poprzestawiany jest rytm dnia Hani. Jak jest mocno zmęczona i nie może zasnąć, to u nas najlepiej sprawdza się smoczek i odkurzacz.
Zdrówka dla wszystkich choruszków :tak:

reklama
Kubuś w dzień rzadko zasypia sam, jak jest śpiący to go kładę sobie na klacie i siadam w bujanym fotelu, zasypia najpóźniej po minucie, ale nie zawsze daje się odłożyć, właśnie z nim tak teraz siedzę i piszę jedną ręką. Wieczorem zazwyczaj usypia w trakcie karmienia albo potem w łóżeczku, ale nie zawsze, czasem trzeba uśpić.
I w dzień nie ma stałych pór drzemek, potrafi pierun po 4 godzinach zabawy usnąć na 10 minut, albo godzinę się bawi i 2 godziny śpi - ale to rzadziej:sorry: I o różnych porach:dry:

Do góry