reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
katagorka - dużo zdrówka dla Gabi. Mi mama do znudzenia o tym oklepywaniu zawsze przypomina jak małż choruje :-)

Estragon - będzie dobrze! Na razie jest mały ale jeszcze urosnie :-) zobaczysz :-)
Czy lekarka nic nie wspominała o wprowadzeniu mięsa? Nam wspominała, że jak polecimy z warzywkami po 5 tym to zaraz proponuje mięsko żeby żelazo i morfologia nie leciały w dół.

bali - gratulejszyn. Ano Ludek Ci się wylaszczył, miał dosć słuchania o grubasku ;-) Stachu też przystopował i nie jest już w czołówce majowej...

estragon - nic się nie smuć, tak jak dziewczyny piszą szybko nadrobi "zaległości " :):) Trzymam kciuki za WAS!

Zdrówka dla chorowitków !!! :*

Nasz już dawno nie jest w czołówce największych;) dzisiaj doktor prawdopodobnie przyjedzie zaszczepić małego i zrobi pomiary aż jestem ciekawa ile ma :)

Estragon nie martw się ;-) Dzieci przecież nie są równe, a co do rozwoju fizycznego: widocznie na niektóre sprawności potrzebuje jeszcze trochę czasu. Wszystko nadrobi nawet nie będziesz wiedziała kiedy.
Katagorka zdrówka dla Gabrysi :tak:
Hanusia od kilku dni ma katarek, na szczęście Sterimar, Frida i mamy płucka dają radę ;-) i dzisiaj jest chyba troszkę mniejszy.

my już po wizycie, mała wazy 6400, przez 2 tyg przybrała 200g- mało, nadal jest miedzy 3 a 10 centylem :(
dostaliśmy 2 maści ( jedna ze sterydami druga robiona) i mamy smarować główkę bo niedobrze to wygląda :(

dostaliśmy skierowanie na prochową- termin dostałam na 18 październik:/

my idziemy 29 września to zdam relacje

Estragon ja myślę że Karolek spokojnie nadrobi wszystko, ja tez sie martwię o mojego malucha bo tylko raz się sam przewrócił na brzuszek a odwrotnie ani razu, moja pediatra kazała sie pokazac jesli będzie miał pół roku i nadal nie będzie się odwracał... ale w środę za tydzień idę na usg bioderek więc podpytam ortopedę
kurcze babeczki co mam zrobic aby Antek podpierał się na rączkach gdy leży na brzuszku?... główkę podnosi siłą ciałka a ręce rozkracza jak żaba....

krewetka pocieszyłaś mnie, że Lilianka jest w tej samej kategorii wagowej co Karolek (prawie najstarsze dzieciątka na forum, a najmniejsze). Ile macie wzrostu?
Chyba nie doczytałam, po co Wam maśc do smarowania główki?

wiem, że tam stosują tylko metodę vojty, nie wiem jak to zniosę, ale lekarka mi powiedziała, że poprawę bardzo szybko widac, a metodą bobath moglibyśmy się rehabilitowac aż do roku czasu!

u nas waga i obwód główki poniżej 3 centyla....;(

reklama
Lilka ma bardzo przesuszona skore na głowie, myślałam ze to ciemieniucha, a jednak nie, bardzo ja to swędziało i drapała się tak, ze non stop ma strupki :(

estragon- nie wiem ile ma wzrostu, 2 tyg temu było to 63cm, mnie się metoda Vojty nie podoba ( bylismy 2 razy prywatnie) ale skoro to jedyna szansa na poprawę to jakoś przez to przejdziemy

Do góry